Trainerproblemen houden niet op

Oostenrijk, Schladming

Stond heel Oostenrijk al in het teken van geen sneeuw, de afgelopen 2 dagen sneeuwt het.Niet overal, maar het is een begin.
Jannick heeft aan het begin van de week in Filzmoos getraind en de afgelopen 3 dagen op Tauplitz.
Het gesprek bij de school met trainer en directrice was eigelijk zoals we verwachten.
Excuses voor het slaan van de trainer en voor de rest een hoop blablabla over verantwoordelijkheid enz.
Wij vinden dat wij ten alle tijden de eind verantwoordelijkheid voor Jannick hebben, zijn trainer is het daar niet mee eens.Hij zei dat de andere ouders het prima vinden ook de ouders van de andere jongen die hij sloeg.Omdat hij verantwoordelijk is tijdens de afwezigheid van de ouders.Dat laatste vinden wij ook maar niet dat hij slaat,gooit met andermans spullen of scheld.
Maar goed de vrede was weer even getekend maar niet voor lang.
Zaterdag was het Krampus in Schladming daar mocht Jannick en de andere niet heen van de trainer.Jannick was het hele weekend vrij van training en school en wij zijn toen wel met zijn drieen naar de Krampusloop gegaan.
Dinsdag 5 december ging de trainer met de jongens naar Bad Mittendorf waar hij woont naar de Krampuslauf.Jannick wilde niet mee omdat we zelf sinterklaas zouden vieren en het niet bepaald vroeg zou worden voor hij anders weer thuis zou zijn.De volgende morgen moest hij gewoon om 6 uur er weer uit.Dat kan ik dan niet volgen.In een vrij weekend een verbod krijgen om te gaan en door de weeks dan wel gaan.
Wij hebben dus gezellig sinterklaas gevierd met pepernoten ,sint en krampus chocola en krampus broodjes.Een mengeling van 2 culturen dus.
Vrijdag was het in Oostenrijk een feestdag, Maria ontvangenis, de gewone winkels waren dicht alleen grote warenhuizen waren open.
Dus een lang weekend voor de meeste mensen hier. Jannick had geen school maar wel dan de hele dag training.We wilden eigelijk chinees in Schladming halen maar het was onduidelijk of hij open zou gaan dus werd het donner kebab.
Jannick ging vroeg naar bed meestal ligt hij om 20.00 uur er al in.Hij had zaterdagmorgen training , ze zouden naar Tauplitz gaan. Omdat Katja daar ook op trainingweekend was wilde Jannick na de training daar blijven.Wij vonden dat goed.
Katja's pa die ook trainer is vond het ook goed , de andere trainers en kinderen vonden het goed. Maar jullie raden het al de trainer van Jannick wilde niet dat hij daar bleef.Ondanks onze toestemming, ondanks dat wij het zwart op wit wilde geven dat het onze verantwoordelijkheid was. Eigelijk zou Katja in Ramsau trainen maar omdat daar geen sneeuw was zijn ze naar Tauplitz gegaan.Wij zouden dan ook in Ramsau in de caravan blijven. Dus deze kans om Katja te zien was voor Jannick het einde.
Nadat Katja's vader de trainer gebeld had hierover , ze kennen elkaar, mocht het wel.
Dit vinden wij dus belachelijk.
Steeds gezeik over verantwoordelijkheid.
Wij hebben gevraagd om Jannick op tijd 's avonds naar de bus te laten gaan en dat kan dan niet dan staat hij daar langer dan een uur in het donker te wachten op de volgende
bus en alleen.Dan houdt zijn verantwoordelijkheid ook op.
Vandaag zou Jannick door de trainer opgehaald worden , hij loopt dan naar de weg en wordt dan bij de bushalte opgehaald om naar Tauplitz te gaan. Jan loopt altijd met hem mee, en tot ieders verbazing wordt Jannick dan opgehaald door een ouder van een van de andere jongens omdat die toch daar heen gaat en dan hoeft de trainer niet helemaal vandaar hen op te halen. Helemaal begrijpelijk maar ons is niets gevraagd of gezegd en als we het dan over verantwoordelijkheid hebben?Dus het blijft eenrichtingsverkeer .
Ik had mailtjes,berichtjes enz. voor mijn verjaardag gekregen dus dat voelde goed.
Ik heb een dvd van Sarah Conner gekregen van het kerstconcert van vorig jaar.

Ik heb ook slecht bericht gekregen van Randy. Zijn MRI was niet goed en de resttumor explosief gegroeid. Dat was even slikken en even verwerken.
Hij gaat dus weer geopereerd worden volgend jaar.

Sinds gisteren valt er weer sneeuw, niet bij ons , het sneeuwde wel in Ramsau er liggen nog geen pakken maar het begin is er.Op Tauplitz sneeuwde het wel veel en tijdens de worldcup alpine wedstrijd op de Reiteralm sneeuwde het daar ook flink.
Moesten de biatleten op Hochfilzen op een smalle strook langlaufen vandaag kon daar de wedstrijd echt in de sneeuw.

We hadden vanmiddag pech met de auto gelukkig alleen de V snaar.De wegenwacht was er gelijk en de kosten 9 euro viel mee.

Jannick heeft een nieuwe wedstrijdski gebroken, dat is balen.Hij is heel vreemd gebroken van boven naar beneden gelijk na de hakplaat.Werkelijk helemaal door.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoi allemaal, nicolette, allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een belachelijk gedoe met die trainer van Jannick, zeg. Die vent is totaal niet gschikt voor zijn werk. Wat een akelig nieuws over Randy. En wat vervelend dat je dan zo'n eind weg zit. Verder hoop ik echt dat alles voor jullie nu eens een tijd goed gaat. Hier gaat alles zijn gangetje, Anouk begint langzaam aan wat minder depressief te worden en daar hebben wij alledrie baat bij. Heel veel liefs en de groetjes aan Jan en Jannick van Ank. (vanuit het kletsnatte sombere Nederland). Tot snel!!! Ook nog de groetjes van de andere Hardy's.

molenaar.ruesink 2016-05-30 18:54:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.