Driekoningen

Oostenrijk, Gröbming

Dienstag 6.Jänner
dag begon prachtig met veel zon en blauwe lucht en droog maar al snel trok het helemaal dicht.
Een slechte nacht gehad vooral omdat Jan nu ook snotverkouden is en het bij hem met erg veel lawaai gepaard gaat als hij slaapt. Ik voel me wel beter dan de afgelopen dagen en hoop nu bergop te gaan. Nog maar even rustig aan. Was ik net kaiserschmarren aan het maken toen Jannick kwam om me iets te laten proeven een zelfgemaakte Indiase Curry en ja heel erg lekker dus kregen we voor ons genoeg om het middageten mee te doen want ze hadden voor hun zelf ook nog na het middageten genoeg om avondeten te doen.
Jannick had gisteravond nog een inzet gehad van de brandweer vlak achter ons bij Hotel George , ze moesten een kelder gaan leegpompen. Rioolwater dus en dat in een hotel bezet met 50 gasten. Behalve de brandweer moest daar dus ook de rioolreiniging aan te pas komen. Het heeft heel lang leeg gestaan en het is overgenomen door een andere eigenaar maar de boel is de laatste jaren aan verval onderhevig geweest en dat kan hij niet allemaal ineens weer opknappen. En dan zijn er dingen als dit verzwegen en dan heb je nog meer problemen. Dit hotel was eens het mooiste in de wijde omgeving, nu is oa het zwembad gesloten omdat het gerenoveerd moet worden en gaan er Hoferreisen naar toe. Ik geloof dat het sinds kerst weer geopend is. Dan benijd je zo´n nieuwe eigenaar niet.
Vanmiddag het springen en de slalom heren kijken, wat een geweldige sportdag de Vierschanzentournee gewonnen door Stefan Graf en de dagzege voor Michael Hayböck en de slalom zege voor Hirscher. Op naar de Kulm as weekend, Jannick gaat dat van dichtbij mee maken want hij staat 3 dagen aan de Kulm met het Rote Kreuz. Een totaal vernieuwde schans nieuwsgierig wat het gaat worden, in je achterhoofd de valpartij van Morgenstern vorig jaar.Vandaag werd het springen ook een tragiek voor Simon Amman (Zwitser) waar ik ook groot fan van ben. Hij viel tijdens het landen plat voorover en werd bewusteloos afgevoerd. En dan staat daar zijn vrouw met hun baby, sport is niet altijd alleen maar mooi maar ook soms erg hard.
Jannick en Ingrid hebben vandaag de 3e keer het huis weer rond met de Rauchpfan en Weihwasser.
Morgen ga ik een einde aan de feesttijd maken en de kerstspullen ruimen . Terug naar het gewone leven helaas ook voorlopig de laatste vrije dagen. Jan gaat morgen weer werken na een week vrij.
Nog 6 nachtjes slapen en dannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn???????????????????????????

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.