Jannick start toch op biathlon

Oostenrijk, Altenmarkt im Pongau

Zaterdag
Dat was om half 5 opstaan want Jannick moest eerst zijn skies nog afmaken.
Dan heeft Jan hem naar Schladming gebracht waar Jannick werd opgehaald.
Het was al een opsteker voor Jannick hoe hij werd binnen gehaald bij het team en de trainers.

5 januari
Jannick moest al vroeg weg voor zijn wedstrijd in Eisenertz.Daardoor waren we ook zoals altijd weer heel vroeg op. Jan bracht hem naar de bus.
We zaten aan de koffie toen om 9 uur ging de bel en de eigenaar van hier voor de deur stond dat de gasten weg waren gegaan en of we misschien van plan waren uit ons bed te komen. Nu is het zo dat gasten de tijd hebben tot 10 uur en de nieuwe gasten na 14 uur er in mogen. Maar vorige week hadden wij tegen de gasten gezegd dat ze om 10 uur weg moesten zijn en toen mochten ze van de eigenaar blijven en gingen ze pas na 13 uur weg. We konden dus ook pas om die tijd beginnen ondanks dat we zelf een afspraak hadden.We moesten dus onze gasten weg sturen kom straks maar terug.Nu hadden we zwart op wit dat er gasten in het nieuwe apartement zouden komen en niet in de oude. Dus we hadden eesrt gepland om het nieuwe te doen ivm gasten wisel en voor het grote oude apartement hadden we geen gasten gepland staan.Nu bleek achteraf dat er ook gasten in het oude zouden komen en die zouden om 10 uur komen.Dus ook al zouden we om 9 uur beginnen was het apartement niet klaar als de nieuwe komen Nou we kunnen veel maar niet toveren. Want in het nieuwe apartement waren de gaste nog niet weg en in het oude dus om 9 uur.In het appartement zou eerst een familie van 3 komen en nu kwam in alle appartementen deze familie met ik geloof 12 tot 14 personen. Zoveel beddengoed was er niet eens.Hij bulderde en bulderde maar ik geef hem gewoon repliek want dan moeten ze het ook aan ons doorgeven of de planlijsten veranderen want we kunnen de dingen niet ruiken.Er is geen wasdroger.Ook kregen we te horen dat hij niet wil dat wij gasten in ons appartement op bezoek krijgen. Nou ook daar heb ik hem repliek gegeven want het is onze woning en huurders hebben ook rechten.Hij loopt ongevraagd zo naar binnen bij ons, ondanks gesloten deur en gesloten tussendeur stond hij ineens bij ons binnen en we hebben gemerkt dat de schoonzus die ook een moedersleutel bezit bij ons in huis komt als we er niet zijn. We hebben ook gezien dat ze het bij gasten doet.Dat vinden wij niet kunnen.Gelukkig zijn ze morgen weer weg en zien we ze weer maanden niet.
Jannick heeft weer geen goede wedstrijd gelopen, gevallen.(6e ).Dit had zijn wedstrijd moeten zijn want het was klassiek.Door alle problemen die hij hier heeft in zijn sport vooral met zijn trainer loopt het niet meer.Dachten we dat we alles gehad hadden, heeft hij ook veel tegenstand bij de NSV.
Hij is nergens ingeschreven, niet bij de Fis en niet bij de IBU. We hebben erom verzocht maar dat doen ze alleen voor het seizoen en hij zou al ingeschreven staan bij de Fis en wisselen of iets dergelijks alleen dus voor het seizoen.
Maar hij is zelfs niet bij de Fis aangemeld. Jannick wil zelf graag biathlon doen maar volgens de NSV mot Jannick eerst bewijzen dat hij de veiligheidsvoorschriften weet??????
Je krijgt in Oostenrijk je wapenvergunning niet bij een pakje boter.
Jannick heeft eerst de Oostenrijkse vergunning en later de Europese gekregen.
Dat gaat hier allemaal officieel en de papieren krijg je dan als alles goed verlopen is van het Bezirk. Daar moet je voor alle officiele handelingen van wat dan ook zijn.Wapenvergunning , een rijbewijs of de vreemdelingen politie enz.
Jannick mag vrij zijn wapen overal mee naar toe nemen, hij mag zelfstandig naar de schietbaan en daar zelfstandig trainen.Hij kan in heel Europa met zijn wapen reizen en schietsport beoefenen.
Maar in Nederland twijfelen ze aan zijn vermogens met een wapen om te gaan.
Het is nog steeds zo dat ik de totale rekening van het wapen niet aan de NSV betaal. Het bedrag min de reperatiekosten wil ik betalen.
De NSV schrijft hem niet in als ik de rekening niet betaal.
Jannick kan niet deelnemen aan de Europa Cup wedstrijden, de Worldcup in Ruhpolding ook niet omdat hij zich niet volgens de Nederlandse normen kwalificeerd. Maar wedstrijden in Oostenrijk zijn niet opgenomen en wij hebben nog nooit van een limieten boekje gehoord laat staan er een gekregen.
Verder begrijpen we niet dat kwalificatie van langlauf in de Duitse Pokalop 8 procent of in de Austria Cup op 4 procent voor Jannick staan. Terwijl voor de Biatleten in de Duitse Pokal 17 procent en de Zweedse Cup op 11 procent staan.Deze verhoudingen kloppen niet echt.
We hebben nu dus wel het limieten boekje gekregen maar Jannick kan zich nergens kwalificeren voor het volgende jaar daar de Austria Cup niet is opgenomen in de limieten. Duitse Pokal of Zweden Bokaal is voor hem gezien school enz. niet mogelijk.Jannicks sportcarriere komt hierdoor ernstig in de problemen. Hij mag niet starten voor Oostenrijk en Nederland laat hem nergens starten.Ook komt zijn sportplaats op school hiermee voor volgend jaar in gevaar.Want ook dan kan hij niet aan de eisen voldoen.
Chanteren heb ik mij nog nooit en laat ik mij zeker nu ook niet doen.Dit is in sportief opzicht ook zeer misplaatst.
Wat je ook koopt in Nederland, rechten op een goed en heel product is recht en geen zaak van we hadden het al voor een koopje weggedaan. Want 500 euro is voor ons geen koopje. Jannick kan nu hier de overstap naar biathlon maken maar wordt nu gedwongen om bij een langlauftrainer te blijven die zijn leven tot een hel maakt. Waardoor hij ook op langlauf niet meer functioneert, feed back heeft hij nog nooit van iemand van de NSV gekregen. Want dan wordt er gezegd dat hij zelf de keuze moet maken. Maar enige hulp daarbij is erg moeilijk tot niet te verkrijgen. Jannick heeft alle jaren de Ejoff voor ogen gehad en nu kan hij zich niet plaatsen ervoor.Nadat Jannick heeft bewezen vele jaren het op eigen kracht te kunnen krijgt hij geen hulp of krediet op zijn kunnen.
Helpen ze hem liever verder de grond in.
Mentale coaching hebben ze nog nooit van gehoord. Ja ik ben verbitterd en Jannick nog veel meer. Jannick is ernstig depressief. Jannick staat alleen op de site bij de biathlon omdat hij een biatlon verleden heeft. Hij heeft nog nooit gezegd dat hij geen biatlon wil doen. Waarom zou je anders moeite doen om een biathlonwapen te kopen. Misschien voor op de kermis??Het langlaufen was een op stap om goede training en zijn vaardigheden te verbeteren. Met het feit dat er voor zijn vertrek en lang erna geen biatlon getraind kon worden in Nederland en het een jaar duurde voor hij zijn wapen hier had. nee daar wordt geen rekening mee gehouden.Nee straks als hij wel iets zou bereiken hebben ze het over onze atleet.
Het feit dat hij geen limieten boekje heeft gekregen is al een aanfluiting dat hij nooit ergens van op de hoogte wordt gehouden is een aanfluiting. De enige keer dat hij iemand ziet is op het NK in Ramsau.Er is zelfs niet over limieten met hem gesproken. Er wordt over niets met hem gesproken.

Jan en Jannick hebben Jorran op de bus in Altenmarkt gezet.Daarna wilden we met zijn allen naar Grobming voor de klokkenloop. Maar helaas het was te laat en het was al voorbij.


Wij gingen wat later naar Altenmarkt,waar we Jorran zouden ophalen. Maar gewinkeld, koffie gedronken, taart gegeten, maar geen Jorran. Die kwam pas ergens tussen half 12 en 12 aan en ook niet bij het vvv kantoor maar bij het station. We stonden dus aan de verkeerde kant van Altenmarkt waar je over de mensen kon lopen zo druk als het was.Via een binnen door weg die iemand ons aan wees waren we toch snel aan de andere kant waar we Jorran troffen.

We reden weg en toen belde Jannick dat zijn wedstrijd gelopen was.
Ze hadden een 5e plaats en ondanks dat Jannick niet goed geschoten had , had hij de snelste looptijd gemaakt.Hij had problemen met naladen want zijn kogels zaten vast gevroren. Hij moet een ander ding kopen voor op zijn wapen waar de nalaad munitie ingaat en zijn kogels invetten.Dat wist hij niet.
Zijn trainers waren zeer tevreden over zijn eerste wedstrijd. Zijn debuut in het Steirisch Biathlon Team was naar tevredenheid ook al was Jannick zelf niet geheel tevreden. Hij is niet ziek geworden, geen buikpijn , geen hoofdpijn, geen misselijkheid.
Dat is op zich al een overwinning.
Zelfs de biatlontrainers van de school waren zeer tevreden met Jannicks optreden.Als Jannick voor biathlon kiest komt hij onder de hoede van Waldhuber en het Steirisch team, wanneer hij niet mee kan blijven trainen op school moet hij zelf gaan trainen maar kan wel zijn schoolopleiding in Schladming afmaken.
Kiest hij voor langlauf dan krijgt hij schiettraining van een trainer uit Irdning.Blijft hij bij Heli in de groep ( zo lang Heli hem erin houd niets is zeker)en volgt dus school en sport in Schladming.
Het zal ook niet geheel zonder gevolgen blijven voor Heli want er is trainersoverleg van Steirermarken en daar wordt dit ook besproken.
Hij heeft een atleet ontzegd om voor Steiermarken uit te komen wat ze hem hier erg kwalijk nemen.
Het complete Steirisch Biathlon Team ging op de foto en Jannick mocht naast Sumann staan , dat is natuurlijk al heel speciaal om mee op de foto te gaan.
Jannick kwam pas laat in de middag met het team terug.

We hadden 's avonds een etentje met de groep vaste gasten van de camping. Het werd door Hedi en Dieter ons allemaal aangeboden. Niet omdat ze 40 jaar getrouwd waren dit jaar, niet omdat ze vele andere dingen te vieren hadden maar uit vriendschap.
Het werd bij de Ritisliftstubl gehouden.
We aten spareribs en onder het eten was er ook Steirisch vermaak. Het was toch wel na elven dat we weggingen.
Jorran en Jannick waren al naar huis gaan lopen, Jannick woont er vlakbij.
Wij zijn met de auto naar huis gegaan.De andere uiteraard naar de camping.
Het was een ongelooflijk gezellige avond.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.