Sneeuw was bijna bij ons!

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Eergisteren was het heel slecht weer, het sneeuwde zelfs bij ons maar bleef bij ons nog niet liggen. De sneeuwgrens ligt vlak boven ons en er is veel sneeuw gevallen. Op de Dachstein 50 cm, op de Planai 25 cm en ook in Obertauern was 50 cm gevallen. Daar klaagden Nederlanders dat ze mutsen en handschoenen moesten kopen en dat ze er niet blij mee waren. Dit in tegenstelling van de hoteliers die het helemaal zien zitten en die gelijk de eerste winterboekingen binnen krijgen. Ik vind het dom van die mensen dat ze zich niet beter informeren, want als je in Obertauern zit is het hoog, de temperaturen zijn eerder laag en in september kan je inderdaad sneeuw verwachten. De wind maakte het echt heel koud. Ook in Nederland kan het in deze periode nodig zijn om een muts of handschoenen te dragen. Het is net zo iets dat toen wij een keer eind maart naar Spanje gingen er mensen waren die alleen t-shirts en korte broeken bij zich hadden. Die dachten dat het daar altijd warm en mooi weer was. Wij gingen juist zo vroeg omdat we gewoon een keer naar de dierentuin in Barcelona wilden en andere dingen wilden doen dan wanneer het zo heet is. Het had vannacht ook bij ons al aardig gevroren , de auto moest je krabben. Vandaag is het heel zonnig maar uit de zon best koud.
Jannick moest gisteravond weer dansen, ze gingen de Ennstaler Polka instuderen. Hij danst met het meisje waar hij ook de danscursus in het eerste jaar voor zijn etiquette diploma mee gedaan heeft. Daarom mag hij als 3e klasser meedansen omdat hij al eerder met haar gedanst heeft. Eergisteravond moest hij ook dansen en had hij met het slechte weer ook nog de pech dat hij een lekke band met de auto had. Ook was het al glad dus we hebben de winterbanden weer opgezocht. We hebben de lekke band weggebracht en gelijk 2 nieuwe winterbanden besteld. Morgen zijn die er en gaan de winterbanden er gelijk omheen en is onze zomerband gerepareerd. Onze gasten zeiden van de week nog dat ze niet geloofden dat er sneeuw kwam maar ik zei ze al dat het echt zou komen, je kan het in de lucht voelen en ik ruik het ook. Vast in mijn vorige leven boer geweest. Maar ja het is ook een temperatuurval van 25 graden.
Jannick is rolskien en Jan in de tuin bezig

Hallo Ineke
Leuk dat je reageert op de site, hebben jullie er geen ?? Ik had van Isabel gehoord over jullie.

Bianca, Peet en Nina,
We kunnen nauwelijks wachten tot jullie er zijn, we zijn het appartement van Jannick al aan het ruimen, want die kan puinzooi maken! Daar is het in ieder geval warm en van alle gemakken voorzien. Het weer wordt weer beter maar nu is er nachtvorst en kamperen misschien toch koud.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

17 september 2008 23:50 | Door: Christina je nicht Hallo nicolette en jan en janick,wat fijn dat jullie straks een appartement kunnen gaan betrekken,echt top.en dat bij jullie nu de sneeuw er alweer ligt,dat kan je in holland nog echt niet zien.groetjes aan allemaal van ons uit holland en veel liefs

molenaar.ruesink 2017-12-15 18:14:03

19 september 2008 08:50 | Door: ineke Hoi Nicolette natuurlijk hebben wij een web-log en daar ben jij ook al eens geweest!!!! www.famsillevisinoostenrijk.web-log.nl Stom van mensen om te denken dat het in de bergen altijd mooi weer is!!! In Obertauern zou ik ook niet willen wonen: daar kan het in de hele zomer regelmatig koud zijn en sneeuwen! In de winter is het natuurlijk top daar! Maar die 50 cm??? Mijn zoon werkt daar nu en had het over 15 cm. Vanaf mijn computer stoeltje was de sneeuw ook tot laag te zien, maar door de zon is het meeste toch wel weer verdwenen: alleen hoog op de rotsen aan de noordkant ligt nog wat. Nu maar weer genieten van het zonnetje. gr Ineke

molenaar.ruesink 2017-12-15 18:14:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.