Zo koud en ook wij de eerste sneeuwbuien

Oostenrijk, Gröbming

Mittwoch 5.Oktober
Koudd en veel wind en de sneeuwgrens is weer gezakt op de bergen. Zelfs bij ons sneeuwde het vanmorgen wat. Je ruikt de sneeuw en de winter.
Gisteravond zat Theresa hier en wilde bij ons douchen ok Oma ook het meeste uit want droog blijven dat doe je dan niet . Daarna zat ze in ons bed het zandmannetje te kijken en toen kwam Papa haar halen daar was ze het niet mee eens.
Vanmorgen eerst maar eens naar het huis van Annemarieke, wat zijn er toch viespeuken van mensen.
Toen we van de week het Gästeblatt gingen halen stond de deur open en de openhaard rood gloeiend. Alle matrassen lagen over de hele huiskamervloer. Vandaag bleek dat ze al het huisvuil buiten hadden neergegooid en alles door en bij elkaar. We hebben een zwarte grote bak voor restafval, een groene voor de bio en een standaard met gele zak voor plastik en blik. Papier en glas moet je in de verzamelbakken doen. Ze hadden de openhaard niet schoongemaakt. Doordat ze de matrassen op de vloer hadden gelegd was ook op de beschermers vuil en kringen van glazen. Dus die moeten er ook af om gewassen te worden. Er staat een drankjesvoorraad en die hadden ze ook flink aangesproken en de lege wijnflessen van hun zelf erbij gezet. Ook flink hout gestookt. Wat een onzinmensen zijn er toch. Waarom zijn mensen zo in hun vakantie en met andersman spullen.
Dan zie ik net ook nog eens dat ze een gat gebrand hebben Ik dacht al te ruiken dat er gerookt was en had dat ook tegen Jan gezegd maar die dacht dat wat ik rook van de openhaard kwam.
Dit zijn meestal de mensen die als ze in een hotel komen tot op het matras zoeken of er een haartje is en dan kunnen ze claimen.
Tussen de middag had ik Schweinerolbraten met zuurkool en aardappelpuree niet echt iets voor Jan maar de gevulde pannenkoek erna van Ingrid maakte het een beetje goed.
Nou heb ik de tickets naar Nederland voor April geboekt en 1 ticket terug voor Jan dat had ik nog op mijn Nederlandse rekening staan en kon dus met Ideal betalen. De rest staat op mijn Oostenrijkse rekening dus ik naar de bank want Sofort betalen wil niet werken samen met Jan met de auto want het was zo koud en sneeuwde.
Ze zeiden dat ze niet weten waarom het niet wil werken. Maar ik heb gelijk info gevraagd of ze een betaalkaart hebben waar je geld opzet en die je dan i pv een creditcard kan gebruiken en zo waar die hebben ze. Dus die heb ik gelijk aangevraagd maar voordat ik de kaart heb duurt een week. Daar heb ik nu dus ook niets aan. Dus weer naar huis en weer proberen. Maar nee ik krijg te zien dat mijn bank geen transakties toestaat. foto gemaakt dat het er echt op staat dat mijn bank het niet toestaat.
Dus toch weer terug ,en sneeuwen en waaien kouddddd. de eerste keer met mijn winterjas aan en ondertussen waren de papieren klaar. Dus ik kon tekenen , het geld is al van mijn rekening op de kaart die ik nog niet heb. Heb zelfs de code al gekregen op mijn telefoon nu de kaart nog. Maar goed daar ben ik niet mee geholpen op dit moment dus thuisgekomen mijn zus Els gebeld en die heeft een ticket voor me betaald dus ik hoef nu geen angst te hebben dat ik niet thuis kom. Want ze vliegen tot Pasen en ik had niet gezien dat het dat weekend terug Paasweekend is. Nu kon ik nog een ticket voor 37 Euro kopen. Al die problemen omdat ik geen 37 euro van mijn rekening naar Transavia krijg. .
Het risico dat ik volgende week geen betaalbaar ticket kan kopen was dus heel groot .Dus nu kan ik een feestje voor Jan gaan plannen want hij word dan als we in Nederland zijn 70 jaar. Het voordeel van die kaart is dat ik geld van mijn rekening naar de kaart met internet bankieren kan. Moet nog ervaren of het allemaal werkt want ik heb het met banken zo langzamerhand wel gehad.
Ik had vandaag onze mechanische loopband op internet gezet en binnen een kwartier reageerde Alma dat ze hem wil hebben en die heeft hem met haar man al opgehaald ook. Dus Jan had hem uitgeklapt voor hij weg ging en had er nieuwe batterijen ingedaan en ging er proef op lopen. Ik heb hem nog extra gevraagd wil je hem toch niet weer gaan gebruiken maar nee echt niet. Ik krijg een mechanische band met mijn benen niet vooruit geduwd. Ik heb nergens plaats waar ik hem kan laten staan en dat in en uit elkaar klappen is voor mij ook niks vergeet gewoon weer hoe het moet. Hij kan niet door het luik naar de zolder te zwaar en te groot. Ik had niet gedacht dat ik zo snel een reactie zou krijgen. Dus er gaan ook wel eens dingen goed.

Kom ik net tot de ontdekking terwijl ik met Bianca aan het telefoneren ben dat Nina vandaag jarig is. Ik had in de eerste instantie Nina aan de lijn gelijk maar hoorde dat niet en ik dacht dat ik Bianca aan de lijn had. Dus na het hele verhaal dat iwe in April in Nederland komen om Jan´s 70e te vieren dacht ik laat ik gelijk even Nina feliciteren en toen dacht ik oeps het is vandaag. Nou ouderdom komt met gebreken. Dus ik heb haar als nog gefeliciteerd. Ik had al iets gestuurd en een kaart en ook nog vandaag op tijd met feliciteren. Dus hiephiephoera voor mijn kleindochter Nina .

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

👍het was komisch! Je had Nina d'r gezicht moeten zien toen je heel je verhaal vertelde hahaha

Bianca 2016-10-05 19:58:32

hahahahahaaa! die zal wel gedacht hebben........"lekker belangrijk"! ;-)

Annemarieke 2016-10-05 23:07:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.