Salzburg

Oostenrijk, Salzburg

Vanochtend om 5.15 eruit want we moesten om 6.25 de trein hebben vanuit Pruggern naar Schladming. En we moesten uiteraard eerst naar beneden lopen naar het station. Gelukkig had ik gisteravond alles al klaar gezet en brood gemaakt.
Zo vroeg lukt het me niet om te eten, dus dat hebben we in de trein gedaan.
In Schladming konden we gelijk overstappen naar Bisschofshofen en daar moesten we overstappen naar Salzburg. En toen ging het mis, volgens onze route planner moesten we uitstappen en van perron wisselen en ook volgens de borden.Maar toen we op het perron aankwamen reed de trein waar we uit kwamen weg naar Salzburg.
Wij balen en aan de balie gaan vragen, zegt ze oh zeker ergens een trein blijven staan. Maar ze keek voor ons gelijk welke we dan moesten hebben en een halfuurtje later ging er een sneltrein naar Salzburg waardoor we uiteindelijk maar 5 minuten later aankwamen dan gepland.
Op het station stond een bus gelijk naar het LKH waar Jan ligt.We stopten er voor de deur en daar wisten we de weg al.
We betrapten Jan terwijl hij zijn eerste stappen buiten het bed zette en hij mag vanaf vandaag uit zijn bed. Later kwam de verpleegster zijn catheter eruit halen en hij mocht gaan proberen zelf te plassen. Hij had vanmorgen onder de douche nog wel een bloeding gehad maar dat kan voorkomen had de verpleegster die hij geroepen had gezegd. Waarschijnlijk omdat hij uit lig naar staand en lopen was gegaan.Als hij geen bloedingen meer krijgt en het verder goed gaat mag hij maandag naar huis. Dan nog wel 4 weken voorzichtig aan niet tillen enz.
Jan vertelde dat hij telefoontjes had gehad en vond dat geweldig . Dus mensen ontzettend bedankt.
Jan vertelde dat de man naast hem zeurde om een biertje en vandaag kreeg hij dus een biertje bij zijn eten. Die man is soms heel erg in de war en gaat maandag naar een revalidatiecentrum.
Jan is dik tevreden met het eten en we hebben op het menu gekeken en het zag er goed uit, 2x warm.
Tegen de tijd dat Jan zijn middageten kreeg zijn we weg gegaan en lopend langs de Salzach naar het centrum gelopen.
Het was opnieuw schitterend weer en warm.
We hebben wat gewinkeld, terrasje gepakt en wat gegeten. Om 17.11 ging de trein terug en dat liep voorspoedig. Maria onze huisgenote heeft ons van de trein gehaald omdat we niet met een trein naar Pruggern konden komen.En een trein later wel maar dan waren we pas tegen 23 uur thuis geweest en dat was me echt te laat.

Mandy gefeliciteerd met je 17e verjaardag. We hebben een ecard naar je moeders email gestuurd want jouw mailadres hadden we niet. Ook hebben we per post een kaart gestuurd maar hebben geen idee hoe lang het duurt. Laat je weten of je hem hebt gekregen?

Dat Schlos Mirabell ligt in het centrum vlakbij de Salzach. Het is een oase in de stad. Ik had een foto gemaakt van een soort volierekoepel met op de achtergrond een toren op een berg met daarachter de toppen van de bergen met sneeuw. Maar mijn cameraatje vangt het beeld niet. Best jammer was net zo,n chineesplaatje. het vorste deel staat wel op de foto maar de bergen erachter zijn weg.

Dat Schloss is onder aartsbisschop Wolf Dietrich 1606 gebouwd, en in 1721-1727 door Lucas van Hillebrandt verbouwd. Dan in 1818 deels afgebrand. Herbouwd naar plannen vsn Peter Nobild.
In de Marmorsaal zijn nu concerten, in de orangerie is een barokmuseum, een tuin met beelden uit de griekse mythologie en er is een Heckentheater geen idee wat dat is.
We zijn door de tuinen gelopen en hebben een poosje in de zon gezeten

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

24 april 2007 11:23 | Door: Bjank He hallo mooi stadje dat Salzburg. En pap haha niet zo zielig kijken hoor. En doe je de komende tijd rustig?!? We skypen of bellen. KUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssssssss

molenaar.ruesink 2016-06-02 15:07:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.