Spannende dag en Tattoo Schladming

Oostenrijk, Liezen

Vanmorgen niet al te moe wakker, Jan en ik konden gisteravond beide niet inslapen. Nieuws verwerken heb je soms tijd voor nodig en als het donker is komt het vol op je af. We hebben wat gesproken en gewoon elkaar vastgehouden dat was voldoende om toch in te slapen.
Ingrid kwam met Theresa en Sabrina en de 2 kleintjes beide in bed en knuffelen. Ik heb nog gevraagd aan Ingrid of ze ook haar pyama nog aan had maar nee dus ze mocht niet in bed. Jan ging douchen en ik met Ingrid aan de koffie. Ik moet soms wel lachen om Sabrina ze weet precies waar ze haar boekjes moet halen of waar wat groter speelgoed is en elk plekje waar zich een kat kan ophouden weet ze. Ze haalt zich nu zelf de dingen die ze wil hebben. Waar ze niet bij kan wijst ze aan. Schuifelt op haar kont door het huis en langzaam aan wordt haar wereld groter. Ze weet vooral heel goed wat ze niet wil.
Het is een prachtige zonnige en nu al warme dag. Straks vertrekken we naar Liezen waar Jan naar de longarts moet. De telefoon houd ik in het zicht vandaag. Vandaag ook vrijdag de 13e tot nu toe was het nooit een slechte dag en voor Jannick was startnummer 13 vaak een geluksnummer. Dus we gaan voor het geluk.
Onderweg naar Liezen eerst in Stainach naar de Landena. Ik had geluk en heb wildragout gescoord. Ik werd gebeld door de arts van de Dopplerkliniek die nog steeds zeer verstoord is over instizuut Dorninger waar de MRI en MRA zijn gemaakt want ze hebben ook het onderzoek niet goed uitgevoerd en daardoor is de CD incompleet. Hij had de papieren van Schladming van de tijd dat Jan in het ziekenhuis daar lag en die uitslagen van de MRI en zo zijn wel goed en hij vroeg of ik de CD had. Maar die hbben we niet gekregen dus ik stelde voor om alsnog er heen te gaan om het op te vragen. Maar hij zei ik bel ze wel en vraag of ze het en de elektronische box kunnen zetten en ik bel terug. Binnen 10 minuten belde hij terug dat het geregeld is met Schladming en dat wij er niet heen hoeven. Zo kan het dus ook. Hij stelde voor dat Jan een operatietermijn krijgt op 8 augustus en dat Jan volgende week hij zei helaas alleen voor een speciaal bloedonderzoek moet komen wat ze niet ergens anders hier kunnen doen. Er wordt gekeken wat bepaalde medicamenten voor uitwerking op zijn bloed hebben om een therapie te kunnen geven. Ik heb hem gezegd geen probleem en Jan heeft donderdagmorgen om 8 uur een afspraak dan hebben ze ook alle tijd voor de uitwerking voor de operatie. Het is wel ineens slik slik en we laten het maar over ons heen komen.
Dan door naar Liezen en de longarts, auto in de Arcade gezet en al winkel kijkend op ons gemak en nog even daar de grote Carla laden in. We waren snel aan de beurt en ook een goed gespek met de arts gehad. Dat draagding zo dat Jan niet op zijn rug kan slapen is duur en hij denkt dat de Kasse het niet vergoed maar heeft een aanvraag gegeven . Ik kan het proberen of ze het willen vergoeden. Zelf denkt hij dat het onvoldoende resultaat boekt omdat Jan ook in zijligging ademstilstand heeft , het helpt alleen dat het minder luidruchtig gaat omdat Jan veel meer snurkt op zijn rug. De longarts kiest voor een systeem met een masker voor Jan maar zonder toegevoegde zuurstof maar die het uit de lucht haalt. De aanvraagpapieren gaan rechtstreeks naar de firma die het levert. Dan moet Jan daarmee ook weer in het slaaplab om te kijken of het voldoende helpt. Is dat niet het geval dan moet hij op een zuurstoftoevoegend systeem over. Voorlopig zijn we er nog niet. Het een en ander ga ik pas na zijn operatie in gang zetten want dat is al over 3 1/2 week. Heel fijn dat voor die tijd Bianca met familie komt. We weten tenslotte niet hoe het gaat lopen. Zonder operatie ziet het er niet goed uit en de operatie is niet ongevaarlijk. Geen keuze dus maar gewoon doen wat de artsen adviseren en ik heb Jan gevraagd wat hij zelf denkt en wil. Die staat ook achter de operatie. Ik word een beetje heen en weer geslingerd.
We zin terug gelopen en hebben de auto naar de Eli verplaatst en zijn samen gaan eten bij Sajedo dat was bijzonder lekker . Dan toch de terugreis maar weer aangetreden.
We hadden afgesproken dat als het weer goed zou blijven we naar Schladming zouden gaan waar de Tattoo in het Planaistadion was- Alles deze week in het teken van de Mid Europe international Blasmusik Festival. Dus toen Theresa van de karateles kwam ging ze snel wat eten en dan om 7 zijn we op weg gegaan. Er was vanaf half 8 al muziek en het was eigenlijk al vrij druk toen we kwamen. Ik dacht ik zet Theresa wel naar voren en blijf zelf wat naar achter staan en toen bleek dat ik naast een Nederlandse dame stond met haar Oostenrijkse man en die waren uit Kärnten aangereisd voor het festival. Dan heeft Theresa op een paaltje voor haar en zij met haar armen er omheen dus Theresa had een eerste klas plaats. Tegen tienen was ze het zat maar toen kwam de militairen uit Nieder Österreich en die zijn zo goed en die wilde ik nog even zien maar daarna ook gelijk weggegaan. We waren nog niet in de auto of ze viel in slaap. We hadden verwacht dat het helemaal stil thuis zou zijn maar net toen ik mijn sleutel in het slot had die aan mijn handtas vastzit en die hing om mijn nek ging de deur open en ik gebukt er achter aan. Dus Theresa met Mama mee dus we hebben toch geen slaper vanavond.
Trixi heeft gebeld of Dominik morgen vroeger mag komen dus ik moet er weer op tijd uit. Maar we zitten toch nog even voor de tv om even te acclimatiseren.

https://youtu.be/u1wYppXVLf0
https://youtu.be/UuiuDKwskIg
https://youtu.be/FHKZgdvJMFY
https://youtu.be/X3gP4g5JPTc
https://youtu.be/TRBjz_0Ce7o


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wij zagen dat op Facebook ook al voorbij komen. Maar heet dat in Oostenrijk echt Tattoo? Niet zoals bij ons: Taptoe?

Annemarieke 2018-07-16 00:13:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.