Vandaag het tweede concert van Theresa

Oostenrijk, Liezen

Vanmorgen weer om half 7 wakker van de wekker en het lijkt erop dat we vandaag echt warm en zonnig weer krijgen. Het is een prachtig blauwe lucht en dus zon. Alle ochtend dingen en Jan Theresa weer op weg gebracht. Ik heb haar een huissleutel gegeven want ik heb een afspraak bij de oorarts. Meli is wel thuis maar die slaapt dan. Theresa gaat vandaag weer met school Midgetgolf spelen. Dus die treft het met dit weer.
We waren vroeger weg gegaan zodat ik nog wat inkopen kon doen. Kom ik om half 11 bij de HNO arts staat er een rij buiten voor de aanmelding. Ik had om 10.40 een afspraak. Ben ik eindelijk bij de aanmelding kon het wel 2 tot 3 uur gaan duren. Gevraagd om een nieuwe afspraak , ik hoef alleen mijn oren uit te poetsen en klaar. Kan ik half juni. Dan moest ik heel erg plassen en dus in de Arcade gegaan. Bleek het Impfzentrum open te zijn dus gelijk even gevraagd en het kon gelijk. Dus Jan gebeld die in de parkeergarage was en 5 minuten later onze 4. Impfung gehad. Aangezien we beide risicopatienten zijn en ouder dan 65. Dan terug naar huis en Theresa was al thuis. Ze had wel haar jasje buiten laten liggen. Verder alles goed gegaan. Dan heb ik stokbroodjes gezond gemaakt en die hebben we ons laten smaken. Nu hebben we tijd tot 5 dan moeten we klaar zijn voor het volgende concert. Ik hoop dat we Theresa beter kunnen zien want dat was hopeloos.dus van gisteren geen foto.
Het viel Jannick en mij op dat er bij de vioolklas weinig op de houding wordt gelet. Van veel kinderen de violen te klein en ze hadden veel te grote strijkstokken. Om de 2 streken moesten veel kinderen hem opnieuw onder de kin doen en veel kinsteunen ook niet goed. Jannick moest vroeger zijn viool zonder handen onder zijn kin klemmen en dan spelen als oefening. En o wee als je de viool te schuin hield. Ik heb aan Theresa ook al eens gevraagd of er niets over de houding werd gezegd en ze zei nee. Ik zorg dat haar muziekblad op hoogte is en ze moet in een goede houding spelen. Er waren een aantal getalenteerde kinderen maar de meeste spelen omdat het moet. Je merkt het ook aan het spelen, je hoort het wanneer iemand met passie speelt. Het laatste waren 3 leraar/leraressen, Dat was zo mooi het was jammer dat er een elektrische piano werd gebruikt want dat vind ik wel afbreuk doen aan wat ze speelden. Er was een jong volwassene die met zijn trompet speelde en die ook voor zijn abzeichen moest. Jannick en ik dachten beide die valt flauw . Die stond te trillen op zijn benen. Hij begon goed maar naarmate hij vorderde kwam hij af en toe lucht te kort en konden zijn vingers het tempo niet bijbenen. Ik hoop voor hem dat hij bij het abzeichen spelen beter eraan was. Aan veel kinderen kan je bemerken dat ze niet gewend zijn om samen te spelen. Daar zou ook wat meer aandacht aan besteed mogen worden. Met een half uurtje les in een klas gaat het ook niet echt vooruit.

Jannick was precies op tijd thuis en samen met hem en Theresa op weg gegaan naar Worschach- Het was opnieuw snikheet en alle deuren en ramen stonden open. Was er gisteren een uitgebreide geluidsinstallatie vandaag niets daarvan. Het was een totaal ander programma wat het wel voor degene die 2 of 3x moeten leuk maakt. Gisteren was er een kinderkoor uit Sankt Martin vandaag uit Worschach- De koorleidster was vergeten aan te leren dat de kinderen zich moeten gedragen. Rennen door de gangüaden en praten . Zeer respectloos voor degene die op het podium staan. Ik heb vandaag geprobeerd Theresa op de foto te krijgen maar helaas de grootste van de klas staat voor haar. Ze zingen tussen de stukjes fluit door en er is zo weinig ruimte omdat er een kindergroep danst. Jannick heeft vandaag met haar blokfluitjuf gesproken . Volgende week kan ze niet naar les omdat ze schoolreisje heeft. Dan die week daarop mag ze proberen met de dwarsfluit. Belde Ingrid onder het concert even na 7 ze dacht dat het wel klaar zou zijn. We waren na achten weer thuis. Helemaal gaar door de warmte en de erbarmelijke stoelen. Dat 2 avonden achter elkaar liet sporen na. Theresa ging gelijk naar bed en ik niet veel later. Dan werd ik door Jannick wakker gebeld om 10 of Theresa vrijdagavond ook bij ons mag blijven. Dan gaan hij en Meli RK dienst doen. Mark is van de ladder gevallen op zijn werk en heeft zijn arm gebroken. Dus die kan zijn dienst niet doen. Ik geloof dat Meli al dienst zou doen en nu dan samen met Jannick.
https://youtu.be/oh1MItIHIfU


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ze heeft het er maar druk mee…….😀en jullie ook

Erna 2022-05-20 11:51:36

Klinkt toch wel goed hoor, maar dat komt vast omdat ik er geen verstand van heb.

Liduina 2022-05-20 13:16:12

Als je goed kijkt dan zie haar nog net staan! Leuk hoor!

Annemarieke 2022-05-20 22:25:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.