Een dag met ups en downs.

Oostenrijk, Gröbming

Vannacht weer bar en boos geslapen, dus brak om half 7 opgestaan. Alle ochtenddingen en heel even terug gegaan in bed en dat heeft wel geholpen. Alleen de hoofdpijn blijf ik maar houden. Jan had Theresa vanochtend bijna helemaal gebracht en vertelde dat een hele groep vriendinnen op haar stonden te wachten. Zo stroef als het in het begin ging nu heeft ze schijnbaar wel haar plaats verworven. Spannende dag voor haar want ze gaat uit school met Matthias mee naar huis en voor het eerst ook met de schoolbus mee. Matthias woont in Mitterberg op een boerderij. Theresa is graag bij hen. Ze heeft geen moeite om met jongens om te gaan. Ik geloof dat Matthias ook niet goed binnen de klas ligt. De mensen zijn anders dan de doorsnee dus dan ben je al snel buiten de groep. Ik ben blij dat Theresa zich weinig er van aantrekt. Ze heeft wel haar telefoon mee voor noodgevallen. Jan en ik wilde naar Liezen gaan en ik dacht dan breng ik eerst het kerstgeschenkje naar Barbara in Öblarn. Onderweg kwamen we de vuilniswagen met Jannick tegen en ik ineens oeps. Jannick had mij gevraagd om zijn sleutels in de urn te doen want hij is vroeg thuis en Meli is niet thuis en wij ook niet. Dus eerst naar Öblarn doorgereden en het bij de ouders van Barbara afgegeven. Even staan praten en dan toch terug naar Gröbming. Dan heb ik mijn sleutel in de pot gedaan en dat even aan Jannick gezegd. Dan zijn we naar Liezen gereden. We waren naar de Obi gegaan en we weten nu wel welke aanrechtbladen we willen hebben. We hebben ons over het een en ander laten voorlichten. Dan ook besloten om toch een kerstboom te kopen. Zelfs groter dan andere jaren maar wel een mooie smalle. Een bos takken voor op het balkon meegenomen. Ik doe altijd rond het vogelhuis maar we hebben een kale tuin nu. En geen coniferen meer. Ik wilde eerst dit jaar niks versieren maar het komt toch wel binnen. En nu we toch kerst met Marjanne vieren dan moet het ook echt een beetje kerstmis zijn. Ik heb kerstkaarten gekregen die nu op mijn plankje staan, de kerstbeesten die ik van Erna kreeg staan in de tv kast dus ja of je wil of niet. Voor we weggingen had ik even met Meli geknuffeld en haar sterkte gewenst. Ze had vanmorgen haar rechtszaak tegen haar moeder samen met haar vader. Jessi is met haar meegegaan.
De uitspraak is grrrrrrrrrrrrrr en voor Meli heel vervelend. Wat ze ook doet ze kan nooit goed kiezen. Ze hebben 2 mogelijkheden, Meli accepteerd 40.000 Euro en ze zijn het huis kwijt. Of ze gaan verder en dan is het alles of niets. Kiest ze voor haar geld dan is haar vader zijn huis kwijt, kiest ze voor het andere is het risico groot dat ze beiden niets hebben. Haar moeder had alleen een advocaat gestuurd, nog laf ook om je enige kind niet in de ogen te kunnen kijken.
Van de Obi nog even langs de Action, ik vind er altijd wel iets. Ik heb hier altijd een probleem met slopen vinden. Ze hebben hier van die onwijs grote dingen en ik heb kleine hoofdkussens. Nu heb ik er 4 voor 7 Euro. Ik heb er lichtbalkjes gekocht voor onder de tv kast. En wat klein spul .Dan naar huis gereden en thuis broodjes kroket gemaakt. Dan een kop koffie en gewoon even zitten. Ik denk dat Jan het kruis onder de kerstboom aan het zetten is. Dan moet hij kerstballen van de zolder halen of morgen want het is al donker en boven is geen licht. Het is al dagenlang grauw weer en op zijn hoogst 5 graden, vandaag geen mist dat hadden we de andere dagen wel. Boven de mist super skiweer met zon. Maar vandaag sneeuwt het tot op 1000m. Wij vallen daar niet onder dus miezerig.
Jannick haalt zelf Theresa op van Mitterberg. Dan hoeft Jan niet te rijden in het donker.
Vandaag een zeepje uit een huisje, Ritual of Karma. Het ruikt lekker dus die leg ik tussen mijn kleding. Het is een heel mooi klein doosje dus die heb ik in het winkeltje van Sabrina gedaan. Ondertussen 16 uur geworden.
Tegen 5 samen met Jannick Theresa opgehaald en nu hebben we eindelijk de link gelegd waarom wij ergens de moeder kennen. Ik heb ook al eens geschreven over een grote brand die bij hen was door Krapfen bakken. Moeder staat met een verkoopkar op de markt in Schladming en verkoopt Krapfen. Soms duurt het even. We hadden nl nog een poosje staan praten. De kinderen hadden zichzelf vermaakt terwijl zij aan het Krapfen bakken was. Ze hadden frietjes en worstjes gegeten en hun huiswerk gemaakt. Dan terug naar huis en Theresa bleef gelijk bij Papa beneden. Ondertussen was Meli met Jessi ook thuisgekomen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.