Opnieuw toch een prachtige dag

Oostenrijk, Gröbming

Geen probleem met opstaan was wakker maar in de avond kan ik geen uur eerder slapen.
We begonnen met strak blauwe lucht en zon dus het schijnt weer een super dag te worden.
Ingrid was vanmorgen al vroeg op pad, eerst Theresa wegbrengen en daarna een wasmachine kopen. Ze hbben nu een super aanbieding bij de Hofer en haar machine is ook al 10 jaar oud en is maar 6 kg en 1200 toeren. En het komt er wel heel nat uit. Deze heeft een wasvermogen van 8 1/2 kg en 1400 toeren en heeft ook een dampfunctie. Had ook qua prijs in ons budget gegaan maar toen was het er nog niet en wij krijgen tegenwoordig de reclame zo laat , meestal als het al begonnen is. Nadeel je moet het wel zelf halen en dus ook omhoog brengen. De oude willen ze in de kelder laten aansluiten voor de werkkleding van Jannick. Dan mag ik vast mijn dekbedden wel bij haar wassen.
Ik heb gelijk het douche en de wc deel helemaal gepoetst en ga zo de rest doen. Ik wacht vol verwachting op mijn nieuwe machine want mijn wasmand puilt uit.
Ingrid kwam thuis en heeft de wasmachine gekocht bij de Hofer, Jannick kijkt of hij een auto van de zaak kan gebruiken om hem te halen. Maar nu eerst aan de koffie met Ingrid en Jan . Daarna weer verder.
Jan heeft de hoge kast van de muur geschroefd dus kon die van zijn plaats en ik erachter en eronder schoonmaken. Daarna weer op zijn plaats, Jan bovenop de boiler schoongemaakt. Er was een strookje hout achter de deur die niet geverfd was want dan hadden we de wasmachine enz. van zijn plaats moeten halen. Nu was die weg dus gelijk met het laatste restje verf dat 2x gedaan vandaag en de kale plekjes naast de deur gedaan. Tegen 13 uur kwam de wasmachine en werd de oude meegenomen. Jan kwam met de jongens die hij in Pruggern uit school gehaald had. De Pizza was klaar dus aan tafel. Theresa kwam toen we bijna klaar waren en at de overgebleven Pizza op. Wasmachine gaan uitpakken (wat een zooi) en Jan hem gaan aansluiten. Ik met de jongens en de meiden want ondertussen kwam ook Sabrina in de tuin spelen. Ingrid met haar auto naar Schladming want Jannick kan de auto die hij van de zaak wilde gebruiken niet meenemen. Dus moeten ze de nieuwe wasmachine van hen met de auto van Ingrid halen. Om 15 uur kwamen we allemaal weer binnen en kon ik de wasmachine zonder was draaien. Volgens de beschrijving moet dat. Ik ben helemaal gelukkig omdat ik alles zelf kan instellen dus programma temperatuur en toerental. Bij mijn vorige was dat gekoppeld en als ik dus een was alleen even snel wilde doen had hij ook een laag toerental en moest ik dan later nog apart een keer centrifugeren. Deze heeft veel snelprogrammas dus helemaal happy. Na de lege was kan ik straks echt beginnen. De jongens blijven vandaag tot 16 uur en die zijn met Theresa nu met haar Tablet aan het spelen. Sabrina met haar little People en haar nieuwe Vtech vuilniswagen.
Mijn nicht Yvonne (de oudste dochter van de op een na oudste zus van mijn vader ) is weer Oma geworden een kleinzoon met de naam James en een flinkerd ook met meer dan 4000gr. Dit zijn altijd heuglijke feiten.
De voorjaarspoets is vandaag begonnen.
Bij de Post voor Ingrid (verjaardagskaart) zat een kaart voor Jan , daar is hij blij mee. Dank Duijntjes!! Kort na vieren werden de jongens door Suzanne opgehaald . Jannick was beneden ook klaar met het aansluiten van de nieuwe wasmachine en kwam een bakkie doen en nam gelijk Sabrina mee naar beneden. Nu half 6 en Theresa verdwijnt ook naar beneden. Ik heb mijn eerste echte was in de machine zitten en zeker nog 2 te gaan. Ik voel me moe maar tevreden.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.