Een lange dag

Oostenrijk, Liezen

Samstag 6.August
Tja niet meer zo slecht als gisteren het is niet koud, maar zeer somber weer en af en toe regent het. Eerst toch de laatste was opgeruimd want het was gisteravond toch rond 12 uur dat de laatste was droog was. Daarna zijn Jan en ik naar Liezen gegaan. Eerst naar de Möbelix waar we de afvalzak standaard vonden voor Annemarieke. Dan naar de Bettenlager voor de matjes die ik wilde kopen. Zo waar had ik er nog 2 naar mijn zin. Dan naar de Hartlauer audicien. Heeft een hoop met me doorgenomen en as dinsdag een afspraak om te testen welke gehoorapparaten geschikt zijn. Ik heb hem gezegd maakt niet uit hoe het er uit ziet als ik maar kan horen. Was een zeer kundige vertrouwenswekkende man die in ieder geval begreep waar ik het overhad en mij veel kon uitleggen. Hij was het niet helemaal eens met het beleid van de HNO arts dat die me zo lang heeft laten lopen want volgens hem zijn de test resultaten echt heel slecht en had ik al veel eerder hulp moeten krijgen. Net als in Nederland bij de audicien zegt hij ook dat ik veel over mijn botten hoor.
Dat kostte aardig wat tijd die hij ook voor me nam en omdat er geen andere waren voor gesprek kon hij al vast veel voorbereidingen doen voor dinsdag. Dat zou het 2 uur duren maar nu 1 ½ uur.
Toen hadden we wel erg honger en we wilden een broodje bij de Spar gaan eten maar dat werd een heerlijke maaltijd met gyros, salade en frietjes, we konden ook soep vooraf krijgen bij dit dagmenu maar we hebben beide genoeg aan de maaltijd. Ik een heerlijke ijskoffie erna, normaal hood ik niet van sterke koffie maar dit was wel heel erg lekker ondanks de sterkte van de koffie. Gelijk daar het wc papier voor Annemarieke meegenomen scheelt nu 90 cent per pak maar je moet wel 3 pakken meenemen. Wij hadden nog voorraad genoeg en hadden de bon niet nodig.
Dan nog naar de Lidl maar het leek erop dat het zowat leegverkoop was geweest.
Daarna toch echt terug naar huis.
We zijn heen en terug buitenom gegaan de file op de 320 was enorm. Op de heen weg zijnwe omgekeerd en terug gereden en dan over Mittenberg buitenlangs gegaan. Vind het altijd een relaxte route , we noemen het de toeristische route.
Thuisgekomen waren Ingrid en Theresa ook terug van hun daagjes aan de andere kant. Het slapen van Theresa en Viktoria samen ging uitstekend. Ze hadden een leuke week gehad. Bij ons stond op het aanrecht een enorme plastik tas vol met Eierschwammeln en een heerlijk groot tulband brood, het eerste heeft Reini gezocht en het tweede komt van Oma Kathi. Dan kom ik bij Ingrid en die heeft echt een nog veel grotere zak vol met schwammeln. Ik denk dat ik Schwammelngulahsh ga maken dat kan ik ook invriezen want zoveel eten we niet even weg.
Dan gevraagd of ze nog naar de Kirtag wilden gaan maar Ingrid niet dus hebben wij Theresa meegenomen. Lekker op het terras bij Post gaan zitten wij aan de Radler en Theresa aan het ijs. Dan nog wat geflaneerd en gekeken hoe ze bij de Karnavalsvereniging ballengooien verkochten en als je raak gooide viel er iemand van een kiepplank in het water. Theresa moest er hard omlachen. Het werd super donker en we dachten hop naar huis maar we haalden het niet , ik met Theresa schuilen en Opa de auto halen maar het werd droog en Opa kwam nog niet dus toch verder gaan lopen en vlakbij huis kwam hij eraan dus de laatste meters meegereden. Jannick had zijn auto achter Jan geparkeerd en hij kon er dus niet uit. Nu zit madam Dornröschen te kijken op de bank tussen ons in.
Zag dat Jannick ook was thuisgekomen. Vannacht had hij nachtdienst bij het RK maar moest vandaag werken omdat er iets afmoest.
Ingrid had me vandaag voorzichtig gevraagd of ik Jan al had ingelicht over mijn meubelverhuisplannen en ja dat heb ik. Zegt ze dan ga ik de kast leegmaken maar ja Jan moet eerst wat dingen verplaatsen wil ik die kast bij ons kwijt kunnen. Bij Theresa staat een volhout wandkast die eruit moet voor volhoutkledingkast die Ingrid nog bij haar moeder heeft staan in haar oude kamer en die Reini met een aanhanger een dezer dagen komt brengen. Maar de wandkast moet eerst verbouwd worden want hij is voor een deel te hoog door de schuine wand bij ons dus er moet een stuk afgezaagd de deurtjes van dat stuk moeten ipv de glasdeuren aan de andere kant komen dan zijn er 2 kastjes met deurtjes onder daar moeten de deurtjes ook uit en moet in beide kasten een schuifplank/uittrekplank komen zodat Theresa en Dominik beide een plek hebben om aan te zitten als ze knutselen . In de kast kan ik dan alle kinderdingen opbergen waar ik nu geen plaats voor heb. Daar tussen in is een ladenkast waar dan de knutselen tekenspullen in kunnen. Maar waar de kast komt staat nu mijn hoge secretaire en waar die heen moet staat nu mijn ladenkast en die moet naar de gang waar nu de kapstok en speelgoedkist staan en die moeten naar het trappenhuis. Dus het is echt een verandering.
Net broodjes gebakken en Theresa wilde ook hier een broodje, het grote rozijnen tulbandbrood aangesneden, lekker met een beetje boter.
Net even snel gekeken voor een Eierschammelngulashrezept en ik heb in ieder geval alles in huis om het te maken. Dus morgen eten we Eierschwammelngulash met Spätzel en dan de rest in de vriezer.
Zag op internet dat Jeroen ziek is op de Thailandreis. Hoop voor hem dat het meevalt.
Mail van Diane gekregen , helaas kunnen ze dit jaar niet mee op vakantie maar kreeg wel fotos van hun uitstapje naar Zandvoort. Wel jammer want nu moeten we zonder onze grilmeester .


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.