Aangename temperatuur bijna geen zon.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 6 wakker en Fiep liet mij niet meer met rust dus opgestaan om de katten eten te geven . Gelijk een cracker voor mezelf gemaakt en een Latte. Dan weer terug in bed met de tv op het ontbijtprogramma. Om 8 eruit gegaan en ik wilde net onder de douche stappen toen Ingrid kwam vragen of de meiden even bij mij mochten dan ging zij Belana halen. Sandra werkt en dat is dus een probleem als je kind 2 of 3 dagen vrij van school is. Ze was weer snel terug dus kon ik gaan douchen en aankleden.
Jannick had gisteren al verteld over die gasten die hun motorzaag vergeten waren toen ze probeerden de meiboom om te zagen. Dat is heel dom en later waren ze dan toch terug gekomen en tegen een betaling kregen ze hun zaag weer terug, Ik lach me ook af en toe in een deuk want op het land wonen heeft zo zijn eigen gebruiken en tradities. Alleen al de woorden die gebruikt worden. Fichtenmoped letterlijk vertaald een dennenbrommer en het woord , Holzknechte houtknechten, Fersengeld dat is al een heel oud woord als ze uit een veldslag terug kwamen zag je meestal alleen de hielen van de vluchtenden nog en meestal moest er dan boete betaald worden zo ontstond Fersengeld.
Brauchtum Hin oder Her. Auf Grund der Tatsache, dass in den vergangenen Jahren immer wieder Maibäume, in den letzten drei Mainächten umgeschnitten wurden, entschlossen sich die Schützen des ESV-Gröbming ihren Maibaum, der unter Einhaltung sämtlich Auflagen und Vorschriften zur Corona-Krise aufgestellt wurde, zu bewachen. Die erste Nacht verlief ruhig und ohne Zwischenfälle.
Die zweite Nacht hatte es jedoch in sich. Kurz vor Mitternacht hörten unsere “Maibaumpasser” das Geräusch einer Motorsäge. Nur durch einen sportlichen Sprung aus dem Fenster des Vereinshauses, konnte unser “Wächter” das heimtückische Umschneiden des Maibaumes noch verhindern. Die dreisten “Holzknechte” gaben Fersengeld und verschwanden in der Dunkelheit.
Als etwa zwei Stunder später die Wachablöse am Vereinsgelände eintraf, erblickte dieser, im Scheinwerferlicht seines Autos, zwei Burschen in ihrem Versteck. Die beiden, aus einem benachbartem Seitental, suchten abermals das Weite, ließen jedoch, in der Hitze des Gefechts, ihre Motorsäge zurück! Kurze Zeit später kamen die vermeintlichen Übeltäter reumütig ins Vereinshaus, um ihr “Fichtenmoped” auszulösen. Nach zähen Verhandlungen um das “Corpus Delicti” wurde man sich schließlich einig und es folgten noch einige gemeinsame und lustige Stunden im Vereinshaus.
Die letzte Nacht verlief wieder ruhig und problemlos.
Brauchtum Hin oder Her.......
Dit stukje is van Georg Schwarz en hij schrijft zo hij is en ik hoor het hem zeggen. Een echte Gröbminger.
Ondertussen wel tijd voor een 2e kopje koffie.
Koffie bij Ingrid gedronken en even gekletst. Ik kan met haar geen spijkers met koppen slaan over de deling van de kinderkamer. Ze blijft maar vasthouden aan haar eigen massief houten kast die nog met Schilling is betaald dus al ouder is dan 21 jaar want zo lang hebben ze hier ook de Euro. Ik wil het gelijk goed aanpakken maar dat gaat bij haar niet. Ze heeft geen tijd eerst moeten andere dingen, maar wij doen het dus ze hoeft geen tijd te hebben. Het bed wil ze wel neerzetten maar verder niets maar dat helpt Theresa niet. Uiteindelijk zei ze bespreek het met Jannick want ik weet toch niet hoe jij het bedoeld. Dat is dus een stukje desinteresse.
Ik ben gefrustreerd weg gegaan en ik koop het bed niet zolang er geen duidelijke scheiding wordt gemaakt. Met 2 oppervlakten met 1 persoonsbedden blijft er helemaal geen plek meer over. Dan krijg ik van die vragen kan je niet alvast alleen het bureau kopen en gaan halen. Waarom zou ik als het allemaal thuisbezorgd wordt voor dezelfde prijs of het weinig of veel is.
Dan eten gaan maken, ik heb Zaziki gemaakt en van gehakt kleine balletjes met souflaki kruiden, salade met feta en olijven en wat patat erbij gebakken. Het was warm genoeg om buiten te zitten ook al was er geen zin. Maar zie ik zet alles op de tafel en de zon kwam en bleef tot we klaar waren. Dus we zullen het wel verdiend hebben.
Vandaag 1 Hocker gekomen en mijn fotodagboek. Nog 1 pakje te gaan er staat nog 1 Hocker uit.
Dus even genoten van het fotodagboek en leuk om oude dingen weer te lezen. Jan heeft de Hocker in elkaar gezet en is nu een 2e poging aan het wagen om een plankje voor mijn bijzettafel te maken. De eerste had hij net zo groot gemaakt als het glasplaatje maar dat wilde ik niet omdat het niet zo dun is als het glasplaatje is en je dus een opstaand randje kreeg. Ik had hem gezegd net als bij de oude salontafel maar helaas nu herkansing. Hij blijft zo wel bezig.
Geen idee maar het begint ineens heel hard te stormen. Was niet echt voorspeld dacht ik .


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.