Kammerhof Museum

Oostenrijk, Bad Aussee

Vanmorgen wakker geworden na een goed nachtrust , wel een paar keer wakker geweest en het viel me op hoeveel water door de beek raasde, beduidend veel meer geluid.
Jannick kwam gisteravond doornat thuis en tot op zijn botten koud. Dus alles uit , een warme maaltijd, een warm bad en zijn bed in want hij was kapot en alles deed hem pijn.
Overweldigend veel indrukken heeft hij opgedaan ondanks dat hij bij de Sölk ramp en in St Lorentzen en weet al niet wat nog meer. Hij zei dat moet eerst maar berusten en vol lof over hoe de mensen samen houden en hun schouders er onder zetten.
Maar ook de schrik om je collega´s als je over de funk hoort dat ze ingesloten tussen 2 Muhrabgangen zitten. Het in je eigen kop verbannen dat je ook iets kan overkomen. En ik dan van hem horen hoe hij bij een eerdere Einsatz zich nauwelijks het leven heeft kunnen redden omdat er een vloedgolf kwam en dat het steeds in zijn achterhoofd was toen hij aan het werk was en het water argwanend in de gaten heeft gehouden. Dat wil je eigenlijk als moeder niet weten want je maakt je al zo veel zorgen. Daarom kon ik vanacht slapen omdat hij ook thuis was. Het is helaas nog niet ten einde ook al is het nu 28 graden en schijnt de zon want omdat het weer heel heet gaat worden is het vanaf donderdag opnieuw te verwachten en uitgerekend weer hier in de zelfde gebieden.
.
Es sind vorerst gute Nachrichten: In der Nacht auf Montag hat der Regen nachgelassen, die meteorologische Lage in den obersterischen Katastrophengebieten hat sich entspannt. "Es gibt noch ein paar Restwolken, die am Morgen noch einige Regentropfen fallen haben lassen, aber die Front ist durch", sagt Albert Sudy von der Zentralanstalt für Meteorologie (Zamg). Eine stabilere Schichtung hinter der über das Mur- und Mürztal hinweggezogenen Front hat keine Gewitter mehr im Gepäck.
Doch am meteorologischen Horizont taucht bereits neues Ungemach auf. Am Mittwoch steigen die Temperaturen wieder auf mehr als 30 Grad, der Donnerstag soll es sogar auf 34 Grad bringen - und sich aus derzeitiger Sicht abermals in heftigen Niederschlägen entladen. "Leider sieht es so aus, dass wieder die obersteirischen Gebiete betroffen sein dürften", sagt Sudy. Auch der Freitag soll kräftigen Regen bringen.
Wie stark die Regenfälle am Wochenende waren, zeigt sich anhand der Aufzeichnungen der Zamg. In Teilen des Mur- und Ennstals sind binnen 24 Stunden bis zu 160 Millimeter Niederschlag gefallen. "Das ist so viel, wie sonst in eineinhalb bis zwei Monaten fällt. Und das an einem einzigen Wochenende", sagt Sudy.

We wachten maar weer af. De opruimwerkzaamheden gaan wekenlang duren en dan hebben we het nog niet over het herstellen van wegen, bruggen en wat al niet meer. De Sölkpass gaat voor heel lang dicht gaat dit jaar in ieder geval niet meer open, Op dit moment afgesloten van het Murtal want ook de Schoder en de Obertauern zijn dicht. Ingrid kan dus geen familie bezoeken. Die zijn wel allemaal in orde want Oberwölz is zeer zwaar getroffen.
Eigenlijk zouden Edith met de kinderen komen maar dat gaat dus niet door en Theresa dikke tranen dat Viktoria niet kwam. Dus haar gevraagd of ze met ons mee wilde. Ik moest naar de genecoloog in Bad Aussee. Daar is heel veel echt super speelgoed dus ze speelt daar erg graag. Bij mij was het op het oog goed moet nog wat dingen afwachten maar toch mooi een urineweg infectie door de catheter die ik na de operatie had. En uiteraard probleempje door de antibiotica daarom wil hij dat nu ook niet voorschrijven.
Het Kammerhofmuseum zit bijna gelijk naast de praktijk en ik had de Steiermarkcards bij me dus gingen we daarna naar het museum. Theresa vond het leukste de berenhol maar was ook zeer geinteresseert in de fossielen. Natuurlijk de Trommelweiber, Krampussen, Sankt Nikolaas en zo zijn altijd goed bij haar. Dan naar huis terug en ik zei nog in de auto tegen Jan, de natuur presenteert zich weer alsof er niets gebeurd is.
Ingrid gaat daar ook altijd naar de genecoloog en Theresa was vaak mee. Dus ze zegt Oma als je hier de straat inloopt kan je lekkker ijs eten. Dus we waren ook in het Kurpark en het Kurparkcafe gezellig op het terras. Wij koffie en zij lekker met Charly Temmel ijs.Die Mercedes-Brücke ist eine Fußgängerbrücke in Bad Aussee. Sie besitzt die Form eines Mercedes-Sterns. Die Brücke wurde im Frühjahr 2005 über dem Zusammenfluss der Grundlseertraun und Altausseertraun errichtet. Sie wurde in Zusammenarbeit mit der DaimlerChrysler AG und Mercedes-Benz verwirklicht. Mit einem Durchmesser von 27 Metern ist sie einer der weltweit größten Mercedes-Sterne.[1]n een foto bij de Mercedesbrücke het middelpunt van Oostenrijk.Die Mercedes-Brücke ist eine Fußgängerbrücke in Bad Aussee. Sie besitzt die Form eines Mercedes-Sterns. Die Brücke wurde im Frühjahr 2005 über dem Zusammenfluss der Grundlseertraun und Altausseertraun errichtet. Sie wurde in Zusammenarbeit mit der DaimlerChrysler AG und Mercedes-Benz verwirklicht. Mit einem Durchmesser von 27 Metern ist sie einer der weltweit größten Mercedes-Sterne.[1]
Middageten met Jan samen maar halverwege kwam Theresa die had beneden gegeten maar wilde van ons ook nog wat. Jan gaan werken want we waren later dan normaal en ik met Theresa naar de apotheek wandelen en mijn medicijnen gehaald. Een stukje verder bij ons in de tuin bij Letmaier waren ze de appelboom die was omgegaan an het verwijderen , wat een enorm ding dan toch nog. Helemaal vol met appels maar nog niet goed. Jammer.
Theresa kwekt honderd uit en ik probeer altijd haar vragen te beantwoorden. Ze wil heel graag Sketchers (sportschoenen) maar ze heeft van Ingrid mooie rose glimmende gympen geregen is ze ook heel blij mee en dan zegt ze maar Sketchers zijn heel bequem. Toen stond Ingrid met haar mond vol tanden want wie gebruikt hier het wooord bequem??
Ze wil ook altijd bij de Carla winkel kijken (2e hands) en we vonden Disney triviant. Met vragen voor volwassenen en met kindervragen (voor mij dus ook de kindervragen) Grappig dat Theresa er veel weet. Jannick was eind van de middag ook al thuis en wilde ook even kijken en stelde ons vragen. Kunnen we nog veel lol meebeleven.
Ook waren we nog een keer bij de brillenwinkel , dat mag ik niet zeggen want Theresa zegt nee dat is Wutscher. Ze hebben haar neusdingetjes aan haar bril helemaal veranderd. Het iriteerde haar heel erg .Hopelijk nu goed.
Vandaag wat gezelligere fotos.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.