Het weer wil niet beter worden.

Oostenrijk, Gröbming

Ik was een kwartiertje voor de wekker wakker, om half 7 eruit en Theresa gewekt. Dan alle ochtenddingen . Om kwart over 7 brengt Jan Theresa weg. Het is koud nat en donker. Met 3 graden ook niet warm. Het is het koudste voorjaar sinds 1990/91 dacht ik. We hadden al de koudste april en nu de koudste mei en dus het koudste voorjaar.
Om 8 uur eerst maar eens bij Jannick gaan opruimen, de vaatwasser leeggemaakt en weer gevuld, de koelkast doorgegaan en al het vuil verzameld. Hij doet zijn best maar kan het niet. Gisteravond was hij iets gaan drinken met vrienden en wij lagen om 8 uur al in bed. We hadden het koud en waren moe. Ineens bedacht ik me dat de biobak er nog stond dus Jannick gebeld om te vragen of hij die niet zou vergeten neer te zetten. Bleek hij alweer thuis te zijn en was hij de konijnen aan het schoonmaken en de bak ging hij daarna weg zetten. Hij was hooguit een uurtje weg geweest. Theresa laat de konijnen erin de morgen uit voor ze naar school gaat en Jannick doet ze weer binnen in de avond.
Dan ben ik om 10 uur met Jan eerst naar de Apotheek. Medicijnen opgehaald en gevraagd of zij ook een uitdraai kunnen maken dat we ingeent zijn. Dat las ik vanmorgen op mijn telefoonnieuws dat ze dat aanboden. En ja dat deden ze probleemloos, Dan naar de Spar , gelijk al de statiegeldflessen mee . Dan naar de gemeente om de enorme hoeveelheid glas weg te brengen. Het ruimt nog steeds op.Kwart over 11 weer terug en aan een kop koffie . Boodschappen opgeruimd. We hebben nu een uurtje voor Theresa om half 1 uit school komt. De deur even open gezet ,het is zo waar nu 12 graden en de katten wilden daar wel voor uit bed komen. Jan zag gisteren hoe Felicia met haar tanden aan het dekbed trok zodat ze plaats maaktre om erin te kunnen kruipen. het moet niet gekker worden. Ik had een paar appelen gevonden bij Jannick en aan de konijnen gegeven die kwamen er mee voorbij. Dieren best vermakelijk.
Jan was Theresa gaan halen en om 13 uur waren ze thuis. Ik moest nog wat aan het eten doen maar dan konden we aan tafel. We hadden vandaag de 2 maaltijden uit de doos van Jannick gecombineerd. We hadden allemaal een half vegaan broodje met een zwartebonen/bleekselderie/ui/kruidenvulling daarop een sausje van vegane mayonaise met yoghurt en citroen en kruiden, couscous met rozijnen en abrikozen en kruiden, een beetje shoarmavlees van kipfilet met een knoflook,vegane mayonaise saus met gesneden rode pepers. , salade van tomaatjes genoeg voor 4 personen en het smaakte ook nog.. Kwart voor 2 klaar met eten en dan moest Theresa aan haar huiswerk. Daarna heeft ze haar huiswerk van Engels gemaakt. Heel even spelen en dan heeft Jan haar naar de blokfluitles gebracht en heeft daar gewacht tot ze klaar was. Thuisgekomen moest ze onder de douche en heeft ze gelijk haar pyama aangedaan. Dan kwam Papa thuis die ging eten en ik heb voor ons en Theresa broodjes met rucola en geitenkaas met honing gemaakt. Jannick en Theresa verdwenen naar beneden.
Ik hoop vanaf zaterdag dat ik internet heb. De box die bij mij staat gaat naar Meli dus die is dan nog 5 weken weg. Ik moet dan op het internet van Jannick inloggen maar de ontvangst gaan niet altijd goed. Ik kan mijn telefoon als hotspot inzetten maar daar heb ik niet veel internet op en zeker te weinig om tv te kijken. ik hoop genoeg om te kunnen schrijven op mijn site.
Dan ging de telefoon van Theresa maar er was al opgehangen voor ik erbij was. Ik zag dat het Ingrid was geweest en wilde met de telefoon naar beneden gaan ging mijn telefoon en ja Ingrid. Alles goed daar en ze hebben daar wel zonnig weer en ze hadden buiten gezwommen. Het is ook tegen de grens met Slovenie aan. Telefoon naar beneden gebracht en ik wachten tot Theresa klaar was. Jannick zei kon ze niet gewoon naar die van mij bellen. Ik weer naar boven en gemieten van onze rust.
Zo tijd voor een kop koffie en daarna gaan we songfestival kijken.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.