nog geen winter in zicht

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Maandag 1 september
Het loopt gewoon niet. Ik moet training, school, stage en werken combineren.
Ik had gevraagd aan de NSV of ze voor mij een vrijstelling voor gym en zo kunnen aanvragen. Omdat ik niet meer in de schooltrainingsgroep zit heb ik geen sportstatus meer. Maar bij andere sporters die ook niet in de trainingsgroep van school zitten vraagt hun bond een sportstatus aan. We hadden voorheen sporters uit Canada en Australie die ook alleen hun eigen programma volgden. Maar voor mij wordt het niet aangevraagd. Ik mag nu ook niet de sport gerelateerde vakken volgen. Dat brengt me nu al in de problemen met mijn trainingen.
Het gaat dan ook moeilijk worden om vrij van school te krijgen ivm wedstrijden of trainingskampen.
Volgens de NSV is het de verantwoordelijkheid van school welke vakken je wel of niet volgt. Maar voorheen in Nederland zat ik ook op het Thorbecke in de sportklas en dat gaat ook via de NSV die het moet ondersteunen. Ik doe volgens de NSV niet aan trainingen en wedstrijden. Ik weet niet wat ik wel doe maar als ze zo idioot blijven doen kan ik inderdaad geen wedstrijden meer lopen.

Ook zit ik ineens met het probleem dat ik als atleet van de NSV niet verzekerd ben in wedstrijden en trainingen in Oostenrijk. Als je in Nederland woont ben je wel voor wedstrijden en training in eigen land verzekerd .De ÖSV verzekerd zijn atleten maar ik ben geen ÖSV atleet maar NSV atleet. Het gaat nu een probleem worden want ik mag dan niet starten op wedstrijden. Toen we naar Oostenrijk verhuisden hebben we hier over een gesprek gehad bij de NSV en was er met de verzekering over gebeld en zat er een opmerking bij onze verzekering dat ik NSV atleet was en was ik wel verzekerd hadden ze gezegd. Als NSV atleet is de verzekering de sponsor. Een fijne sponsor die zijn atleet niet verzekerd.
Ik kan mij apart verzekeren bij de verzekeringsmaatschappij van de ÖSV maar dat kost zoveel geld en dat heb ik gewoon niet want dan heb je het toch over een 50 euro per maand. En dat is nog met korting.
Mijn moeder vond toch echt een bepaling voor mensen die in het buitenland wonen en dat dan wintersport ook in het land waar ze wonen verzekerd is.

Toen ik als langlaufer startte schreven ze me niet in bij de FIS, ik kreeg dus geen FIS punten in de wedstrijden. Nu had ik gevraagd om bij de IBU ingeschreven worden als biatleet maar dan kon niet want dat deden ze alleen 1x per jaar aan het begin van het seizoen. Nu is het het begin van het seizoen en zeggen ze dat ze me pas inschrijven als ik wedstrijden ga lopen. Ik had mijn IBU nummer hier in Oostenrijk nodig voor het Steirisch Team. Zonder nummer kan ik geen Europa Cup lopen. Ik kan alleen ingeschreven worden door de bond in mijn geval de NSV. Ik zou ook graag de mogelijkheid houden om langlaufwedstrijden te lopen. Dus een Fis is ook niet weg. Ook daar moet je door de bond aangemeld worden.

Moest ik vanmiddag schoolgym doen had een lerares geregeld dat ik ipv de schoolgym met een biatlontrainer van school mee kon . Is het zo ver dat ik klaar ben krijg ik van die trainer te horen dat hij van niets weet en kan ik niet mee trainen. De lerares vond het ook onzin om gym te doen als ik al zoveel training op mijn programma heb staan. Ze heeft overleg binnen de school gehad maar de trainer beslist anders.

Ik heb nu mijn trainingen van deze week heb ik om moeten gooien want ik moet nu ook zaterdag naar school. Ik heb dan 2 trainingen op het programma staan, vanmiddag had ik niet veel tijd meer door alle rompslomp en ik moet vanavond ook nog naar een verplichte avondcursus. Dus een rolskitraining gaan doen op de rolskibaan.

Erik vindt al dat ik te weinig training doe maar ik weet niet hoe ik het anders moet doen.
Neem afgelopen vrijdag sta ik om 6.15 op, 6.50 gaat mijn bus naar school waar ik om 7.30 tot 13.15 ben. Dan gaat mijn bus terug naar huis om 13.35 en ben ik rond 14.15 thuis soms pas 14.30. dan moet ik middageten klaarmaken voor de training, had niet veel tijd want ik moest om 16 uur naar mijn nieuwe appartement gaan kijken. Dan vlug naar huis om te eten en dan met de auto naar Schladming waar om 19 uur mijn stage begon. Officieel loopt mijn stage tot zaterdagmorgen 7 uur maar omdat er nog een oproep kwam was ik pas om 10 uur klaar. Ontbijten,slapen,middageten , trainen en om 16.30 met de auto naar Schladming waar ik om 17 uur weer met mijn stage begon. Ik was weer pas om 10 uur klaar en ik heb toen ontbeten,wat met mijn ouders gepraat omdat ik echt een zware nacht had gehad. Slapen middageten en trainen. Ik doe veel stage nu omdat ik van de winter dan geen stage hoef te lopen. Ze hebben speciaal ontheffing verleent omdat ik nog niet gediplomeerd ben.
Avondeten , huiswerk en trainingsdoc. gemaakt en naar bed. Vanmorgen weer om 6.15 eruit. Mijn dag is pas vanavond om 23 uur ten einde.
Volgend jaar kan ik als ik 18 ben studie financiering aanvragen dan heb ik in ieder geval wat geld. Maar ik moet wel echt mijn diploma,s halen anders moet ik dat ook nog terug gaan betalen dus school is wel heel belangrijk.





Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Door: Randy Als ze allemaal zo moeilijk doen i.v.m. je nationaliteit... is naturalisatie (Oostenrijker)geen oplossing....??

molenaar.ruesink 2017-07-16 16:23:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.