Bureaucratie

Oostenrijk, Gröbming-Winkl

Mittwoch 8.März
Na wat nachtvorst vannacht wakker worden in een witte wereld maar de zon was al snel zeer warm . Om kwart over 9 was het al 11 graden.
Goed geslapen en vroeg wakker. De wereld is elke dag mooier als Theresa ons een kusje en een knuffel komt geven voor ze naar de Kindergarten gaat.
Straks gaan we aan de slag bij Annemarieke.
Ik was er klaar en Jan moest nog de spullen in de auto en hij dweilt dan even dus ben ik alvast gaan lopen naar huis. Maar de wind was zooooooooooo koid. Was ik bijna thuis, ik had flink doorgestapt kwam hij aanrijden. Maar gewenkt dat hij door kon rijden. Dus een lekker stukje gewandeld.
Ik had post gevonden van de gemeente bij Annemarieke , toch maar open gemaakt maar geen idee wat ik ermee moest ging over eindafrekening 2016 en het aantal overnachtingen daarbij een pc uitdraai waar alles op stond van 2016. Maar het papier moet voor 31 maart ingeleverd zijn. Dus met het pakket naar de gemeente en vragen wat nou toch de bedoeling was. Nou puur bureaucratie. Ik moest letterlijk van de uitdraai de cijfers nemen en op het papier invullen handtekening eronder en klaar. De uitdraai is van de gemeente en elke maand krijg je al zo´n overzicht en deze was van heel 2016 waarom dan nog een keer alles handmatig invullen ??? Daar kan ik dus even met mijn verstand niet bij. Maar goed het is klaar en ingeleverd en de uitkomst =0 Euro betalen.ter plekke over geschreven van de uitdraai. Ze zijn waarschijnlijk bang dat je een Euro te weinig hebt betaald of zo. Dit is dus geld over de balk smijten, papier envelop en bezorgen.
Middageten had ik niet over nagedacht dus het werd bruinebonensoep gevuld met kidneybonen en rookworst. We hadden er meer dan genoeg aan en voor Jan vanavond nog een bord.
Hij heeft weer aan de plankjes gewerkt want doordat hier bij Letmaier andere houders dan we hadden worden verkocht kwamen ze anders uit en heeft hij weer steunen moeten verplaatsen. Zo blijf je bezig maar ondanks dat het deurtje er nog niet voor hangt ben ik er al erg blij mee.
Ingrid was vanmorgen met Sabrina naar de kinderarts voor de normale controle en de inentingen. Ze kreeg er vandaag 2. Ze groeit goed 5000 gr en 61 cm. Alles gemiddeld behalve de lengte want die is boven gemiddeld. Maar dat hadden we al door want ze past net aan in de pakjes door haar lengte en haar grote voeten. Gelukkig lijkt ze niet op haar vader want die was breder dan hij lang was. Wel haar grote voeten net als Theresa die hebben dat beide van de Papa.
Jannick gaat kijken of hij vrij kan krijgen in dezelfde weken als wij in September dan kunnen we met zijn allen naar Spanje vliegen. Ingrid vindt dan Sabrina ook groot genoeg om te vliegen , ze wil het niet met een heel kleintje. Ik heb 3 slaapkamers dus het is groot genoeg. Zou wel leuk zijn. Jannick zei dat daar zijn mijn kinderjaren. Want ook hij is al zo lang niet meer daar geweest. Dus hij vroeg heb je het spelletje who is Oscar Lake nog? Dat speelden we vroeger op de pc en was in het Spaans.Ik kwam nooit verder dan de stationshal en hij kwam altijd verder. Ook mijn pasword uit die tijd wist hij nog dat was ook in het Spaans. Grappig wat je onthoud. Het was een taalspelletje , ik sprak Spaans en hij nauwelijks maar hij was gehaaider in spelletjes.
Jan ondertussen weer naar zijn werk.



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Topper!!!

Annemarieke 2017-03-08 17:14:55

Altijd een hoop lol gehad in Spanje vooral met het kleine blonde broertje toch Malcolm. Ach internet is te klein voor alle verhalen .geniet van de Pinchos en vooral geen foto's vanuit Spanje

Dennis 2017-03-09 02:43:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.