Kajakken Theresa

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 7 uur wakker van de wekker , opgestaan en ontbijt voorbereid . Sabrina en Theresa kwamen na half 8 en dan om half 9 waren we met alles klaar. Dan om 9 uur alles en iedereen de auto in en op naar Aich. Het was nog rustig bij de Badesee van Aich. We waren mooi op tijd en Theresa was al snel in een neopreen, had een kajak en haar voorschootje. Ze had zich eigelijk aangemeld voor de Flusswandlung maar koos daar voor kajakken. Een goede keus. Ze leerde eerst op het land maar al snel het water op. Ze moesten van alles doen en ze speelden een soort tikkertje op het water In een kring moesten ze en dan 2 uit hun kajak over de andere kajaks en elkaar dus ook passeren. Dat mocht Theresa ook doen. Dan het echte werk, iedereen die meewilde in de middag op de kajaktour moest het kunnen anders mocht je niet mee. Theresa presteerde als 2e om een halve draai te maken en onder water uit haar kajak te komen. Daarna gingen ze van de plank op 2 1/2 meter hoogte met kajak duiken. Theresa was als een van de eersten en mocht dan ook een 2e keer.
Sabrina was met Jan de hele morgen in de speeltuin aan het spelen. Ze wilde niet in het water dat vond ze te koud. (21 graden)De luchttemperatuur was rondom 30 en wel wind.
De cursus was voorbij en ik had haar aangemeld voor de tour op de Enns in de middag. Dan gingen we eten bij het restaurant , we hadden een lekker schaduwrijk plekje. Theresa wilde Kurbissuppe , Sabrina patat , Jan frittatensuppe en ik ook patat. Uiteindelijk at Sabrina ook nog van Jans Frittatensuppe en Jan van haar patat, Theresa dan ook van mijn patat. Het waren grote borden vol. Om half 2 was het verzamelen en Theresa haar kajak stond klaar met haar neopreen en voorschoot dan moest ze nu nog een zwemvest, een helm en een paar neopreen schoenen erbij zoeken. Die hadden ze voor de cursus niet nodig maar wel voor de tour. Jan en ik gingen met Sabrina ook mee naar de Enns dus er achter aan gelopen en toen we een zijarm moesten oversteken de schoenen uitgedaan en op blote voeten erdoor gegaan . Ik vond het spannend om Theresa te zien weggaan en je moet dan toch vertrouwen hebben in de begeleiding. Ze had geleerd als ze in het water terecht zou komen hoe te handelen. in een zithouding met voeten naar voren en dan bij een rustig punt eruit crawlen. Schoolslag is zinloos.
Wij waren in Tunzendorf aan de waterkant gaan zitten maar het was lastig met Sabrina en die had ook nog fysio dus haar terug gebracht. Dan waren we naar de brug in Pruggern gegaan en op het terras ijs gegeten , En dan zien we ineens de autos met de kajaks voorbij komen dus we hadden ze gemist dus dan maar terug naar Aich. Daar was Theresa al in alle staten waar waren Oma en Opa. Ze was dus in de Enns doordat ze links en rechts had verwisseld met de kajak gekiept er zelf uitgekomen en het drijven ging ook maar ze had geen kracht om terug te komen aan de kant. Leraar haar geholpen en haar daarna ook aan een kabel aan zijn boot vastgemaakt. Zo kon ze zelf peddelen en zelf dingen doen maar als het te zwaar werd kon de leraar haar in de richting trekken. Ik ben apetrots op haar. Ze was de kleinste en de jongste die alleen mee ging in een kajak. Er waren ook kinderen van haar leeftijd die niet alleen mee mochten en die gingen met ouders in andere grote luchtboten. De leraar had fotos van haar gemaakt dat vind ik nou leuk.
https://youtu.be/keyS4e1rcwE
https://youtu.be/FogKRgO3tFc
https://youtu.be/Tsg8lhw9bRs
https://youtu.be/4MUPcHv1fJs
https://youtu.be/ykdM60IptxY
https://youtu.be/dK5bbYW67yg
https://youtu.be/aofCsIyOo
https://youtu.be/3p8_-6kLeB8 Theresa kajaktour op de Enns
Zo ik ben gaar en ik ben verbrand tijd voor een rustige avond.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wauw!!! Fantastisch

Annemarieke 2022-08-11 21:24:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.