rustig weekje en nog steeds mooi weer

Oostenrijk, Kleinsölk

Vrijdag 11 november
De dag der gekken moet toch wel groot zijn op 11.11.2011
Veel mensen trouwen en Jeannette jij viert je verjaardag dus gefeliciteerd op deze bijzondere dag.
Een rustig weekje achter de rug mijn benauwdheid neemt af en hopelijk de vermoeidheid ook. Ik slaap lang en diep en dat kan geen kwaad.
Spannende dag voor Jannick vandaag , hij is vertrokken naar Graz met een collega en hij logeert ook bij collega`s de komende dagen. Vandaag zijn taxi examen. Hij zou bellen als hij iets wist.
Morgen en overmorgen heeft hij zitting van de Wasserrettung, hij is officieel gekozen tot Wildwasser referent voor Steiermarken en dan moet je dus ook naar Landes bijeenkomsten.
Dan komt hij pas dinsdag met een collega weer terug en blijft dan nog een nacht bij Ingrid in Schladming dus we zien hem pas woensdag weer. Hij heeft zijn auto bij de ÖMTC achtergelaten voor zijn Pickel, hoop voor hem dat de auto er goed doorkomt. Dan haalt Ingrid de auto weer op
Het is opnieuw schitterend mooi weer , als de ochtend mist optrekt komt er een stralend blauwe lucht te voorschijn. Wel is er weer nachtvorst belangrijk om de sneeuw te kunnen maken. Ook op Tauplitz is geen spatje sneeuw meer en over 2 weken is de Tauplitzweek er weer van Vasasport.

Peter jammer dat de blindengroep niet naar Ramsau komt, in Hochfilzen kunnen we weinig voor ze betekenen misschien alsnog een snowshoetocht met spullen van Reini? Laat maar wat horen als je nog wensen hebt. Een dagje Hochfilzen voor ons moet kunnen toch?

Van de week kwam al mijn bestelde kerstcadeau voor Jan met de post en mijn bestelde handschoenen. Ik wilde al heel lang van die vingerlozen handschoenen waar je dan een wantje overheen trekt. Dan krijg je geen koude vingers omdat je elke keer je handschoenen moet uittrekken. Dus langzaam voorbereid op de winter en de eerste kerstcadeau `s al binnen. Voor Jannick heb ik ook het kerstcadeau al kunnen kopen. Voor St Nicolaas heb ik de pepernoten en de chocoletters uit Nederland meegenomen. Een lekker recept van de Heimweewinkel Sinterklaas pannenkoekjes maakt het straks af.


Sinterklaaspannenkoekje

Maak deze pannenkoekjes op de middag vóór pakjesavond. En je hebt ’s avonds een schaal vol lekkers voor bij de koffie. Eerst smullen en laat dan de goede Sint maar komen!
Ingrediënten

2 kopjes tarwebloem
2 kopjes melk
2 eieren
1 theelepeltje zout
2 eetlepels speculaaskruiden
Zakje kruidnootjes (of gewone speculaasjes)
Chocoladepasta of hazelnootpasta
Plastic folie
Cocktailprikkers

Bereidingswijze
1. Maak het beslag en roer er de speculaaskruiden doorheen.
2. Maal de kruidnootjes fijn. Leg een paar kruidnootjes op een snijplank en duw ze kapot met een deegroller. Gebruik daarvoor je hele gewicht. Doe dit op dezelfde manier met de andere kruidnootjes.
3. Bak de pannenkoeken aan beide zijden en laat ze afkoelen.
4. Bestrijk elke pannenkoek met wat chocoladepasta of hazelnootpasta en strooi er de fijngemalen kruidnootjes over. Rol de pannenkoek strak op. En rol ze rondom stevig in een stukje plastic folie. Leg de pannenkoekjes tot gebruik in de koelkast. Snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Steek er een cocktailprikker met een vlaggetje in. Leg ze op een schaal en deel ze uit!
Ik heb een kunstboom besteld na het drama vorig jaar met de katten in de kerstboom en wat een rotzooi we daar van hadden. Tja soms moet je het anders doen dan je zou willen. We hadden de lichtketting buitenverlichting weer gevonden (gebruikten we op de camping als feestverlichting) maar na het uitgelegd te hebben deed alleen het eerste stuk en het laatste stuk het nog dus die kon gelijk in de vuilnisbak.
Kan ik weer eens wat anders gaan uitzoeken wat ook wel eens leuk is. Na het balkon leeggeruimd te hebben en de vogelhuisjes neergezet te hebben en het eerste voer neergehangen te hebben zijn nu ook de eerste vogeltjes daar. Ze hebben echt maling aan de katten en zitten hoog en droog te knabbelen.

Straks met Jan mee kan ik wat inkopen doen en lekker wandelen. De diepvriesman heb ik later besteld en gelukkig kwam net mijn pakket waar ik met smart op zat te wachten, mijn nieuwe stofzuiger. Ik heb er eentje maar die heb ik al heel lang en vroeger had ik overal parket en geen katten. Nu dus vloerbedekking en katten. Dus de oude net naar boven gedragen kan in Jannicks appartement gebruikt worden en ik een super nieuwe knalrode stofzuiger met een speciale borstel voor dierharen en veel vermogen en geen stofzuigerzakken meer.
Net geprobeert en het gaat zo lekker licht zonder duwen en trekken.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

11 november 2011 19:51 | Door: Annemarieke Klinkt lekker! Maar..........het is nog GEEN Sinterklaas!!!! ;-)

molenaar.ruesink 2017-05-07 15:52:10

12 november 2011 13:36 | Door: Jeannette in Tirol Dank voor de felicitaties. Ook op Facebook en mijn Dagboek JeannetteB.waarbenjij.nu Ja, ik krijg jouw dagboeken al sinds je daar bij Dachau woont, waar wij altijd op zomervakantie gingen voor we hier in Auffach gingen wonen. Heerlijk hè, die 14 dagen "juli" in november. De sneeuwkanonnen worden al op de pistes naast ons en overal in de Wildschönau geplaatst, maar wij liggen nog steeds met 25° in zwembroek en bikini op het balkon. Veel gezondheid toegewenst. Lieve Groet, Jeannette Barentsen-Geelhoed

molenaar.ruesink 2017-05-07 15:52:36

12 november 2011 17:37 | Door: Jeannette in Tirol Sorry, de Dachstein bedoelde ik... :

molenaar.ruesink 2017-05-07 15:52:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.