Plannen

Oostenrijk, Liezen

Dienstag 21.März
De ochtend begon zoals altijd en Ingrid zei dat ze naar Liezen ging om te kijken in de uitverkoop bij de Zillertaller of ze een Dirdl kon scoren. Dus ik zei haar dat ik wel mee wilde. Dus een half uurtje later waren we op weg samen met Theresa. Het is altijd prettig te weten als we niet op tijd terug zouden zijn dat Opa Theresa kon gaan halen. Jan wilde eigenlijk vanmorgen gaan bladeren harken bij Andre anders kan hij later niet maaien maar er waren gasten dus weer weggegaan.
Dus eerst rondgestruind bij de Zillertaler maar Ingrid slaagde niet, ik had intussen een zwarte Dirdlblouse gevonden voor 3,99 . Die gebruik je eigenlijk zelden alleen bij een begrafenis. Maar ik had er geen. Eentje kopen voor 40 Euro was mij dan altijd te veel en deed dan maar een zwarte omslagdoek om. Maar dit kon ik wel missen. Ingrid zei nog jij hebt weer eens geluk. Ze had Sabrina gelijk in het pashokje gevoed. Dan nog naar de Hofer en ook al had ik gezegd ik heb niets nodig had ik toch een boodschappentas vol maar nog steeds geen glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Hadden ze niet dus ik even snel naar de Muller gelopen en ja hoor en eigen merk voor 99ct. Ze hadden wel bij de Billa maar voor 3.99 vind ik een groot prijsverschil en in de kwaliteit merk ik het niet. Ingrid wilde in Stainach nog langs de Landena en ik had nog maar een paar smootys en weer een nieuwe voorraad gescoord. Ze hebben het niet altijd dus ik ben blij als ik het tref. Dan nog wat andere dingen gevonden . Ingrid nog even snel daar ook bij de Hofer gekeken maar wat ze wilde was ook daar niet meer.Dan ondertussen toch maar Jan gebeld of hij Theresa wilde gaan halen. Wij terug gereden en we waren net klaar met de boodschappen uit de auto halen toen Jan met Theresa aan kwam. Ik had nog wat restant salade, daar de Leberkas voor Jan bij en ik de Valys balletjes daarbij gefrituurde aardappelpuree figuren en klaar. Ingrid is met de kinders op stap want Theresa moet nieuwe schoenen. Jan naar zijn werk en ik moet even niets.
Ik zou eigenlijk eens moeten kijken wat ik zaterdag bij de doop van Sabrina aan kan doen . En langzaam aan bedenken wat ik mee naar Nederland wil nemen.
Theresa kwam mee eten en zei toen ik om 18 uur zei en nu naar beneden nee dat kan niet want er is niemand dus ik zei nee joh er is wel iemand maar ze bedoelde waarschijnlijk er is iemand. Ik ging met haar mee en toen zei Jannick ja we hadden haar naar boven gestuurd want de architekt was er voor de bouwplannen. Het lijkt me een goed plan en ben nieuwsgierig naar de uitvoering en wanneer de toestemming komt enz. Het gaat in gedeeltes want de financien zijn niet toereikend om alle plannen in 1x uit te voeren. En als je alles in 1x indiend heb je 10 jaar de tijd om het te realiseren en kost het maar 1x. Aan de tuinkant wordt het venster van de pelletruimte eruit gehaald en dicht gemetseld. Het 2e raam gaat eruit en daar komt een raam in met open rooster omdat het de kachelruimte is. Daar moet dus aan de buitenkant een koof komen om de beluchting te waarborgen. De tuin gaat vanaf de zijkant van het huis omhoog en iets aflopend vanaf het achterste deel er komt een stenenmuur als stutz voor de grond. Naast het huis wordt een carpoort met berging aangevraagd en een deel van de buitenmuur aan de voorkant van de tuin gaat weg. Praktischer met in en uit rijden en ze kunnen dan een beweegbaar auto inrijhek zetten. De ophoging die we aan de voorkant van het huis hebben wordt deels weg gehaald dus ook meer ruimte voor. Verder de balkonnen aan de voorzijde van het huis zijn veel te koud zelfs in de zomer . Er is een plan gemaakt die de balkonnen bij de woonruimte trekken en dan moet de tussenmuur eruit , wanneer zij het doen mogen wij dat dus ook. Dat de tussenmuur weg moet heeft met de lichtinvalverordening te maken. Anders was het eenvoudiger geweest. Dus de komende jaren weet Jannick waar hij voor werken moet.
We hopen uiteraard een keer op het grote gewin maar ja dat doen veel mensen maar zonder wensen en hoop houdt je weinig over.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.