Jannick Nederlands kampioen marathon langlauf

Duitsland, Reit

Zaterdag 29 januari
Vroeg op, dan naar het stadion en het was nu dus heel erg koud.Temperaturen van -21. Jannick was al snel klaar met waxen want hij wist al hoe hij het ging doen en na het testen was hij tevreden.
Het werd wel al zonnig maar het was nog steeds erg koud en aan de achterzijde van het parcours was het dus heel erg koud.Het waren 3 rondes en Jannick startte goed en hij ging in een kopgroep van 5 weg, hij als enige Nederlander en de andere waren Duitsers. Maar ervaren en goede marathonlopers. Hij kwam dus als beste Nederlander na de eerste ronde door en hij riep dat hij zich goed voelde niets nodig had en doorging.
Dit bleef hij alle rondes. Hij lag ver voor op de nummer 2 Leo Lansbergen en die lag de eerste 2 rondes weer ver voor op Sijbrand Verkerk maar die knokte zich nog tot vlak achter Leo dan duurde het weer een poos en kwam Haje als 4e voorbij.
Jannick liep samen met een Duitser en hij had nog 2 groepjes van 2 Duitsers voor zich. Hij finishte dus als 5e maar wel als eerste Nederlander. De Duitsers hadden groot respect voor Jannick, toen ze hoorden wat de leeftijd van Jannick is en dat hij dus met zijn net 20 jaren wel erg goed loopt. Hij heeft het aanbod van een gekregen om af en toe eens voorbij te komen en mee te trainen met zijn groep in Reit im Winkl, hij was vroeger een zeer goede marathonloper en traint nu ook jeugd en zo.
Jannick had na de race een bevroren geslachtsdeel en moest flink wrijven en pijn lijden. Ik heb er erg om moeten lachen en hij heeft hem ingepakt in wc papier om warm te laten worden. Dus toch nog maar een andere onderbroek kopen met windbescherming zodat het dan niet meer kan gebeuren.
Ik ben apetrots en de grijns ging vandaag niet meer van mijn gezicht.
Dus wachten op de huldiging en dan snel naar het appartement om alle dingen in te pakken en op te ruimen.
We waren rondom 17 uur thuis en dan de auto uitpakken en alles weer opruimen en de wassssssss.
Bleek dat Jannick die alles volgens zijn zeggen had gecontroleerd alle dingen die we voor de katten aan eten gekocht hadden in de kast heeft laten staan.Gelukkig had ik nog wel iets thuis.
We kijken alle drie terug op een geslaagde week en we hebben erg genoten, volgend jaar weer in Reit im Winkl is geen straf.

Zaterdag
Vroeg op want vandaag is de start om 9 uur voor het NK klassieke marathon over 25 km.
Het ging over 3 ronden en het was weliswaar droog maar kouddddddd.
Ik was al snel klaar met waxen want dat was me gelijk duidelijk wat ik zou waxen.En het voelde goed.
Ik ging op kop weg met een aantal Duitsers, zeer goede marathonlopers en zeer ervaren. We bleven een flinke tijd bij elkaar maar ik wist dat ik dat extreem hoge tempo misschien niet zou volhouden en ik liep als beste Nederlander ver voorop. We vielen uiteen in groepjes van 2, ik bleef samen met een Duitser lopen en die trok me ook echt mee en we samen de race gelopen. Ik kwam dus als beste Nederlander over de streep en werd ruim eerste.Het voelt waanzinnig goed.
Nederlands Kampioen klassieke marathon 2011. Ik ben gefinisht met 4 Duitsers voor me en eentje achter me. Dan op de 2e plaats Leo Lansbergen , de derde plaats voor Sijbrand Verkerk die nog hard gewerkt heeft om op Leo in te lopen.
Helaas mijn binding kapot gelopen en ik moet dus nieuwe bindingen maar dan is waarschijnlijk de spanning van mijn skies niet meer goed dus zal het wel nieuwe skies worden.
Ik heb daarna met de Duitsers gesproken en die waren onder de indruk en verbaasd dat ik pas 20 ben.
Een is er trainer en was vroeger een zeer goede marathonloper en hij heeft me gevraagd om eens mee te komen trainen.Wat ik zeker doe als het mogelijk is.
Maar mijn dag kan niet meer stuk.
We moesten nog wel terug naar huis rijden en dat heb ik als ontspanning gedaan, ik ben deze keer wel over de pas terug gereden. Eind van de middag waren we thuis.
Jannick

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

29 januari 2011 21:27 | Door: Jeannette Barentsen Gefeliciteerd !

molenaar.ruesink 2017-05-05 17:17:52

29 januari 2011 21:31 | Door: JB Tip : Een inlegkruisje of luier in een speciale hardloopbroek met plastic inlegkruis

molenaar.ruesink 2017-05-05 17:18:12

31 januari 2011 09:48 | Door: Annemarieke Gefeliciteerd!!! Nicolette, ik geef het boek komende week aan mijn zoon mee. Het is dan donderdag t/m zaterdag in Grobming. Weet alleen niet wanneer ze thuis zijn. (wrs. 'savonds)

molenaar.ruesink 2017-05-05 17:18:36

30 januari 2011 22:41 | Door: Tomas De instructie was vrijdag idd erg leuk en leerzaam :-) heb veel kunnen oefenen en heb veel geleerd :-) Gefeliciteerd met je titel als NL Kampioen marathon klassieke stijl! en ook gefeliciteerd met je 5e plek overall! Groetjes Tomas

molenaar.ruesink 2017-05-09 11:49:02

31 januari 2011 01:43 | Door: Christina SUPER Jannick! Heel Hartelijk Gefeliciteerd. Een super overwinning We zijn super trots op je,en hopen je weer eens heel gauw te zien/spreken groetjes uit Heemskerk aan de Zee

molenaar.ruesink 2017-05-09 11:49:15

1 februari 2011 13:02 | Door: Diane Buis Jannick, Van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat

molenaar.ruesink 2017-05-09 11:49:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.