Ik heb de dag overleeft-

Oostenrijk, Gröbming

Wakker om 6 , babyfoon aangezet en om half 7 opgestaan. Kinderen beneden gehaald en dan begint de run tegen de klok. We hebben het weer voor elkaar gekregen en de kinderen zijn de deur uit. Ik heb de gordijnen open gedaan, zelf ontbeten, vaatwasser aangezet en dan een kop koffie., Het is in de morgen nog zo koud met minus temperaturen van min 8. De zon komt snel dan wordt het wel wat beter.
De was gedaan en opgeruimd en zo even aan de wandel. Fotos maken bij de Bipa voor Theresa en dan doorlopen naar de apotheek om onze medicijnen af te halen. Komt het goed uit dan kunnen we gelijk Theresa ophalen. Die heeft weer geluk vandaag een les minder. Eten is snel klaar, restant gisteren voor Jan inclusief gehaktbal, de kinderen een macaroniemaaltijd uit de vriezer.
Dus kwart over 10 aan de wandel en Jan ging mee. Eerst naar de MEZ voor de fotos en gelijk een vergroting besteld. Dan vandaar naar de Apotheek met een tussenstop bij de Carla winkel. Daar vond ik een Heartland Dvd box voor Theresa en 8 stucks Disney junior Dvd´s. voor Sabrina. Allemaal 1 Euro stuk. Die zijn alvast voor de vakantie. Ze kunnen in de auto kijken of in de tent. We waren precies half 12 klaar bij de apotheek en dan tussendoor naar de school waar Theresa ons in de armen liep. Ze ging haar huiswerk maken maar waar haar hersens waren geen idee want zowel taal als Mathe meer fout dan goed. Dan laat ik haar de Mathe sommen zien en ze noemt achter elkaar de antwoorden uit haar hoofd gerekend op. Tja ze moet extralessen volgen voor Mathe maar ik denk dat ze dat niet nodig heeft maar een soort desinteresse . Want als ik dan zie dat ze de ene na de andere som uit haar hoofd rekend en het goede antwoord geeft dan kan ze het dus.
Jan had ook Sabrina gehaald en konden we eten. Beide meiden bord leeg. Daarom mochten ze later een chocololly. Theresa had de hele eettafel met Playmobil volgebouwd en was de hele middag zoet. Sabrina onderhield zich met de Alexa die haar prima verstaat en het ene lied na het andere afspeelde . Dan zingt ze mee en danst ze ook. Om 15 uur moest Theresa alles opruimen en ging Sabrina naar beneden want Meli was wakker. Die heeft vanavond nachtdienst. Dan reden wij met Theresa om half 4 weg naar Stainach waar ze naar de Rainbow moest. Wij daarna naar de Landena. Was een goede zet om te gaan. Ik denk dat wij door de Boycot naar Rusland goed kunnen eten. Ze importeren heel veel naar Rusland dus er blijft veel over en dat kunnen wij dan kopen. Uiteraard tegen nette prijzen. Ik kwam met veel terug. Daarna naar de Penny waar ik de flessen die ik had meegenomen voor mijn Sodaclub wilde terug brengen. Ze passen niet. Ik dacht dat ze allemaal hetzelfde waren maar schijnbaar niet. Ik heb origineel en de flessen waren ook van het originele Sodastream/club. Deed de baas lelijk maar zij nam ze terug. Dan hadden we tijd over en zijn we een rondje schoenenwinkel en Tedi gaan doen. Dan was het tijd en stappen in de auto. Ipv dat Janachteruit rijdt dacht hij dat hij door kon rijden. Maar daar was een grote diepe greppel met een hoge stenen rand. Ik hroep nog stop maar helaas auto op de rand , rand zakt weg auto muurvast op steen en deels in greppel. Hij is dan niet voor goede raad te vangen dus Jannick gebeld want ik dacht met 2 krikken auto omhoog beton randen eruit trekken en dan achteruit terug. Luisterd hij niet en de auto valt van de krik nog verder naar beneden en dan geeft hij gas en graaft hij zijn voorwielen in de aarde. Ik ben weg gegaan om Theresa te halen dan maar gaan lopen was niet al te ver. Halverwege Jan triomfantelijk met de auto en ik eerst Jannick gebeld dus die kon terug gaan. Dan Theresa opgehaald en ik vraag Jan heb je de stenen terug gelegd en een beetje aarde aangestampt? Nou nee vond hij onzin. Dus terug gereden en hij wil afslaan en ik zeg nee de volgende. Totaal woest was hij want daar was hij ook uitgereden . Heel knap want de wegen zijn daar vanaf het terrein gespert met betonblokken. Dus hij daar geparkeerd en tussendoor gaan lopenm en volgens hem heeft hij het netjes gemaakt.
Ingrid belde en Theresa vraagt haar kan ik nog een dag blijven want ik wil naar Matthias. Dus blijft ze tot vrijdag en Sabrina wordt door Ingrid morgen van de KIga gehaald. Dus ik de moeder van Matthias gebeld en ze was op het land bij de dieren en zou terug bellen. Theresa vroeg vanmorgen kan ik nog naar Matthias en ik had haar gezegd dat gaat niet meer want je moet terug naar Mama , dat had je eigenlijk maandag of dinsdag kunnen doen.
Geregeld Theresa gaat uit school met Matthias mee met de schoolbus. Ze wordt door de Papa of Mama dan om half 7 thuis gebracht bij ons. Ingrid komt om 11 de spullen van Sabrina ophalen. Dan wilde Theresa vrijdag ook skien dus ik voorgesteld dat Jan en ik haar naar Ramsau brengen want we wilden nog steeds bij Rob koffie drinken. Dus dan komt ze toch uit school eerst bij ons en dan eet ze bij ons en gaan wij met haar naar Ramsau . Als we terug komen zetten we haar gelijk bij Ingrid af.
Ik ben blij dat ik vandaag overleeft heb.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.