Babyboom over?

Oostenrijk, Gröbming

Sonntag 16.November
Zo hoort een zondag te zijn stralend mooi zonnig en warm weer en een strak blauwe lucht.
We ontbeten vrij laat , speciaal om Jannick nog wat slapen te laten. Hij kwam gisteren ergens tussen 11 en 11.30 thuis en was ´s ochtends om 6 uur er al uit dus dat was een lange dag staan op de beurs, dan afbreken en inpakken en dan nog een paar uur rijden. Dus ergens tegen 10 uur aan het ontbijt met zijn drietjes. Daarna zijn Jan en ik even in Öblarn gaan kijken waar een tweede hands meubel verkoop was. Dat was niet veel dan maar weer terug. Wel heerlijk dat je zonder jas gewoon in je shirtje kan lopen. Eten maken en het middageten schoof automatisch ook op. Dan met zijn drietjes middageten en Jannick had voor ons iets lekkers mee genomen van die dunne koeklaagjes die ze in Tjechie hebben maar dan met caramel ertussen.
Hij heeft op de beurs een camerasysteem voor de buitendeur gekocht en als er een nieuwe deur komt wil hij ook een automatische systeem om hem te openen. Dat camera systeem is geen gek idee want de deur is vrij verscholen en je weet nooit wie er aan de deur is. Ook hebben we al een aantal malen bedelaars aan de deur gehad en dan kan je zien wie er voor de deur staat en hoef je niet naar beneden en je kan ook vragen wat ze moeten. Maar goed na het eten liet Jannick het allemaal zien en demonstreerde hoe het werkt, ding maakt ook foto van wie er aan de deur is enz.. Muziekje uitzoeken voor de deurbel en dan zegt hij , je kan zo´n ding ook als babyfoon gebruiken dus Jan zegt tja echt wat voor Theresa en drukt erop en zegt Tootsie en nog een keer Shaun waarop we helemaal in een deuk lagen. Tootsie is haar nachtspeen en Shaun het schaap haar knuffel.
Nu zijn ze samen naar beneden om te kijken of ze het kunnen aanleggen.
Jan en ik wilden eerst eigenlijk gaan wandelen maar het trekt helemaal dicht met donkere wolken en ik vind het wel goed zo.
Edith het jongere zusje van Ingrid is nu zwanger van de 2e en een vriendin van Ingrid ook.
De buurvrouwen van de Sölk hebben ook beide al de 2e gekregen dus overal babys en kleine kinderen rondom hen. Dan staat in de krant dat de babyboom aan de Steiermark voorbij is gegaan maar daar merken we hier dus helemaal niets van. De andere kant is dat de jongere generatie steeds meer weg trekt maar wat moeten ze anders, werk is er niet, huurwoningen of betaalbare koopwoningen ook niet, scholen winkels en postkantoren enz worden gesloten.
Openbaar vervoer is slecht dus je moet allemaal en auto hebben als je naar je werk wil.
Dus er stond ook in de krant dat ze plannen willen ontwikkelen om het tegen te gaan, nou dat begint toch echt bij de werkgelegenheid en woningen. Daar hoef je niet lang over natedenken of te vergaderen. Ook stond er nu en arts in de krant die een districts ziekenhuis in omgeving Liezen wil, ben ik groot voorstander van want daar zouden dan veel specialismen in komen en die zijn dan ook voor iedereen toegankelijk en dan hoef je ook niet meer overal voor ver weg en kan je ook daar geopereerd worden. Maar ja tegen de tijd dat ze het daar over eens zijn leven we waarschijnlijk niet meer.

Nou Ria je bent maar net aan met de eerste kerstkaart want we hebben er ook eentje van Ikea gekregen met een elandje van kurk.

Het trekt toch weer helemaal over en de zon komt weer te voorschijn .

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.