Vakantie geboekt

Oostenrijk, Gröbming

Rondom 7 wakker omdat een kater ontzettend zielig en dan boos alles probeerde om mij eruit te laten gaan. Ik moet er wel om lachen. Je zou denken dat hij compleet verwaarloost wordt. De bakjes met hard voer staan vol maar meneer wil wat anders.
Een beetje tv maar dat was niks alleen maar de Amerikaanse verkiezingen uur na uur hetzelfde gezeik. Verder uiteraard over de aanslag in Wenen, na zoiets kruipen uit alle gaten de experten die een mening hebben, daarvoor hoor je ze niet.
Het weer nog altijd donker en somber en niet koud. Maar wel zeer winderig.
Dan maar onder de douche en ontbijten. De wasmachine en de vaatwasser aangezet dat geeft een gevoel van ik heb wat gedaan.
Dan de sintdvd voor Sabrina en Theresa gemaakt , zowel een dvd om te bewaren en de onlineversie besteld. Ze sturen niet naar het buitenland dus Annemarieke er komt er weer 1. We kunnen dan toch gewoon kijken met de onlineversie- Ook alle extras weer besteld, dus liedjes erop en verhaaltjes erbij. Ik krijg dan ook voor beide weer een verjaardagsvideo voor hen met de felicitaties van de Sint en ik kan een tekening inscannen en daar komt dan ook een filmpje van. Theresa gelooft nog heilig en is al helemaal vol van Sinterklaas. Ik heb ook al een ticket voor de online theatershow kunnen we dan 5 december kijken. Ingrid moet dan werken dus komen Jannick en Melanie bij ons vieren.
We gaan door met ons leven op een iets andere weg.
Dan de Kürbissuppe gekookt die gaan we straks ook eten. De was in de droger en zo hoppel ik wat rond. Mijn voet is alleen aan de enkel nog gezwollen en de zwarte kleur begint weg te trekken. Ik heb afgelopen nacht weer voor het eerst sinds weken vlakker gelegen met slapen. En dat is helemaal goed gegaan. Dus herstellen doe ik wel. Jan is de kattenbakken aan het doen en hij gaat vast ook nog wel stofzuigen. De afvalbakken legen doet hij ook voor mij. Ik heb bericht gekregen dat mijn fotoboek verzonden is dus daar kan ik mij nu op verheugen.
Ik hoop dat Jannick vanmiddag inderdaad vroeg uit is en dat we ons samen even kunnen buigen over de zomervakantie. Ook in deze Corona tijden moeten we iets hebben om ons op te verheugen, dat kunnen kleine of grote dingen zijn. Het viel mij op hoe duur de vakanties zijn geworden. Nederland is altijd al duur maar nu rijst het de pan uit maar niet alleen in Nedreland . We gingen voorheen naar Slovenie waren we voor 2 weken in September 500 kwijt nu staat daar een bedrag van 2000 euro. Ook voor Kroatie is dat zo. Dus ik ben wel blij met de grote bungalow die ik heb gevonden voor een schappelijke prijs. Schappelijk omdat we de kosten kunnen delen. Maar om in een tentje te gaan zitten voor 2000 Euro of meer nou nee.
Ingrid kwam koffie drinken en ik vroeg en zei hara dat ik op vakantie wil gaan en beide meiden wil meenemen. Dan vraagt ze mij wil je dat ik mee ga en dan weet ik niet wat ik moet zeggen dus ik zei haar nee en dat ik mij rot voelde omdat ik tussen haar en Jannick in hang. Ze vroeg gaat Jannick mee? en ik heb haar gezegd dat we het daar vanmiddag over zouden hebben en toen zei ze dat ze dan graag wil dat Jannick mee gaat omdat ze het te veel voor ons vindt. Maar we zorgen thuis ook voor beide en Theresa gaat al vanaf haar geboorte met ons mee.
Ik kan definitief niet met mijn telefoon naar het buitenland bellen ondanks mijn Abo. Ik kon ook al een hele week geen contact met Magenta krijgen en niet inloggen in mijn gegevens dat laatste al langer niet. Ik krijg geen rekeningen en ik kon eindelijk in mijn gegevens maar daar staat alles van mij in maar niet de gekoppelde telefoon van Jan. Toen het Telering was kon ik alles inzien de contracten, de looptijd, mijn rekeningen van beide en ik kon in mijn account ook alles van Jan zien. Eindelijk na heel veel keer bellen en in de wachtrij hangen een jongedame die wel volgens haar nu heeft gezorgd dat de rekeningen naar het goede emailadres komen maar ze kon niets doen aan het feit dat ik niet naar het buitenland kan bellen. Dus ik zei haar dat ik een Abo heb en dat ik dus ook wil kunnen bellen volgens haar wordt ik door iemand gebeld van Magenta die het dan moet gaan regelen of herstellen. Ondertussen waren Jan en ik naar de telefoonwinkel en ondanks dat die niet dicht hoeft is het dat wel ivm de Corona. We kunnen wel in Liezen naar de Arcade stond op de deur. Dan naar Huis en gelijk kwam Jannick met zijn kinders. Die 2 hangen dan aan hem en knuffelen hem zo lief.
Dan met Jannick alles doorgenomen en alles ingevuld en hij heeft geboekt en de aanbetaling gedaan. Wij gaan met de kinderen en rijden een dag eerder weg en zijn een dag later terug. Jannick rijdt met Melanie, haar vader Heinz en zijn vriendin Carmen. Ze kunnen allemaal rijden dus wil Jannick in een keer door. Het is werkelijk te gek voor woorden maar je kan dus geen annuleringsverzekering meer afsluiten overal zeggen ze dan doen de verzekeringinsmaatschappijen niet. Jannick hier in Oostenrijk zijn tussenpersoon gebeld en hetzelfde verhaal. We kunnen tot 31 januari gratis storneren maar daarna. Wij willen het niet om de Corona maar omdat we op leeftijd zijn. Bij negatief reisadvies tegen die tijd ben je dus gewoon je geld kwijt. Waar we het geboekt hebben konden we het niet mee afsluiten omdat we in het buitenland wonen. Dat was voorheen nooit een probleem alle jaren gewoon in Nederland geboekt en alles erbij afgesloten.
Maar goed we hebben nu tijd tot 31 Jänner. We hebben geboekt voor een vrijstaande bungalow op de Katjeskelder in Oosterhout. We hebben 4 slaapkamers met 2 bedden en 2 badkamers en 2 aparte toiletten. Jan en ik hebben de slaapkamer op de begane grond geclaimd. We hebben er de lakenpakketten bijgeboekt maar 2 handdoeken 1 klein en 1 groot voor 5 Euro doen we niet Dus daar moeten we wel wat van meenemen. Wij zitten met 2 kinderen en onze bagage vol dus 4 lakenpakketten is voor ons al een grote tas vol die we niet hoeven meenemen. We betalen voor de eindschoonmaak dus inpakken en wegwezen. Met alle bijkomende kosten is het toch nog 1600 Euro dus 200 Euro per hoofd voor 10 dagen. Vandaar dat een annuleringsverzekering wel zo prettig was geweest. We hopen in ieder geval een keer naar Rotterdam te gaan en te kunnen eten bij Holy Ravioli. De anderen willen naar de Beeksbergen en Amsterdam en Theresa naar Bobbejaanland. Dus die 10 dagen zijn dan al zo wat om. We hoeven niet allemaal hetzelfde te doen . We hebben daar een binnen en buitenbad en er is een Koos Konijnclub. Eind van de middag ging Jannick weer .



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nicolette, Altijd goed, dat weet je. O, wat leuk! Dan hoop ik je mss nog te treffen. (Mits je tijd hebt natuurlijk!) 😘

Annemarieke 2020-11-04 21:15:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.