Volksmuziekavond en weer orkaan

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Vrijdag 29 februari
Een schrikkeldag, hier in Oostenrijk vierde een vrouw haar 25e verjaardag of wel ze werd vandaag 100.
Het weer was toch nog goed.
Omdat we gisteravond pas hoorden dat we 8 nieuwe gasten in het grote appartement krijgen en de Nederlandse gasten vanmorgen pas afreizen hebben we het gelijk druk. Jan heeft Jannick, Melanie en Ruby naar het NK alpine gebracht.
Wij hadden ook graag gegaan maar ja.
We hebben ons uit de naad gewerkt maar alles was op tijd klaar. Ik ben dan met Diane gaan wandelen en Jan is gebleven, want geen idee hoe laat de nieuwe gasten komen.
Toen we thuis kwamen kregen we te horen dat de gasten niet komen.Dat is nogeens dubbel balen.
Diane en ik besloten naar de volksmuziekavond in het VAZ te gaan.
Dat was echt een leuke en gezellige avond.Er waren verschillende soorten volksmuziek en ook Sepp Loibner die voorlas uit Ins Leb.n g'schaut.Hij schrijft in dialect met veel humor over de dingen in het leven.Ook vertelt hij moppen en ik heb me werkelijk in een deuk gelachen. Helaas heb ik voor de allerleukste mijn gezicht mimiek nodig anders kon ik die vertellen.
Hij had het ook over de jachtvereniging en dat die jeugd wilde trekken.
Ze hadden daarom een leus gemaakt
"bij de jacht treft men vrienden"
Dat wekte ook grote hilariteit.Ik heb 2 boeken gekocht , zijn laatste boek heet Die Spagat-Generation vom Ochsengespann zum Internet en daarvoor heeft hij 16 mannen en vrouwen tussen de 68 en 93 gesproken. De Spagatgeneration zijn de huidige ouden die een ontwikkeling hebben doorgemaakt als geen andere generatie en waarschijnlijk ook geen andere generatie die dit zo zal doormaken.Spagaat staat voor een verbinding maar is ook een ballethouding met gespreide benen in 1 rechte lijn.Een spagaat is een zo grootst mogelijke stap.Een technologiesprong
in deze grootte in zo,n korte tijd zoals het nog nooit is voorgekomen.Een spagaat in het hoofd.Deze generatie heeft 3 recorden Ze hebben de grootste oorlog bewust meegemaakt, ze hebben de langst doorlopende vredesperiode in miden Europa meegemaakt, Ze hebben de grootste technologiesprong seit de mensheid meegemaakt.
Hij heeft de boeken gesigneerd .
Jan en Jannick hebben de meiden op de trein in Schladming gezet , ze haalden hem maar net. Ze waren lekker opgelicht door Ski Willy want ze hadden hen ipv beginnersskies andere skies gegeven en ze moesten p.p. 40 euro meer betalen.
Dat npoem ik oplichting. Dus mensen houdt rekening met dit soort praktijken.Dit soort dingen heb je in ieder geval bij Sport Steiner niet.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.