1e skidag Theresa

Oostenrijk, Haus im Ennstal Ort


Sonntag 18.Dezember
Zo dat was weer een vroegertje. Om half 8 was Dominik er en precies om 9.15 reden we weg met Theresa en Dominik naar Häuser Kaibling. We hadden een parkeerplekje dichtbij de kinderskischool. Dus konden we bij de auto de skischoenen aan doen en verder alles in de auto laten. Er waren 14 kinderen en 4 leraren. Nadat ze begonnen zijn Jan en ik naar de skischool gelopen want we moesten nog betalen voor Theresa. Daarna lekker wat warms gaan drinken in het restaurant en gelijk even een toilet opgezocht. Toen we terug kwamen gingen ze net pauze houden en de 2e helft lessen staan kijken. Theresa is een braaf meisje en het ging goed. Maar Dominik gedroeg zich echt vervelend. Als de kinderen in de rij wachten ging hij ze voorbij en duwde ze weg. Hij drong ook bij het skien voor waardoor de kinderen vielen en was extreem gefixeerd op de skileraar. Hij had een grote mond en ligt meer op de grond dan dat hij wat doet. (dan moeten de skileraren hem optrekken en dat is aandacht) Toen ze in de pauze wat te drinken kregen en een koekje vroeg hij gelijk om meer en kon hij niet genoeg krijgen. Ze mochten ook in de carroussel met de luchtbanden en ze hebben 2x moeten stoppen omdat hij vervelend deed en niet deed wat er werd gevraagd. Was zeer ergerlich.
Om half 1 kwam Jannick bij de skischool want ze gingen met zijn viertjes naar ramsau en op de Ederhof eten. Dus even het autostoeltje weer over gezet. Dan wij naar huis met Dominik maar eerst even een hamburger gehaald bij de MacD voor thuis. Dus hij wilde gaan slapen in de auto en ik nee Dominik daarmee wacht je maar tot we thuis gegeten hebben. Thuis gekomen eerst alles uit en dan eten en propte hij de hamburger achter elkaar naar binnen en wilde Jan zijn hamburger hebben. Nou dat dacht ik niet . Ik heb hem een stuk notenbrood gegeven maar dat wilde hij niet nou dan niet. Dan had ik hem gezegd nu mag je gaan slapen maar dat wilde hij niet maar een half uur later toen we hem genegeerd hadden lag hij op de bank te slapen.
Hebben Jan en ik de aflevering Flikken gekeken die afgelopen vrijdag weer is begonnen op BVN en dan met uitzending gemist kijken. Het is een zee van rust in huis nu, Jan is naar zijn hok vertrokken.De Adventskaarsen branden en we hadden net even de houtkachel aan. Het is donker en somber weer en de vorst was vannacht en vanmorgen veel minder.
Ik raak mijn hoofdpijn maar niet kwijt. En een rommelig gevoel had ik gisteren en vannacht. Misschien wat meer drinken ik neig in de wintermaanden om te weinig te drinken.
Dominik werd gehaald en ik had met Trixi beneden even gesproken over zijn gedrag en ik vond het wel een goed want ze zei tegen hem goh Dominik wat was dat , ik ben gebeld door de skischool. Hij verschoot totaal van kleur en wist zich geen houding te geven maar ik hoop dat hij de les begrepen heeft. Ze heeft hem wel duidelijk gemaakt wat wel en niet kan. En hem ook gezegd als hij zich weer misdraagt dt hij niet meer skien mag.
Hij komt dan deze week ook bij mij en gaat dan met ons mee want Theresa gaat toch ook en in de middag blijft hij dan ook. Donderdag is Trixi vrij en ik geloof dat hij vrijdag dan naar zijn Opa en Oma in Hongarije gaat tot de 1. Jänner. Wanr Trixi moet werken.

Ik ben blij in een land te wonen waar we nog gewoon tradities hebben en feesten vieren zonder dat iemand er iets bij denkt . Ik word gewoon niet goed van Nederland , het wordt een saai land. Geen kerst maar feest, geen pasen maar feest, geen sinterklaas met zwarte piet maar een zwarte klaas met clownen, alles uitgekleed tot een blanco niets op die ene sinterklaas na. Ik wil gewoon jodenkoeken ,heten alleen maar zo omdat er 1 joodse bakker was die ze maakte en die vond het zelf niet erg dat ze zo genoemd werden en negerzoenen want wie wil nou geen zoen van een neger ,alleen die een die discrimineert. Ik wil een kerststol en geen feeststol want dan kan je hem ook op je bruiloft of met je verjaardag eten en ja dat zou best kunnen maar het speciale is er af, gelukkig zijn er hier wel Weihnachtstolle. Afgezien dat het oorspronkelijk als een gebakerde baby gezien werd. Dus weg met de beschuit met muisjes we nemen een rose of blauwe geboortestol.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ik wil wel een zoen van een neger of andersom ! 😜

Anja 2016-12-18 20:48:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.