Kerstinkopen doen en we bereiden ons voor op het noodweer.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 7 wakker van de wekker. Een half uurtje wakker worden met de tv en dan gaan douchen. De katten eten gegeven en mijn medicijnen. De gordijnen open en de vaatwasser leeggemaakt. Dan is mijn rondje weer ten einde.
Jan wakker gemaakt en als hij klaar is dan gaan we inkopen doen. Ik zou voorzichtig zeggen dat ik wat ben opgeknapt. Maar nog steeds hoofdpijn en een snotter gevoel.
Maar goed Jan en ik gingen inkopen doen. Onderweg besloten we naar Liezen te rijden. Eerst naar de Lidl, dan naar de Penny . De rest wilde ik in Stainach gaan doen want het was overal erg druk en kon niet echt vinden wat ik wilde. Dan in Stainach naar de Landena die wel een heel mooi stuk Gusto vlees hadden. Verder hadden ze nog Nederlandse chocomel dus nog een traytje maagenomen. Nog wat andere dingen en klaar. Bij de Hofer kon ik dit keer de verlichte ster voor op de kerstboom en nieuwe verlichting niet weerstaan. In Gröbming nog langs de Spar waar ze kaas in de aanbieding hadden niet zo veel soorten als ik graag wilde maar tevreden. Jannick belde om te vragen of Meli vanavond met onze auto naar IPC kan gaan en daar de auto omwisselen dan rijdt ze met eigen auto naar haar nachtdienst en kan Jannick vannacht met onze auto naar huis rijden. Hij was maandag pas om 2 uur thuis en gisteravond 1 uur. Dus het zal vanavond waarschijnlijk niet veel vroeger zijn.
Thuisgekomen dan eerst de boodschappen opgeruimd. Dan eten gemaakt en met Jan gegeten. Na het eten de kerstboom verlichting uit de boom gehaald en de ster. Ik mag blij zijn als de boom kerst haalt zo erg valt de boom uit. De nieuwe verlichting erin en de nieuwe kerstster erop. Ik ben met de versiering blij . Ik heb nu gekleurde lampjes daar word ik toch echt blijer van.
Nu is het alweer 16 uur en ga een poosje Netflix kijken. Ik ben erg moe , ik heb nog wat tijd nodig om er weer bovenop te komen. Maar ik ben vast op tijd om kerst te vieren.
Vanmorgen was het een paar graden onder nul. Het zag er prachtig uit . In Liezen begon het te regenen , hagelen en wat vlokjes.Alles door elkaar. Helaas is het mooie daardoor weg.

21 december
Het gaat beter maar ik blijf een drukgevoel in mijn holten houden en enorme niesbuien. Daardoor ook steeds koppijn.
Laat alles uit mijn handen vallen zoals een volle gieter op mijn gedecoreerde kersttafel in de keuken. Schiet allemaal niet op.
Vanmorgen om 7 wakker van de wekker een rondje tv in bed en dan douchen enz. Na mijn kop koffie op weg naar de PSN waar ik weer op gesprek mocht komen. Wat vroeger weggegaan om mijn medicijnen bij de apotheek op te halen. Jan zijn kaart meegenomen en gevraagd of ze konden kijken en ja die gaat weer. Dus ik wilde de bestelde medicijnen meenemen zegt ze maar dan moet je die betalen want die zijn van voor de entsperrung. Ik gezegd wis het maar en heb na thuiskomst alles opnieuw aangevraagd. We zijn niet totaal achterlijk.
Ik had voor ik wegging alvast de bloemkool schoongemaakt en de kipgehaktballen gemaakt. Dus na thuiskomst de aardappelen geschild en alles afgemaakt. Dan eten met Jan , ik begon enthousiast maar het smaakt gewoon niet , Nu toch maar weer wat rust nemen. Jan heeft wat dingen op de zolder gezet voor mij en er ook weer wat afgehaald. Ik zet het kunstboompje morgen maar voor de gasten in het Ferienhaus. Ik heb een kerstster erop en verlichting ervoor. Een paar kerstkleedjes heb ik ook . Ik vond het vroeger altijd fijn als we voor de kerst aankwamen en er bleek wat kerstsfeer te zijn. Ze komen zaterdag en blijven dan 14 dagen. Ik moet nog een extra rondje handdoeken en zo klaar leggen maar verder is het klaar. Ik dacht gelukkig nog op tijd aan het papier voor de gastenmelding.
We maken ons op voor extreem weer. Er komt een orkaan aan en ernstige sneeuwval tot 2 meter en in de dalen 1 meter. Alle hulpdiensten staan klaar en ook de mensen die de energie verzorgen. We wachten maar af. Gelukkig hebben we een kachel en kaarsen.
Net even Jannick gebeld en die was nu van Amstetten onderweg naar Wenen. Helaas duurde de auto in de werkplaats langer dus het wordt weer laat. Ik maak mij dan toch zorgen. Hij rijdt met een Sattelzug of wel een cockpit met een koppeling waar de rest aan vast gaat. Zal wel een domme omschrijving zijn maar ik weet niet beter.
Net de laatste was gevouwen en klaar ben ik weer. Dan een paracetamol naar binnen gewerkt en hopelijk zakt mijn hoofdpijn.

Ondertussen heeft Jannick gebeld , we leggen onze autosleutels in het raamkozijn dan kan in geval van nood Meli Jannick ophalen. Hij is bang dat hij vanaf Liezen niet thuis kan komen rijtijden of het weer . Dan hoeft hij niet in zijn vrachtwagen te slapen. We houden dit weer tot zondag. Ik ben al blij dat Jannick morgen op kantoor werkt. Maar hij moet eerst vannacht goed thuis zien te komen.






Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.