Faule Sonntag

Oostenrijk, Gröbming

Faule Sonntag


Sonntag 27.September
Zo naar zo´n spannende film gaan in de bios daar moeten we goed van slapen. Werd pas om 9.15 wakker en Jan sliep nog steeds.
De film was dus geweldig spannend , het is wel een geweldadige harde film .
Hoe weten we dat we in Gröbming ingeburgerd zijn? Als je de bios binnenkomt en er allemaal mensen je gedag zeggen omdat je ze kent. Grappig.

Wat later middageten gedaan en we hebben gesmult. Ik had gisteren al een groot deel voorbereid en vandaag afgemaakt. Dacht waarschijnlijk dat ik voor een weeshuis moest koken want het was uiteindelijk best veel. Ik had een pak Durum en dat waren net roti´s dus kip massala gemaakt voor de vulling, bonen en aardappelen en ja veel saus zodat het langs je kin loopt. Uiteraard met de handen gegeten . Dus wat eten we morgen??

Het is nog steeds donker mistig en druilerig weer, niet gezellig dus.
Straks maar weer een poosje aan de gang met een album maken. Ik zet daarvoor de teksten en de fotos over van de site. Ik inventariseer nu ook gelijk alles dat brengt ook wat meer systeem in de chaos, handig als je iets zoekt. Als ik dat gelijk had gedaan had ik veel minder moeten zoeken en veel minder werk gehad. Maar goed nu verveel ik me niet.

Ik vroeg me elke keer af als ik Theresa naar de Kindergarten breng wat dat vroeger voor een gebouw geweest zou zijn. Dus aan Anna een mede SPÖ er gevraagd en het was vroeger een klooster, tot een 20 jaar terug waren daar nog nonnen.

Eind van de middag kwam Ingrid langs met de laatste fotos van de fotograaf op een disk. Via mijn pc afgespeeld op de tv want rechtstreeks ging het niet.
Dus er komen de komende tijd nog heel veel fotos voorbij.

De verwachting is dat Jannick niet al te laat thuis komt misschien al half 9 en dan is hij geloof ik komende week vrij.

In OÖ waren de verkiezingen en de FPÖ hebben heel veel gewonnen zijn net niet de grootste partij geworden en dat alleen maar omdat de mensen zich met allerlei verhalen en fotos over de vluchtelingen bang laten maken. Een dieptepunt voor Oostenrijk en ja deze uitslag maakt me meer bang dan de vluchtelingen want deze partij heeft enge ideeen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.