In de nieuwe ELI geweest

Oostenrijk, Liezen

Freitag 21.Oktober
De wekker liep af en we sliepen nog. Opgestaan, alle ochtend rituelen en om 7.40 kwam Theresa melden dat we weg moesten. Dan hebben we haar in de Kindergarten gebracht en zijn we met Ingrid gelijk doorgereden naar Liezen. De autu in de parkeergarage van de Eli gezet. We waren te vroeg en nog niet alles was open maar we konden op ons gemak er door heen wandelen en zijn we koffie gaan drinken bij Bellisima . Nog even de winkels bekeken en ik alvast een kerstinkoop gedaan want dat was nu nog met 20% korting. Daarna nog dan onze andere boodschappen gaan doen. De Eli is prachtig en een aanwinst voor de regio.
Met de auto naar de andere kant waar oa de Prijspiraat, de NKD, de Pagro en de Kik zitten. Ingrid wilde nog voor Theresa een dikke winterlegging kopen en ik moest bij de Pagro zijn voor mijn cartridges nog een grote glazen pot voor mijn aansteekdingen voor de kachel. Ze passen er met enig persen allemaal in. Jan kocht bij de Kik een spijkerbroek die hem beviel en alvast voor koningsdag een oranje t-shirt voor een euro. Daarna nog naar de Eurospar met de auto en vandaar terug naar Gröbming waar we nog langs de Unimarkt moesten. Thuis gekomen gezamelijk koffie drinken en ik daarna koken en Jan ging Theresa ophalen.
Kreeg een appje van de Kathrin de buurvrouw van het huis naast dat van Annemarieke , waar we de sleutel konden vinden en dat er geld op tafel zou moeten liggen voor de schoonmaak. Er is geen haast bij dus we gaan van de week wel even kijken en schoonmaken. Want ze komt zelf pas op de 1e november. Ze verhuurd maar zelden maar voor ons een extraatje.
Nu al weer bijna tijd dat Jan naar zijn werk gaat. Theresa is net weer binnen gekomen en kijkt dvd. Ingrid slaapt in de middag. Vaak blijft ze gewoon beneden op de bank in haar uppie een dvd kijken maar soms komt ze naar boven net wat ze zelf wil. Gaat Ingrid nu wel zwaar vallen officieel nog 6 weekjes.
Ik begin nu maar aan de administratie en Jan gaat iets eerder weg en voor mij naar de bank. Wil ik geld opnemen met mijn bankpas staat dat mijn pas verlopen is enaar niet als je buiten Nederland woont. inderdaad dat is hij maar ik heb nooit een ander gkregen en dat hoort wel. Gelukkig kon ik met Jan zijn pas geld opnemen maar stel ik had daar alleen gestaan dan had ik een probleem gehad.
Net op internet nagekeken en daar staat een nieuwe pas die ik nooit gehad heb.
Dan in strijd met de NS, kan niet in mijn account dus vraag nieuwe code aan, die komt niet, dan moet ik een nummer bellen , meerdere malen geprobeert maar welk nummer ik ook in het keuze menu ingeef ik krijg steevast niets ontvangen dan maar een mail gestuurd wat nu te doen. Ze sturen namelijk de post naar een onvolledig adres , ze herkennen schijnbaar de ö niet en daar zetten ze 2 vraagtekens voor in en ze zetten er geen postcode bij waarschijnlijk omdat ze die dan ook niet herkennen.Ja de klant is koning maar schijnbaar niet als je buiten Nederland woont. Dan nog een leuk klusje mijn nieuwe dekbedhoes gerepareerd, geen idee wat ik daarmee gedaan had want ik had er een winkelhaak in. Ziet er goed uit en je ziet het nauwelijks nu.
Jan mag volgende week weer naar het gemeentehuis om te laten aftekenen dat hij nog in leven is. We hebben de papieren van de GIS dat het geregeld is en weer voor 2 jaar vrijstelling. Je moet er wat voor doen maar dan heb je ook wat. Maar nu is het bijna weekend.










Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuk! Altijd fijn zulke extraatjes! Ben erg benieuwd naar ELI.

Annemarieke 2016-10-22 11:16:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.