Film Drecksau en Erbarmen

Oostenrijk, Gröbming

Vandaag grauw en wat nevelig, later begon het gigantisch te stormen en het was rondom 10 graden dus niet koud. Onze spullen op het balkon in veiligheid gebracht want ze verwachten flinke orkaan vlagen.
Jannick kwam naar beneden, er was een deken van het balkon in de boom naast het huis gewaaid en ook een tasje. Hij kon er niet bij ook niet met een bezemsteel. Het leek wel een spook in de boom. Later was hij er uit gewaaid maar het tasje hangt er nog steeds.
Wij zijn even naar Gröbming geweest wat boodschapjes halen en straks naar de bioscoop. De familie kwam nog even voorbij en vandaag heeft Theresa al de hele dag haar bril op.
We gingen naar de bios en eerst kwam de film Drecksau. Het begon er al mee dat ik moest schateren van de lach en ook Jan heeft zich geamuseerd. We hadden al snel de draad te pakken maar we hadden het gevoel dat de mensen van hier het niet zo snappen, lekkere muziek en echt Engels.
Genre: Komödie, Drama, Krimi....Land: Großbritannien...Länge: 97 min.
Detective Sergeant Bruce Robertson (James McAvoy) ist depressiv, intrigant, versoffen und korrupt. Er hasst Frauen, Schwule und überhaupt alle Menschen, schnupft Kokain und vögelt die Gattin seines Kollegen. Was soll die Polizei von Glasgow bloß mit einer Drecksau wie ihm machen? Befördern! Zumindest träumt er davon. Denn wenn er den jüngsten Mordfall löst und dadurch die Karriereleiter hochfällt, kehrt seine Frau zu ihm zurück. Bestimmt. Denkt er. Doch ist das Leben tatsächlich so leicht? Und ist Bruce wirklich der coole Typ, für den er sich hält? Die Antwort kennt nicht mal sein Psychiater.
Daarna werd er gevraagd of we een andere film tussendoor wilden kijken er was iets met de volgende waar we voor kwamen . Iedereen was het er mee eens en er kwam een documontaire over extreem bergklimmers die een expeditie naar Quatamala maakten en daar ergens in een regenwoud iets steil en hoog gingen beklimmen. Zeer onderhoudend en interessant.
Dan de verfilming van het boek „Erbarmen“ van Jesse Adler-Olsen waar we voor kwamen. Tot op het laatste moment op het puntje van de stoel van de spanning.
Genre: Thriller..........Land: D/S/DK................Länge: 97 min.
Nach einem katastrophal gescheiterten Einsatz wird Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) in die neu gegründete Sonderabteilung Q abgeschoben und darf nicht mehr selbst ermitteln, sondern soll ungelöste Fälle möglichst schnell und geräuschlos zum Abschluss bringen. Doch es dauert nur wenige Tage, bis seine Sturheit ihn und seinen Assistenten Assad (Fares Fares) auf die Spur von Merete Lynggaard (Sonja Richter) führt. Die bekannte Politikerin ist vor Jahren auf mysteriöse Weise von einer Passagierfähre verschwunden. Und der einzige Zeuge, ihr Bruder, ist nicht vernehmungsfähig. Der Fall wurde als wahrscheinlicher Selbstmord zu den Akten gelegt, doch Carl und Assad finden Hinweise, die sie an dieser Version zweifeln lassen. Trotz anders lautender Anweisungen nehmen sie eigene Ermittlungen auf, tauchen in die Tiefen von Merete Lynggaards Vergangenheit ein.
Op de terugweg naar huis was er een flink ongeluk gebeurd op het kruispunt waar wij naar boven gaan vanaf Stein. Zag er niet goed uit en het is flink hard gegaan. Geen idee hoe en wat want we waren al blij dat we er mochten afslaan naar huis. Alles afgezet , brandweer opruimdienst en politie enz. Geen idee of er gewonden zijn gevallen . Ik zei nog tegen Jan zie je heet was karma dat we later naar huis zijn gekomen door de tussenfilm. Anders hadden we wel eens betrokken kunnen zijn.
Wel gelijk gekeken of de auto van Jannick en die van Ingrid voor de deur stonden en dat was zo. Geeft toch weer een fijn gevoel dat ze thuis waren.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.