Er zijn van die dagen.

Oostenrijk, Kleinsölk

Montag 24.Februar
Een prachtige zonnige dag na de vorst van vannacht. Dus Jan moest eerst de auto ruiten krabben voor we weg konden. Ik kan eigenlijk heel slecht zonder ontbijt en bij de huisarts aan gekomen was ik gewoon ziek. Ik moet naar een specialist voor mijn rug en heup maar wil niet meer naar Liezen want dan sta ik met een recept binnen 1 minuut weer buiten. Dus nu moet ik naar Bisschofhofen ook niet naast de deur. Het stomme is dat vorig jaar mijn galblaas eruit gehaald is en dat tot gevolg kan hebben dat je botontkalking krijgt doordat bepaalde zouten niet worden opgenomen. Dat vertellen ze je ook niet- Maar de arts die de fotos heeft beoordeeld heeft geconstateerd dat ik lijd aan Osteochondrose. Dit niet alleen in mijn rug aan de wervels maar dat heb ik dus al op heel veel plaatsen in mijn gewrichten, Ook al heel veel jaren maar ja als je voor je knie komt kijken ze alleen naar de knie kom je voor je hand kijken ze alleen naar je hand enz. Voor de ziekte aangedane gewrichten zijn ook nog eens aparte ziektebeeld namen maar is uiteindelijk allemaal osteochondrose. Bij mij ligt de oorzaak waarschijnlijk in het niet opnemen van bepaalde mineralen en stoffen die het lichaam nodig heeft. Ik heb mijn hele leven problemen met mijn gewicht en elke keer ziektebeelden door te korten ondanks gezonde voeding en of voedingssupplementen , niemand geloofde mij tot ik problemen kreeg met mijn pancreas en bleek dat ik allerlei mineralen niet aan maak of op neem. Dus mijn hele stofwisseling is niet goed , helaas weten ze weinig tot niets waardoor het komt. Uiteraard krijg je van alles en nog wat doordat je gewoon te korten hebt .Maar ik maak wel langzaam aan mijn lijf kapot. Hadden ze eerder de problemen aan mijn gewrichten erkent had er misschien meer mogelijk geweest nu is al een handgewricht kapot, kniegewrichten , mijn nek en schouderklachten die soms echt …..........zijn. Al jaren elke dag pijn en dan krijg je te horen meer sporten maar als ik was wezen sporten had ik weken nodig om weer een beetje normaal met draagbare pijn voort te kunnen. Ook kijken ze nu naar weke delen reuma maar dat schijnt moeilijk te constateren te zijn. Ondertussen kan ik bijna niet meer in de auto of eruit komen.En heb ik het gevoel dat het nu allemaal heel hard achteruit gaat. Ouderdom gaat denk ik toch ook mee spelen al voel ik me nog 18. Ik heb volgende week dinsdag al een afspraak gekregen bij de arts dus ben nieuwsgierig wat voor een dat er is. Je bent hier als Krankenkasse patient overgeleverd aan de mindere artsen geloof ik. Alle goede zijn particulier. De bloeduitslag kan Jan morgen af halen als hij toch in Schladming is.
Dan nog langs de Krankenkasse gegaan en ik kan gewoon mee verzekerd worden moet me dan eerst zelf afmelden in Nederland bij het CVZ.
Terug naar huis gereden maar eerst een banaan gegeten. Dan thuis ontbijt en een kop koffie .
Dan bellen naar het CVZ hoe ik me kan afmelden, dan weer de bureaucratie ik kan me niet afmelden dat kan alleen de Krankenkasse en die kunnen me alleen afmelden als ik me in Nederland heb afgemeld. Kunnen jullie het nog volgen?? Nu moet ik toch weer terug naar de Krankenkasse en om een E108 vragen want ik ben aangemeld met een E121 en moet me afmelden met een E108.
Net het eten maar gemaakt, witlof met kaassaus en aardappelpuree en kleine kipstukjes op een stukje . Zal best wel weer smaken. Soms weet ik echt niet meer wat ik moet verzinnen want er is nauwelijks groente te krijgen. En de ene kool of de andere blijft voor mij toch kool. Ik stop overal kool in omdat je toch groente moet eten. Gisteren nasi met een chinese kool erin, een groene kool als oreh areh met rijst ook al gegeten. De groente afdeling vandaag 6 bakken met verschillende paprikas , 8 bakken met verschillende tomaten, heel veel bakken met appelen, groene kool, wittekool, chinese kool, zuurkool, rode kool , aardappelen en ander fruit en dat was het weer voor vandaag.
Als het goed is dan is Jannick vandaag weer onderweg vanuit Denemarken richting huis.
Wat gaat de tijd snel, Jula krijgt ook alweer groentehapjes en in het kader van de Olympische spelen waren dat worteltjes.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.