Het blijft een gevoelige datum

Oostenrijk, Gröbming

Montag 12 dezember
Donker somber weer, natte sneeuw en de sneeuwgrens ligt een klein stukje boven ons. Een troosteloze dag en zo voel ik me ook.
Theresa kwam vanmorgen zeggen dat ze niet naar de Kindergarten gaat want haar diarree is nog niet over en verder is ze ook niet echt fit. Voor ons hoefde de babyfoon dus niet aan maar kwam wel heel gezellig Theresa in bed bij ons. Ik toch maar eruit gegaan en lekker douchen want ik had slecht geslapen en voelde me gebroken.
Later kwam Ingrid met Sabrina koffie drinken en Theresa lag nog steeds in bed tv te kijken ach wat maakt het uit, de kinderen vroeger op de bank onder een deken met de tv aan en zij gewoon lekker in bed met de tv aan.
Ik kreeg Sabrina zodat Ingrid wat kon gaan doen en dat wonnepropje lag zo heerlijk tegen me aan en dat handje van haar zoekt altijd een plekje net onder je hals en daar moet ze kroelen. Bij Jannick trekt ze dus aan zijn haartjes. Jan was ondertussen ook bij Ingrid met een lamp bezig die eraf moest. Sabrina kreeg honger en dat gaat zo alsof er op een knopje gedrukt wordt . Ze spert haar ogen wijd open, mond in een tuutje en wanneer er dan niet gelijk wat komt gaat ze schreeuwen. Dus helaas Oma haar maar naar Mama gebracht.
Dan mijn eten afgemaakt en wat verlaat aan tafel.
Dan de post gehaald en het eerste envelopje doe ik open en staar naar 2 kleine voetjes en toen brak er iets. Het is vandaag 17 jaar geleden dat we ook een kaartje in het ziekenhuis kregen met een voetje erop. Ik kreeg het kaartje van Bianca en gewoon toeval dat het vandaag binnen kwam. Maar wel symbolisch passend bij mijn gevoelens vandaag.
De Post van de Krankenkasse daar werd ik pas echt boos om , na er zijn geweest na meermaals contact en Jannick contact had opgenomen en we een kopie van ons huurcontract gestuurd hebben werden we dringend verzocht voor de navolgende personen in onze huishouding het inkomen op te geven. Er werd gevraagd naar het inkomen van Ingrid Molenaar, Jannick Molenaar, Theresa Molenaar en geloof het of niet zelfs Sabrina werd er in naar haar inkomen gevraagd.Kan het gewoon even niet erbij hebben.Ondertussen is het zo wat 17 uur en geen installateur te zien en ondertussen stinkt het dus in huis. Net even gevraagd aan Ingrid en hij zou elk moment moeten komen. De deurbel ging dus ik naar beneden maar geen installateur maar de buren van naast ons met cadeautjes voor Ingrid en Sabrina. Ingrid heeft ze maar gezegd dat het nu gewoon niet uit komt en dat ze later op de koffie zijn uitgenodigd.
Lieve post voor mijn verjaardag nog van Nina en Bo waar ik heel blij mee ben. En het plankje staat nu bijna vol met post, de eerste kerstkaartjes, verjaardagskaartjes, felicitaties voor Oma en Opa en de bestelde foto van Jula was er al vandaag. Ik ben echt blij met echte post daar kan ik lang van genieten. Dat maakt me dag eigenlijk gewoon een beetje goed.
Norbert (de installateur) kwam en tja het was een beetje meer werk want in de muur was de buis dus echt verrot en kapot en dat werd dus flink herrie. Theresa en Sabrina kwamen bij mij helemaal boven maar zelfs bij mij was het flinke herrie. Maar de klus is geklaard .Jannick zei al ik kan nu met Pa communiceren want de pijp loopt in zijn hok en nu het gat door de muur is kan hij in het deel kijken waar Jan altijd zit.

Ondertussen belde Trixi om te vragen of Wij Dominik in het weekend heen en weer willen brengen naar Haus waar hij Skikurs kan volgen en ze zei als Theresa ook wil meld ik haar ook aan . Het is zo´n Einheimischenkurs.Zo´n 5 daagse cursus kost dan maar 69 Euro. Dus net even overlegd met Ingrid en als ze op tijd opknapt mag ze ook. Het is 5 dagen .Moeten dan ook nog naar Schladming om haar Skiset te gaan huren.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.