Tuinarbeid

Oostenrijk, Gröbming

Om half 2 vannacht een slaappil genomen, niet weer de hele nacht wakker zijn. Werd vanmorgen om half 10 wakker en ben opgestaan. Uiteraard kwam Jan pas daarna zijn bed uit en het is nu half 11 en hij is nog in de badkamer, Ondertussen heb ik ontbeten en een koppie koffie gedronken en de keuken opgeruimd. het is iets heiig maar verder ziet het er naar uit weer een super mooie dag te worden. Een blauwe lucht en volle zon.
Mijn tulpenbollen zijn in een bak opgekomen , ze staan ook in mijn andere bakken maar deze bak staat zeer beschut en krijgt veel zon. Mijn viooltjes leven ook nog en doen er alles aan om weer te gaan groeien. Ik houd van deze tekenen dat de lente echt gaat komen. Misschien kunnen we vandaag wat aan de tuin gaan doen. Er staat een hakselaar beneden, die was al in het huis toen ze het kochten maar nooit gebruikt dus we weten niet of dat ding het doet. Hij gaat op sterkstroom en dat hebben we in de kelder dus we kunnen het proberen. Het is een flinke sta in de weg dus als hij het doet mag hij blijven anders gaat hij naar de stapel Depot Aich. Het haksel kan dan ook op de composthoop. Moet uiteraard Jan zien te motiveren. Dat is een klusje die al heel lang op de kluslijst staat maar waar we maar niet aan toe komen.
Maar zie alles naar buiten gesleept en het kon zelfs op een normaal stopcontact want het was geen sterkstroom. De hakselaar deed het ook nog en de 2 kerstbomen bleef niets van over. Ondertussen klwam Jannick thuis die vandaag weer vroeg begonnen was. Hij zei ook wat ik al dacht dat er iets geslepen moet worden of zo. Maar goed de kerstboom troep is weg en op de composthoop., Dan ben ik takken gaan zagen met hulp van Jan. Een flinke uitdaging tegen de schuine kant om te blijven staan maar met een voet tegen een strok ging het. We kunnen helemaal geen fatsoenlijk tuingereedschap meer vinden. Van de week kwamen we ook al achter het feit dat alle emmers weg zijn. Jan had bv emmers om zijn auto te wassen maar niks meer, Jannick zei toen ook al dat hij daar ook al achter was gekomen.
:en grote hoop met erg lange takken sommige van bijna 3 meter. Van bovenaf ziet het er al weer een stuk beter uit. We hopen dat het nu van onderaf gaat uitlopen. Want metershoog niets en dan kruinen. Al die takken moeten ook door de hakselaar maar eerst even laten liggen afgezien we waren even murw. Je houdt er echt niets aan over. Dan was het tijd voor het middageten . Terwijl we bezig waren had ik de spareribs al in de oven. Dus wat gebakken aardappelen erbij en klaar voor vandaag. Niet het favorite vlees van Jan maar ik mag graag spareribs eten. Het is zo enorm genieten van het buiten zijn. Er ligt nog best wat tuinarbeid te wachten maar begonnen met het deel wat mij de meeste ergernis gaf. Heel veel dood hout weggehaald en dat koste me veel energie dus nu even genoeg, Toch al 3 uur geworden. Met een groot glas blue break-smoothy met water op krachten komen. (kokoswater, spirulina appel en ik weet niet wat nog meer) Het smaakt apart maar ik vind het wel lekker.
Nog een poosje aan mijn fotos en nu vind ik het allemaal genoeg.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.