Jannick 4e algemeen klassement NK skate

Duitsland, Reit

donderdag 27 januari
Vandaag het NK skate over 7 1/2 km dus opnieuw 3 rondjes van 2 1/2 km.
Jannick was gelijk met Herbert weg en liep de eerste ronde goed mee, dan kwam hij niet meer te voorschijn en hoorde we hem in de verte al roepen om een nieuwe stok, het probleem was dat hij niet gewoon een stok kon wisselen want normaal haak je de kapotte stok af en hang je er de reserve aan. Maar zijn bandje was gebroken bij het handvat dus hij moest totaal complete stokken ruilen. Gelukkig zag ik Martin Leijn bij mij in de buurt want die is erg groot dus ook lange stokken en die heeft zijn stokken aan Jannick gegeven. Maar hij had al heel veel tijd verloren omdat toen het gebeurde hij net zijn stokafzet maakte en dus een valpartij en gewoon de diepe sneeuw in gedoken.veel mensen denken dat Herbert schuld had maar dat was absoluut niet zo, schijnt er zo uitgezien te hebben.
Ondanks zijn grote achterstand wist hij terug te komen en werd hij 4e wat niet slecht is gezien de omstandigheden.
het is balen maar het is soms niet anders het is in the game.Ook dat moet je als atleet accepteren.Hij houdt er wel in zijn eigen klasse een medaille aan over want hij is dan 3e. Althans zijn eigen klasse is junior maar bij het NK is hij senior wat dus eigenlijk gewoon niet klopt.


Ik heb gistermiddag niet meegedaan want ik kan nauwelijks op de skate skies blijven staan wel gaan kijken en vooaral bij het snowtubing gekeken.Na een poosje had ik het zo koud dat ik eerst met Jan naar het dorp ben terug gegaan en wat warms gedronken dan weer terug gegaan.
We hebben heel erg gelachen niet alleen om het snowtubing maar ook om al die mensen die uit het sleepliftje vielen en in de diepe sneeuw terecht kwamen en er dn niet meer uit konden komen en ook om mensen die van de berg af kwamen en dan zo de diepe sneeuw in doken.

Na het avondeten nog even naar de briefing gegaan en we gingen fotos bekijken. Erg leuk al die foto,s.
De draai aan het feit dat Herbert skies gewisseld had ongeoorloofd is nu dat hij dan maar een trainingsronde gemaakt heeft. Dat is niet fair naar alle andere atleten toe die ook al ben je laatste heel erg hard hun best doen en hard werken.Afgezien geen startnummer afdoen en dan op andere skies toch doorgaan en dsn ook nog doen alsof je de eerste bent als je door de finish komt vind ik minachting voor de andere atleten. Je neemt dan ook nog eens de glans weg van de echte overwinnaar die op dat moment niet beter weet dan dat hij als 2e binnenkomt. Ook Jannick zegt dat als hij had geweten dat hij om de 1e plaats vocht het dan toch nog net iets anders had geweest en je dan misschien nog net iets meer er uit haalt.

Nu wordt hij ook nog op de site van de NSV als veruit de beste atleet op de skate geroemd en ook dat is niet terecht.Want zo groot is de achterstand niet van andere atleten en ook daar staat het verhaaltje van de disqualificatie en dat het een training dan maar werd. Nou als hij dan al zijn trainingen zo loopt wil ik wel eens een echte wedstrijd van hem zien.En wie was dan de beste atleet in de eerste wedstrijd????

Ik ben in de middag met Jannick nieuwe kliksystemen voor zijn handvaten gaan kopen. Het is al een wat ouder systeem maar Jannick loopt er graag mee , bij ons niet echt meer te koop maar Jannick wil het nieuwere systeem niet als het niet moet.En hier kon hij nog 3 paar kopen en misschien dat ze ook nog kunnen bestellen als hij denkt ze nodig te hebben.Dan kan hij mailen van de zomer en heeft hij ze in de winter.
We kwamen ook de vader van Johannes Kuhn tegen daar en toen bleek in de winkel dat Johannes daar vroeger praktikant was, ze waren erg verbaast in de winkel dat Jannick hem kende.
Jannick heeft nog wat zaken gekocht en hij heeft leuke korting gekregen.
Dan ben ik met Jannick naar het snapsmuseum gegaan en je mag altijd alles proeven wat we dan ook gedaan hebben. Dan in de Festsaal wat gaan drinken met Thomas en gewacht op Jan .Want die moest terug rijden.

Dan snel wat eten want om 19.30 was de koppelkoers.Dat is een funwedstrijd maar de betere koppels willen toch winnen.Jannick deed de race samen met Haje en ze streden hoofdzakelijk tegen Machiel en Sidney, en Sijbrand en Herbert.
Het was best en snelle wedstrijd en Haje en Jannick werden 2e.
De beloning stroopwafels.

4e plaats overal en 3e plaats senioren heren

4e algemeen klassement NK skate
donderdag 27 januari
Vandaag het NK skate over 7 1/2 km dus opnieuw 3 rondjes van 2 1/2 km.
Ik was gelijk met Herbert weg en liep de eerste ronde goed mee, dan kwam ik ten val om dat ik toen ik mijn stokinzet maakt het bevestigingsbandje van mijn handvat en stok afbrak. Ik dook de diepe sneeuw in en kon er niet uitkomen. Ik kon niet gewoon een stok wisselen want normaal haak je de kapotte stok af en hang je er de reserve aan. Maar mijn bandje was gebroken bij het handvat dus ik moest totaal complete stokken ruilen. Gelukkig zag mijn moeder Martin Leijn bij haar in de buurt want die is erg groot dus ook lange stokken en die heeft zijn stokken aan mij gegeven. Maar ik had al heel veel tijd verloren ,veel mensen denken dat Herbert schuld had maar dat was absoluut niet zo, schijnt er zo uitgezien te hebben.
Ondanks mijn grote achterstand wist ik terug te komen en werd ik 4e wat niet slecht is gezien de omstandigheden.
het is balen maar het is soms niet anders het is in the game.Ook dat moet je als atleet accepteren.Ik houdt er wel in mijn eigen klasse een medaille aan over want ik ben dan 3e in de seniorenklasse. Mijn eigen klasse is junior maar bij het NK is geen juniorklasse .De prijsuitreiking van de klassen is vrijdagavond.
Gistermiddag zijn we gaan snowtuben. De langlaufcursisten gingen afdalen bij de Benz Ecklift en ik ging met de jongeren snowtuben.Het sneeuwde opnieuw lekker door maar dat mocht voor ons de pret niet drukken. Ons Tosca en Nicole de Wit, Lilian en Carine Leijn, Thomas en ik als instructeur of was het oppas?
We hebben echt ontzettend veel plezier gehad en veel gelachen.
Ik heb gisteren ook nog dom gedaan de autodeur dicht gedaan met mijn vinger ertussen. Blauwe dikke vinger maar ik kon gelukkig in mijn handschoen. Doet wel pijn.
In de avond was er de koppelrace, het is de funrace van het jaar en in principe mag elk soort koppel maar de wat betere renners proberen toch tegen elkaar te strijden. Ik ging de strijd samen met Haje aan als het Ramsaukoppel, tegen Herbert en Sijbrand, Machiel en Sidney. Herbert en Sijbrand werden eerste en Haje en ik pakten de 2e plaats. Als prijs lekkere stroopwafels.
He Haje wanneer kan ik die komen eten?
Jannick

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

2 februari 2011 17:53 | Door: haje ze staan klaar ! Vrijdag heb ik tijd, dan is Einar niet naar school. Mogelijk gaan we skien op de Galsterberg en komen we ff langs haje

molenaar.ruesink 2017-05-09 11:46:21

30 januari 2011 22:35 | Door: Tomas Was een hele mooie dag woensdag met dat snowtuben! Alleen wel even een misverstand uit de wereld helpen, mijn naam is zonder h ;-) De foto's zijn wel leuk geworden :-) Groetjes Tomas Ps. Ik stuur binnenkort een mailtje naar je mailadres vermeld op je site, zodat we contact kunnen houden ;-)

molenaar.ruesink 2017-05-09 11:46:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.