Dagje Graz anders

Oostenrijk, Graz

Vanmorgen wakker van de wekker het was kwart voor 6 , gelijk opgestaan en dan even voor half 7 op weg naar Ingrid om Theresa op te halen. Dan op weg naar Graz waar we wat vroeger moesten aankomen omdat we parkeerruimte moesten vinden. Ik had de Körosistrasse op het oog en ja daar vonden we een plekje. Tot 9 uur vrij en dan kon ik een paar uur parkeren betaald. Dan naar het gymnasium gelopen. We konden al naar binnen en we konden nog wat kletsen met andere ouders. Dan klokslag 9 begon de les. We hadden eerst wat uitleg gekregen over welke methode en hoe daar mee gewerkt wordt. Als je Theresa wel eens rood heb zien worden dan was het vast niks bij hoe rood ze werd na de eerste zin van Senna hun leraar. Die schreef op het bord zwakke en sterke werkwoorden en dan wat dingen er onder en vraagt dan aan de leerlingen nemen jullie het papier erbij dat jullie als huiswerk hebben opgegekregen. Op dat moment kijt Theresa mij aan en ik bleef haar strak aankijken en ze werd roder en roder en roder. Ik had het papier in haar schooltas gevonen en aan haar gevraagd oh moet je deze maken als huiswerk? en ze zei nee dat hebben we al op school behandeld. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achter haalt hem wel. Ze wist gewoon niet meer waar ze heen moest kijken.
De les daarna was met het thema Nederlands nationale bloem . Dan was het eerste uur voorbij en gingen de ouders de klas uit. Het was al snikheet dus we zijn met alle ouders die er waren buiten gaan zitten waar we met de schoolcommissie konden spreken. Eerst werd de enquette behandeld die ouders hadden ingevuld en we hebben gelijk over de punten gesproken die er uit naar voren waren gekomen. Ik had al over veel nagedacht en kon ook veel verbeteringen aangeven.
Dan vanaf half 11 moest de een na de andere ouder naar de parkeermeter om bij te vullen. Want we konden max 3 uur staan. Wij zijn met een vader die met zijn kinderen uit Burgenland komt naar Martin Auer op de Körosistrasse gegaan. Hapje eten en koffie drinken en hij ging daarna achter in de zaak binnen werken (daar is speciaal ruimte voor met stopcontacten en oplade stations voor de telefoon en zo. Jan en ik zijn op het terras gebleven. Jannick belde of wij ergens bij een apotheek wat konden halen. Dus gekeken waar we in Graz naar de apotheek konden maar er was vandaag zo veel in Graz te doen dat we daar niet zijn heen gereden. Ik had gevonden dat in de Eli in Liezen de apotheek tot 17 uur open was. Toen we terug liepen naar het gymnasium waren de kinderen levend stratego aan het spelen. Dat was lachen en de groep waar Theresa in zat had alle 3 de spellen gewonnen.
Daarna zijn we terug gewandeld met Theresa naar de auto en de terugweg aangevangen. Dan in Liezen eerst naar de Eli en ik was er voor vijven. Jannick had ontsmettingsmiddel voor zijn tongpiercing nodig. Daarvoor slaagde ik. Dan naar de McD om te eten en ook nog een ijs te eten. In de Eli was Theresa meegelopen en die zag een jurkje bij de Newyorker het was een maatje 32 dus passen. Alleen de spaggetti bandjes zijn wat te lang voor haar maar verder paste het. Vooruit dan maar voor 9 Euro de pret niet gedrukt. Ik vermaak de bandjes en was het voor haar. Van Ingrid mag ze geen zwart aan. Jannick en ik hebben daar geen moeite mee. Ze draagt ook die gothic kleren die we in Graz gekocht hadden met overknees kousen . Ik vind het stoer staan
Het is al een echte tiener. Dan hebben we haar thuis afgezet en ik met Ingrid gesproken dat Theresa komende week haar Nederlandse huiswerk moet maken want als de kinderen bij Jannick zijn ben ik met Jan op vakantie. Dat wordt woensdag en komt haar goed uit want ze moet met Sabrina voor Schiene controle naar Graz en daarna heeft ze eind van de middag Sabrinas eind voorstelling van de Kiga. (wij mogen dinsdag naar de generale) Zo komen wij de tijd ook wel door. Het was de eerste snikhete dag en de eerste echte zomerdag. Morgen nog warmer en ze verwachten dat het aanhoudt dus een eerste hittegolf.<

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Keuken wordt echt heel mooi!

Annemarieke 2023-06-19 22:31:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.