Schrijf een gratis reisblog met Pindat

Alles wat je moet weten over Pindat

Pindat is een gratis dienst waar je met een pin je locatie op de kaart kunt aangeven. Per dag kun je een locatie kiezen, je verhaal schrijven en foto's uploaden. Je pins worden met elkaar verbonden, zodat je reis letterlijk in kaart gebracht wordt. Via de website schrijf je de verhalen en post je foto's. Het thuisfront kan jouw avonturen nu gemakkelijk volgen.

Een website zoals Pindat klinkt je misschien bekend in de oren. Er zijn inderdaad al andere sites waar je een reisblog kunt maken. Wij van Pindat kennen die sites ook, maar vinden dat het allemaal wel wat beter kan. Op deze pagina kun je lezen wat Pindat onderscheidt van de bestaande reisblog websites.

Zo eenvoudig plaats je reisverhalen op Pindat

1. Kies een datum

Vandaag, vorige week of volgend jaar. Alles kan!

2. Plaats een pin op de kaart

Met 1 muisklik, heel precies. Je campingplek bijvoorbeeld.

3. Voeg verhalen en foto's toe

Plaats onbeperkt foto's op je reisblog!

Geen limieten op je reisblog

Bij Pindat houden we niet van moeilijk doen. Je kunt daarom gewoon onbeperkt foto's en verhalen uploaden naar je reisblog. Het kost niks, en we vertonen geen reclame.

Jouw reis met pins op de kaart bijhouden

Pindat werkt met pins. Bij elk reisverslag prik je een pin op de wereldkaart. Dit doe je met 1 muisklik en is super makkelijk. Zo kun je eenvoudig aan je thuisfront laten zien waar je bent geweest of nog naartoe gaat. De pins worden ook automatisch met elkaar verbonden zodat jouw reis goed in kaart gebracht wordt. Door op de pins te klikken kun je elk verslag dat erbij hoort lezen.

Inclusief super handige app

Met onze app voor Android en iPhone/iPad schrijf je altijd en overal in je reisblog. Via de app kun je offline reisverslagen schrijven, en uploaden als het jou uitkomt. Via het GPS op je telefoon zet je heel makkelijk een pin bij elk reisverslag.

Je kunt onze app in combinatie met de website gebruiken. De app is dus niet verplicht en je kunt zowel via de website als via de app reisverslagen schrijven en bewerken.

Scherm je reisblog af met een toegangscode

Een reis kan best intiem zijn, en je wilt niet altijd dat de hele wereld kan meelezen met jouw avonturen. Daarom kun je jouw reisblog afschermen met een toegangscode (alles is gratis dus dit ook). De toegangscode kies je zelf zodat het makkelijk voor familie en vrienden is om toegang tot jouw verslagen te krijgen. Mocht je code onverhoopt in een keer in verkeerde handen vallen dan kun je hem direct wijzigen en al jouw volgers krijgen daar dan automatisch een mailtje over.

Reacties plaatsen en lezen

Een reisblog is leuk, maar het is ook fijn om iets te horen van de familie en vrienden die thuis zijn gebleven. Op Pindat kan op elk reisverslag gereageerd worden. Vrienden en familie hoeven hiervoor geen account op Pindat aan te maken. Ze kunnen gewoon direct reageren op jouw avonturen. Wel zo prettig voor hen én voor jou.

Dagelijks verslag doen

Op Pindat kun je op elke dag van het jaar een reisverslag plaatsen. Dit is helemaal gratis en onbeperkt. Omdat je op elke dag van het jaar 1 verslag kunt schrijven kunnen wij dit mooi weergeven in wat wij de Pindat tijdmachine noemen. Dit is de grijze balk met blauwe en grijze bolletjes erin. Elk bolletje stelt een dag voor. Klik op een dag en je ziet het reisverslag dat bij die datum geschreven is!

Bij thuiskomst een fotoalbum op je deurmat

Geen avonden lang meer aan je fotoalbum werken. Staat jouw reis op Pindat? Dan kun je met 1 muisklik een compleet album laten samenstellen. Je leest het goed, met één muisklik stellen wij een prachtig fotoalbum samen van jouw reis.

Help mee Pindat te verbeteren

Elke website kan altijd beter. Daarom proberen wij altijd reacties en goede ideeën van onze gebruikers te krijgen. Wat vind jij van Pindat? Wat zou er anders moeten? Laat het ons weten! Elke reactie nemen wij serieus, en we zijn dol op meedenkers. Onderaan elke pagina staat dan ook het formulier Heb je een vraag of suggestie?. Vul dit serieus in en je krijgt altijd een reactie terug.

Precies aangeven waar je bent

Pindat werkt met pins op de wereldkaart die jouw positie op die dag symboliseren. De pins van Pindat kun je heel precies plaatsen. Waarom zou je alleen aangeven in welk land je zit tijdens bijvoorbeeld je stage als je ook kunt laten zien in welk appartement je verblijft? Het is goed mogelijk om aan te geven op welke campingplek je gekampeerd hebt, dus waarom zou je dat niet aan het thuisfront laten zien? Zoom in en pin die mooie plek! Natuurschoon is vaak ook prima op een ingezoomde kaart te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan meren of watervallen. Dat wil je anderen toch ook laten zien?

Voor altijd online bewaren

Je foto's en reisverhalen wil je natuurlijk bewaren en dat kan gewoon op Pindat. Alles wat jij op Pindat plaatst, blijft daar staan zolang jij dat wilt. Geen flauw gedoe met betalen achteraf. Pindat is gewoon gratis. Maak van je Pindat reisblog een reisdagboek voor het leven!

Is het écht gratis?

Ja, Pindat is écht gratis. Ook achteraf als je weer thuis bent bewaren we gewoon jouw reisverslagen online zonder dat je daarvoor opeens moet betalen. Foto's blijven in goede kwaliteit bewaard, we verwijderen nooit reisverslagen, accounts, foto's of reacties. Tenzij jij dat wilt.

Waarom de naam Pindat?

Lees onze naam als Pin-Dat. Pin dat eens op de kaart! Pindat!

 


 


 


 

Wanneer vertrek je?

Vul in wanneer je op vakantie gaat en ontvang een reminder over Pindat voor je vertrekt.


Meld je aan voor een gratis reisblog op Pindat!

Nu een gratis reisblog maken

Heb je nog vragen?

Hulp en ondersteuning