Weer iets meer duidelijkheid

Oostenrijk, Gröbming

Dienstag 23.Jänner
Vanmorgen nog wat dommelen bij de tv toen Sabrina kwam, die had dikke pret bij mij in bed en ze hoort Mama en ze begint te knerpen. Dan met Ingrid een bakkie gedaan en daarna ben ik naar de huisarts gaan lopen. Ze is voor ons een echte huisarts en ze nam veel tijd voor me en een uur gesproken. Zullen de wachtenden niet leuk gevonden hebben. Ze heeft ook het ziekenhuis gebeld en duidelijk gemaakt dat ze ook dit ziekenhuis niet de plaats voor Jan vindt en ze zei tegen mij ze zijn daar in de winter totaal overbelast en hebben niet de juiste afdeling voor Jan. Ook heeft ze duidelijk gemaakt dat hij autistisch is en dat hij moeilijk te benaderen is en dat uit eigen ervaring. En dat als hij zegt het is goed dat ze daar niet van uit kunnen gaan ook uit eigen ervaring. Ik heb haar telefoonnummer gekregen en ik mag altijd bellen , dan krijg je het antwoord apparaat maar ze belt terug. Ik ben blij met een beetje rugdekking.
Gisteravond was Jannick naar het ziekenhuis gegaan maar kreeg geen inzicht want ze begonnen weer over de persoonsprivacy. Ook de huisarts had al gezegd dat ze nergens inzicht in krijgt en het allemaal heel moeizaam gaat en dat ze met ons een code hadden moeten afspreken maar dat hebben ze niet gedaan. Ze heeft momenteel een andere vrouw van iemand die met dezelfde problemen kampt en die had haar een code gegeven en dan moeten ze haar wel inzicht geven.
Maar de arts zou later na navraag Jannick bellen maar om half 8 heeft Jannick haar gebeld en toen zij ze dat hij haar net voor was.
De oedemen worden kleiner. Maar Jan heeft een vernauwing in zijn hoofd en ze weten in Schladming niet wat daarmee moet dus alle gegevens gaan naar een neurologische afdeling en worden beoordeeld. Het kan zijn dat hij een stent nodig heeft maar het kan ook zijn dat ze gezien zijn leeftijd en omdat zijn hart ook niet het beste meer is het zo laten. Dus afwachten.
Jannick vond Jan wel beter. Nadat hij had gevraagd welke dag het was vroeg hij later aan Jannick voor hij wegging het is toch maandag he? Ook was het hem na op zijn klok gekeken te hebben opgevallen dat Jannick heel laat uit zijn werk was gekomen. Dat geeft goede hoop.
Ingrid heeft een partij rotzooi meegenomen om hier bij de gemeente kwijt te raken en van de week gaat ze nar het depot in Aich.
Ik was na de huisarts naar de apotheek en Ingrid belde of ik daar wat kon meenemen en of ik dan ook Theresa kon ophalen dus mijn wandeling gehad. Theresa wilde het pad naast de school dus op een heel smal paadje in de hoge sneeuw wat ze geweldig vond Oma iets minder want ik ben zwaarder dus zakte bij elke stap in de sneeuw weg. Thuis gekomen had Ingrid al gekookt en kon ik aanschuiven. Ze heeft daarna eindelijk de kerstboom in stukken en weg gedaan. Dus het was wel echt vuil verzamelen en weg doen.
Jannick belde net dat hij onderweg naar huis is en dan hoor ik een vent te keer gaan en ik denk hu? Hij zei toch ik zit in de auto. Dan was hij er weer en zei dat er een vent langs de Bundesstrasse liep en hij was gestopt om hem dat te zeggen en die ging helemaal uit zijn dak. Volgens Jannick een buschauffeur die naar zijn bus wilde. Vandaag Nightrace dus alle aanreizenden worden ruim voor Schladming de weg afgehaald ook de bussen dan kunnen ze op specale parkeerterreinen en met de trein of pendelbussen naar Schladming. Er worden 50.000 mensen verwacht. Nou ik kijk wel op tv.
Ingrid is met de kinderen naar Maria en ik was lekker in bed gekropen.
Moest eruit want de deurbel ging en de sneeuwfrees werd terug bezorgd. Uitgerekend nu we hem nodig hadden deed hij het niet.
Jannick kwam thuis en is gelijk de enorme hoeveelheid die er nog lag ondanks de pogingen van Ingrid om het te verwijderen met de freezer gaan doen. Zelfs de freezer had een probleem met de enorme hoeveelheid maar het is weg nu. Ik het laatste restant van de auto van Jan en Jannick heeft de auto nu naar achteren gereden meer richting tuin want voorlopig komt die niet meer van zijn plaats. Op dat deel lag de sneeuw nog zo hoog maar Jannick helemaal vrij gemaakt. Of je zin hebt of niet als je een lange dag gewerkt hebt in de winter wacht er dan ook zwaar werk thuis. Ook de straat zelf vrij gemaakt want de sneeuwschuiver maakt een baan maar aantegen de tuinkant is dan een strook waar het zeer hoog blijft liggen. De frees spuit het over het hek in de tuin. De komende dagen wordt het zeer zonnig en er komt weer Föhn.
Dan kwam hij naar boven koffie drinken en hij ging Schladming bellen of ze al wisten of Jan overgeplaatst zou worden. Ja Jan gaat donderdag naar de Christian Doppler Klinikum een Universiteits kliniek gespecialiseerd in neurologie, neurochirurgie en psychologie en volgens Jannick doen ze daar ook Reha. Ze kon ons niet zeggen waarom hij daar heen gaat (bv operatie of Reha) maar dat ga ik morgen uitvinden want dan ga ik proberen met Jan te praten en het hem vertellen. Ik wil als het te regelen is met hem mee naar Salzburg en dan zie ik wel verder.Ik lig nu in mijn bed en kijk natuurlijk de Nightrace in Schladming. Waar tot vreugde Marcel Hirscher na de eerste doorloop voert. Nu wachten tot de 2e begint en dan wordt het pas op het laatst beslist.

Foto van Malcolm bij zijn nieuwe werkgever




Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

heel veel sterkte en groeten aan Jan en de kids

Christina 2018-01-24 04:46:50

Veel liefs!!!!

Annemarieke 2018-01-24 10:11:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.