Een rommelige dag

Oostenrijk, Gröbming

Een rommelige dag


Dienstag 22.September
Dat was vroeg opstaan en om 7.15 was ik bij de arts. Het was erg koud net boven het vriespunt en er stonden auto´s met ijs erop. Maar heerlijk zonnig
en daar moeten we van genieten want vanaf morgen komt de echte kou en sneeuw tot op 1500m voorspeld. Maar het werd vandaag toch nog een 25 graden .
Ik moet opnieuw Röntgen laten maken en aangezien dat in Liezen is en ik nog een papier nodig heb voor een MRI wil ik wachten tot de arts uit Bischofshofen die afgeeft want ik heb geen zin om 2x te moeten gaan.
Dus ik had gebeld en de assistente zegt daar moet u voor langs komen en ik zeg ik kom niet alleen voor een papiertje want daar is de afstand te ver voor, zegt ze je kan ook naar Graz nou dat is toch ook niet echt een optie. Nu mag ik een verzoek per mail doen en dan sturen ze het per post.
Als ik dan weer alles gehad heb maak ik wel een afspraak in Bischofshofen.

Ik heb al geregeld dat als we in Nederland zijn het aankom weekend en het terug ga weekend bij Diane kunnen slapen. Dat scheelt toch een 2 uur en maakt dat we het net kunnen rijden in 1x. We worden ook een dagje ouder.
Dus vandaag ook met Erna gesproken want die had laatst al gezegd , je kan gewoon komen logeren ze zijn allemaal de deur uit. Dus dan gaan we doordeweeks bij haar slapen.
Langzaam aan vordert en wordt het weekje ingevuld. Het is vooral heel veel zaken regelen en weinig vakantie houden.

Theresa blijkt ook rhesus negatief te zijn, het blijft toch een gekke zaak die bloedgroepen enz. Jannick is de enige die Rhesus negatief is . Nu hebben ze uitgelegd dat je 2 dingen hebt die de Rhesus bepalen uitgedrukt in een grote en een kleine D. Je krijgt van beide ouders eentje . Jan en ik zijn beide positief maar zouden dan niet helemaal zijn want Jannick heeft van beide een kleine d gekregen dus hij is negatief. Wij zouden dan als ouders allebei Dd hebben. Theresa heeft een vader met dd en Ingrid zou dan Dd moeten hebben en dan heeft ze ook de kleine doorgegeven. Voor Theresa later een probleem als ze zwanger zou worden en een rhesus positieve man zou hebben . Gelukkig nog ver weg.
Verder zijn er tegenwoordig ook nog andere rhesusvormen die de geelzucht bij de pasgeborenen veroorzaken en die vorm heb ik waarschijnlijk weet alleen niet tegen welke (er zijn er meerdere rh. C of d of e) Ik heb als pasgebore een bloedwisseling gehad en daardoor heb ik waarschijnlijk ook die vormen gekregen. Er kan niet tegen worden ingeent zoals bij een moeder met Rhesus negatief bloed die een positief kind krijgt. Zo ver ik weet was Jannick na zijn geboorte B Rh pos. En hij is nu B rh negatief. In ieder geval was dat de reden voor de geelzucht na de geboorte van mijn kinders.
Ze schudden het maar uit in mijn hoed want ik geloof dat ze heel veel dingen nog steeds niet weten maar dat we vreemde bloedgroepen hebben is duidelijk. Ik zelf dus AB pos. met rhesusvormen.

Middageten gedaan, gemengde salade , frietjes en nürnbergwürstel.

Veel administratie gedaan, en we kregen een brief van het Zorginstituut en we hadden geen idee waar het over ging dus even gebeld. Hoe gek kan het zijn want ze hebben de brief niet in de computer staan en zelf ook geen idee. Begrijpen we het allemaal nog?? nou wij niet.

De huishoudverzekering heb ik het papier van de gemeente gestuurd waarin onze afmelding van Reith staat maar ik heb geen polis van Jannick en die heeft zelf ook niet want hij heeft iemand die alle zaken voor hen regelt bij dat kantoor.
Afgezien wat gaat het hen aan of mijn zoon waar ik toevallig bij woon een verzekering heeft want het huis staat niet op mijn naam ik woon er alleen maar.

Dan weer alle post ingescand voor het dossier bij de Ombudsman. En nu ben ik het spuug zat.

Afspraken geregeld zowel voor Jan als mezelf bij de ogenarts , volgend jaar maart zijn we aan de beurt.

Jannick heeft me geholpen met de aanvraag van de MRI bij Effenberger.

En nu is het koffietijd.

Even Jan uitzwaaien, die gaat eerder weg om de oude tv en nog wat dingen naar de Mulldeponie en dan werken. Ondertussen gaat onze bel dus naar beneden en bleek de man voor de waterstanden te zijn maar die was Jan al tegengekomen. Even bij Ingrid gemeld dat die geweest is.
Kreeg gelijk de vraag van Jannick of wij Theresa vanavond in bed willen leggen want hij heeft een vergadering en Ingrid afscheid van 2 collegaas.
Uiteraard geen probleem.
Waarom iedereen op onze bel drukt komt dat de bel bij Jannick stuk is waarschijnlijk de adapter dus daar mag Jan ook even naar kijken. Anders moeten ze gewoon een andere kopen.

Het weer verloopt nu heel snel een harde en koude wind en bewolking en dan af en toe toch weer wat zon wat het dan weer aangenaam maakt.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Als jullie nog in Noord Holland moeten zijn...... dan kunnen jullie hier ook terecht, hoor!!!

annemarieke.op.avontuur 2015-09-22 19:42:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.