Mooi weer maar weinig van kunnen genieten

Oostenrijk, Gröbming

Freitag 18.März
 

Nog steeds prachtig en zonnig weer, op balkon ondertussen al 25 graden. Helaas maar weinig van kunnen genieten.

Dus al de hele morgen bezig met administratieve zaken met betref Zorginstituut. Ik heb herziene beschikkingen gekregen en doordat ze lang onderweg waren heb je maar kort tijd om er tegen in beroep te gaan afgezien dat het allemaal tijd kost die je dan niet hebt om de dingen na te gaan. Ze zijn voor ons al een stuk positiever maar ik vind eigenlijk dat ik nog steeds onterecht 2400 euro nominale premie voor Jannick betaald heb. Ik wil toch de tijd hebben om dat uit te zoeken of dat zo maar bij ons in rekening kan worden gebracht. Ze hadden ons laten betalen van zijn 18. tot zijn 22. jaar. Ook over de periodes dat hij werkte. Ik krijg de periodes die hij werkte nu wel terug maar niet die van zijn geringfügige. Maar het blijft naar mijn smaak onterecht als hij hier gratis verzekerd is dat ik dan toch nominale premie moet betalen en de Krankenkasse ons heeft gezegd dat ze geen geld in Nederland geclaimd hebben.
Gisteren voor Jan weer dingen naar zijn baas gemaild, op de urenlijst van hem staan 6 extra uren ingevuld en dan krijg je er 2 ½ betaald. Ondertussen bericht dat het inderdaad een fout is en dat ze bij de volgende betaling erbij betaald worden moet je dus wel 2 maanden op je geld wachten ook al is het niet veel. Betalen moet je overal het liefst gisteren maar o wee als je geld betaald moet worden. Vind ik trouwens ook bij het Zorginstituut, brieven met geld terug zijn van de 23. februari tel daar de 14 dagen bij op die waarbij ze zelf geld willen hebben dan had het al op mijn rekening moeten staan, ik wacht al maanden op mijn geld van de belasting ook de bevestiging van het rekeningnummer binnen maar geen geld.
Ik heb geen genoegen genomen met de aanslagen die ik kreeg en de deurwaarder enz. Doordat ze papieren op tafel moesten leggen kon ik zien dat er betaald was voor onterechte zaken. Hoeveel mensen betalen maar gewoon en gaan het niet tot op de bodem na? Ik heb er uitgesleept dat ik geen deurwaarders kosten moest betalen, ik krijg zelfs veel geld terug. Hoeveel mensen kunnen dit niet. Dus hoeveel geld steken ze onterecht in hun zakken?? Waar ik maar me wil zeggen laat je niet bang maken en ga voor je rechten want je hebt er meer dan je denkt.
Jannick is vanmorgen naar zijn nieuwe baas. Was net even naar beneden gelopen om te vragen aan Ingrid of ze als Jannick thuis komt hem even naar boven stuurt omdat ik zijn mening nog over wat dingen wil weten die hem aan gaan bij het Zorginstituut want ik moet de bezwaren schrijven. Zegt Ingrid kom eens kijken want ons vannacht overkwam? Staat daar in de slaapkamer een ingezakt bed. De latten waar de lattenbodem op rust waren afgebroken. Het bed hebben ze nog maar kort pas gekocht nadat we hier zijn gaan wonen en een niet goedkoop bed ook. Duurkoop is dus niet altijd beter.
Helaas moeten Ingrid en Jannick hun korte vakantie ook annuleren. Jannick heeft op de vrijdag een proef bij zijn nieuwe baas om te laten zien wat hij kan met een kraanwagen. Ze zouden donderdag weggaan en maandag terug komen als je dan pas vrijdag laat weg kan en het is 7 uur rijden niet echt meer de moeite om te gaan.
Ingrid kan waarschijnlijk haar diensten toch ruilen in de week dat wij weg zijn.
Jan ondertussen weer naar zijn werk. En ik met mijn snotkop helemaal murw. Met een paracetamolletje achter mijn kiezen , wat neusdruppels en oogdruppels heb ik nog steeds hoofdpijn .

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.