Eindelijk zijn ze samen eruit gekomen.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker voor de wekker dus het alarm afgezegd van 6 uur en de babyfoon alvast aangezet. Dan om half 7 ging de 2e af en ben ik Theresa gaan wakker maken en Sabrina was al wakker dus die ging ook mee. Zo alle ochtend dingen en toen Jan Sabrina ging weg brengen kon ik gaan douchen. Daarna tijd om op gemak een koppie koffie te drinken. Jan had gelijk gekeken toen hij terug kwam of de brug al gestut was door Letmaier en dat was het geval. We verwachtte rondom 10 de Pellets en Jannick belde dat de Pellets binnen het kwartier kwamen en dat was ook zo dus Jan had tijd genoeg om zijn schoenen en jas aan te trekken. Ik ben boven en langzaam aan verspreidt zich de geur van hout. Er lag vanmorgen weer een laag sneeuw en het was koud in de nacht en vroege morgen maar tegen 11 brak de zon er doorheen en het is al de hele morgen droog. Jan hoeft geen Sabrina te halen die wordt door Ingrid gehaald en die gaat vanmiddag Sabrina´s aangepaste schoenen halen. Theresa komt pas om half 1 uit dus tegen 13 uur thuis. Dan kan ze wat eten en haar huiswerk maken . Dan gaan we haar wegbrengen naar de bijbelles die ergens bij het Ewerk is. Ik zag net een berichtje dat Ingrid ook haar autostoeltje bij ons komt halen. Dus ik ook naar beneden en het stoeltje buiten klaar gezet. Het is stervenskoud buiten en nu kwart over 11 en de Pellets zijn gevulde er ging tussen de 6 1/2 en 7 ton in. Jan stond gezellig te kleppen met die man en in het matige zonnetje wat even door kwam. Mijn handen doen al pijn van dat even buiten staan. Maar we hadden nog geluk want nu sneeuwt het weer volop.
Ik moest Jannick bellen maar die is totaal onbereikbaar vast geen bereik met zijn telefoon.
Pas na half 12 belde Jannick mij terug en Ingrid en hij zijn accoord en Jannick geeft het dan af morgen aan zijn advocaat en hopelijk gaat het dan snel. Ingrid is enorm Jannick tegemoed gekomen en ze hebben een groot deel onder de tafel geregeld . Dus er gaat nu eindelijk vaart inkomen.
Dan gaat de bel en was Ingrid er om het stoeltje te halen en ze kwam bij mij uithuilen. Het ging mij erg aan mijn hart om haar zo te zien. Ik hoop dat ik troost heb kunnen bieden. Ik hoop ook als het deel scheiding achter de rug is dat er weer iets opgebouwd gaat worden. Voor alle partijen. Theresa kwam binnen , Jan was haar gaan halen en dan zegt Theresa Opa is Sabrina halen. Hoe vaak ik gezegd heb dat het vandaag niet hoeft omdat Ingrid haar haalt maar nee vergeten dus. Geprobeerd om te bellen maar hij had zijn telefoon ook niet bij hem. Dus kwam Ingrid weer terug en haalde Sabrina hier op. Ik heb dan Jannick gebeld en hem gezegd dat ik van hem verwacht dat hij zijn afspraken na komt. En nog over wat dingen gesproken. Zo snel het huis op zijn naam staat moet er een testament komen waarmee het huis aan de kinderen gaat , eventueel met woonrecht voor Meli. Je weet tenslotte nooit wat er gebeuren gaat in de toekomst. Dat hebben we al meermaals aan de lijve ondervonden. Het geeft ook een goed gevoel als dat soort zaken geregeld zijn. De toekomst is altijd ongewis.
Nu gaat Opa met Theresa mee die gaat naar de bijbelles, ze heeft goed gegeten en ze is klaar met haar huiswerk . Ze gaan nog even bij Leni langs of die ook meegaat
of dat die met de auto gaan. Langzaam komt er schot in alles wat moest vandaag. Straks dan nog halen en naar de blokfluitles.
De konijnen hebben een poging gedaan om via de bodem te ontsnappen dus als alles zo door gaat kunnen ze de nieuwe ruimte gaan maken en neemt Jannick een kleine Bagger mee om het uit te graven en gaas in te graven. Had in principe allemaal al klaar geweest maar het ziet er naar uit dat het niet lang meer duurt dat ze kunnen beginnen. Moet ook wel het weer gaan meewerken.
Jan heeft een verlaat verjaardagskaart gekregen waar hij uiteraard nog steeds heel blij mee is.
Hij zou meelopen met Theresa ook omdat ik niet weet waar Theresa moet zijn en we haar moeten halen. Komt Jan terug heeft hij haar bij Leni afgezet zonder te weten of te vragen of ze wel mee kan en zo. We weten nu niet waar we haar moeten halen. Die man luistert gewoon niet en doet gewoon wat in hem op komt en houdt zich niet aan welke afspraak dan ook. Ik heb nu het probleem dat ze als ze thuis komt al op blokfluit had moeten zijn en het geen zin meer heeft om haar te gaan wegbrengen.
Hij is te beroerd om een agenda te gebruiken of iets op te schrijven. Hij heeft daar al die jaren al een boek voor maar hij doet het niet. Ik moet van hem op aan kunnen dat hij doet wat afgesproken is anders kan ik hem straks vast binden of op laten sluiten. Ik ben niet zijn moeder, niet de oppasser , ik ben voor hem zelfs niet meer zijn partner, ik ben alleen nog degene waar hij zich op kan afreageren en die hij grote bekken geeft. Hij doet geen enkele moeite om zijn geest te trainen. Hij kon naar een soort leerprogramma in de Dopplerkliniek en dat wilde hij niet. Ik weet hoe het is heb zelf ook met een huisvol met van die plakpapiertjes geleefd en ging een vaste lijst door als ik iets moest gaan doen. Ik gebruik ook overal mijn agenda , kalender, boodschappenlijst en notitieblok in mijn telefoon en op de pc voor. Omdat ik alleen nog bezig ben met zijn zaken gaan die van mij fout . De kinderen luisteren tenminste naar mij en doen meestal wat ik hen vraag.
Ingrid belde dat zij dan Theresa op zou halen bij de muziek en dan samen met Sabrina weer terug zou brengen . En ja hoor 10 over 5 staat Jan met zijn jas aan en ik vraag hem waar ga je heen nou Theresa ophalen. Dus ik zeg hem die is al niet meer daar die is met Astrid meegegaan ja maar ik ga haar bij Astrid ophalen en ik datr hoeft niet die brengt haar naar Muziek. Je hoeft helemaal niet meer te halen want Ingrid neemt Theresa mee en brengt ze beide hier. Ja hoor staat hij om half 6 weer met zijn jas aan. Hij zegt dat hij zich goed voelt nergens last van heeft maar vandaag was het hopeloos met hem.
Meli was ook ondertussen thuis gekomen en Jannick stond nog met Ingrid buiten. De kinderen met Meli mee en ik mijn welverdiende rust.







Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat er schot in komt. Hopen dat de definitieve afhandeling ook snel gaat.

Annemarieke 2021-04-16 11:30:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.