Zo een interessante dag

Oostenrijk, Gröbming

Zo een interressante dag

Donnerstag 17.Dezember
Vroeg eruit want vandaag om 8 uur fysio. Was echt ajakkie weer met miezer regen.
Jannick was al weg want die kon om 7 uur in Schladming bij de Krankenkasse terecht.
Na de fysio al bericht van Jannick dat hij de overzichten heeft en ik durf langzaam hoop te hebben dat we ipv veel geld betalen we veel geld krijgen. Het gaat om 3 jaar premie die we betaald hebben voor Jannick en die of helemaal of deels onterecht is.
De deurwaarderskosten hadden ze al in het geheel terug genomen wat heel veel geld voor ons scheelde in de betalingsregeling. Jan en ik hadden beide afgelopen jaar allerlei aanslagen gekregen over jaren van 2006 tot 2014 ondertussen en omdat we geen papieren daar van hadden gekregen en we deels al direct een deurwaarder op de stoep hadden , had ik een afspraak in Nederland gemaakt met het Zorginstituut waar we zeer net werden behandeld en nu nog steeds worden behandeld. Maar doordat we de overzichten kregen bleek ook dat we voor Jannick van zijn 18e tot zijn 21e betaald hebben en dat was voor ons een totale verrassing. De Krankenkasse heeft nu bevestigd dat er in die 3 jaar geen betalingen zijn gevraagd voor Jannick in Nederland daar hij voldoende zelfverzekering had. Morgen hoort Jannick meer want de Krankenkasse hier was stomverbaasd en hadden niet het idee gehad dat hij afgemeld moest worden. (met 18 ben je zelfstandig verzekerd in Nederland ) en hier in Oostenrijk ben je gratis verzekerd als scholier of student als je ouders verzekerd zijn.
Jannick heeft minmaal aantoonbaar een 25 maanden gewerkt en inbetaald in die periode en het is alleen nog niet helemaal duidelijk hoe het in de tussentijd was met zijn verzekering volgens de Krankenkasse voldoende om in zijn geheel verzekerd te zijn omdat ze het over een periode bekijken wat is inbetaald. Dus ik heb hoop hoop en hoop . Zelfs de periodes die hij bij Reini (Fit & Fun) werkte waren geringfügig dus hoeft een Krankenkasse niet betaald te worden door de werkgever maar dat heeft hij wel gedaan.
Alleen de Krankenkasse hier kunnen hem afmelden in Nederland, snap dus ook niet waarom Jannick dan op zijn 21e is afgemeld en wie en hoe dat gegaan is.
Tussen de middag kwam Jannick ook eten, zijn lievelings gerecht uitgbakken speklapjes met speklapjeskruiden. Uit gewoonte bietjes erbij en dit keer krieltjes.
Jan heeft de kerstspullen van de zolder gehaald en ik heb de kerstboom gezet en versiert, de andere kerstdingen neergezet en opgehangen. Als Theresa er niet was geweest had ik het dit jaar bij de kerstboom gehouden en de verlichting en zo. Maar ze vindt het zo leuk al die dingen die bewegen of een lichtje inzitten dus toch maar weer voor een beetje meer gegaan. Al met al weer een dag voorbij.

Gisteravond belde ik met Jannick ineens hield het op en had ik Marjanne aan de lijn, geen idee hoe dat kan maar goed even gezellig bij gekletst. Zij had niet mij gebeld maar ik haar nou dat had ik helemaal niet maar dat kan schijnbaar.

Jan heeft zo waar van zijn werkgever een kerstcadeautje, een autoplaid. Jannick had ook al een fleecedeken maar die kreeg er tenminste nog 40 euro inkoopmunten van Liezen bij.

Vanavond is er gemeenteraadsvergadering, ga ook maar eens kijken en Jannick gaat met de brandweer want die hadden dingen ingediend en willen weten hoe het er voor staat.

Ingrid en Theresa zijn weer veilig thuis aangekomen en ik kon nog even een half uurtje met Theresa bij ons rondkijken bij de huisjes de kerstspullen en de kerstboom. Lekker even knuffelen en genieten van haar.

Zo dat was een avondje gemeenteraadsvergadering. De begroting van het afgelopen jaar en komend jaar werden gepresenteerd en voor Jannick was het de eerste raadsvergadering in zijn leven. Hij heeft genoten en zei ik ga vaker. Het was ook wel een hele heftige met de zeer voorspelbare tegenstanders van alles . Tot ergen in oktober kon alles ingediend worden dat zijn dus de mensen die niets indienen en er dan over vallen dat hun punten die ze willen er niet in staan. Die overal lijnrecht tegenin gaan en gelukkig is er van alles een protocol maar zelfs daar zijn ze het niet mee eens . Er zijn meerdere anonieme aanklagen tegen oa de Burgermeister gedaan, ze worden weerlegd of nietig verklaard maar het geeft het niveau aan waarmee gestreden wordt. Het punt waar Jannick en een aantal van de Feuerwehr voor gingen kwam ook aan bod en is goed gekeurd door de gemeenteraad. Een bedrag van 5000 euro voor oa nieuwe helmen en een installatie of iets dergelijks voor de perslucht. Dat geld was hen toegezegd en is bij de gemeente binnen gekomen.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.