Wahhhh wat een begin van de dag

Oostenrijk, Gröbming

Eerst mijn lieve zusje Erna feliciteren met haar verjaardag , dus gefeliciteerd en een fijne dag. Ook nog voor Manfred die gisteren jarig was.

Vanmorgen om 5 uur wakker en voor de wekker om half 6 afliep kwam Meli Sabrina al brengen. Want die moest vandaag weer sinds lange tijd aan het werk. Dus die in bed gezet met kika tv dan blijft ze braaf zitten. Dan ben ik gaan douchen. Om half 7 moest Theresa er ook uit. Die moest eerst in de huiskamer haar schooltas vullen met alle schoolboeken en papieren die in de hele huiskamer lagen te drogen. De kinderen waren gisteren na half 8 gebracht en Meli die gelijk de schooltas van Theresa inspekteerde bemerkte dat er een flesje met water was leeggelopen. We begrijpen allen niet dat er niemand in haar tas heeft gekeken en waarom Ingrid geen fatsoenlijk afsluitbare fles (die Theresa normaal wel heeft) heeft meegegeven. Alles ziet er niet uit maar wij kunnen er niets aan veranderen.
Daardoor was ze al te laat boven en werd het erg haasten. Omdat Sabrina thuis kon blijven tot we weg moesten naar het Kurpark waar de broertjes zussen fotos gemaakt zouden worden . Konden we alle tijd gebruiken voor Theresa en Jan haar helemaal weg gaan brengen want er was onduidelijkheid over het fotos maken. Toen Jan Theresa was weg brengen heb ik Sabrina gevoederd en daarna pas aangekleed want ze moest ook haar Dirndl aan. Om kwart over 8 moesten we gaan lopen en een heel drama Sabrina wilde een schoen niet aan want die doet schijnbaar pijn dat hadden we al tegen Ingrid gezegd maar helaas. Gelukkig hadden we de oude schoenen dus die aangedaan en haar snuitje weer schoongepoetst. Dan op weg en we waren door de schioenen al weer aan de late kant. We hebben in tempo gelopen en klokslag half 9 in het park maar we zagen ze niet gelijk maar iemand kwam ons tegemoed en zei snel ze wachten op jullie. Tja half 9 is gezegd en we zijn er om half 9. Theresa was er al en we waren de laatste en waren dus gelijk aan de beurt. Naar mijn gevoel zijn het leuke fotos geworden. Omdat tegenover het Kurpark de bank zit ook eindelijk contant geld opgehaald want gisteren het laatste aan de sjouw mannen gegeven. Dan kwamen we ook naar de apotheek en daar gelijk voor Jan en mij de gratis testen van de Krankenkasse opgehaald. Geen idee hoe het gaat verlopen maar hebben we in noodval wat bij ons op vakantie ook al hebben we nog 2 maanden. Jannick legt morgen de pasjes van de kinderen klaar dan kan ik die van hen ook ophalen.
Dan Sabrina op de Kiga afgegeven. Dan in de miezerregen terug gelopen naar huis waar we eerst aan de koffie gingen. Jan wilde aan de binnenkant van de schoen voelen en kijken en ja hij vond het , het bloed liep van zijn handen. Er zitten vlijmscherpe lijmresten. Hij heeft al wat er uit maar Jannick maakt een afspraak voor morgen en dan gaat Meli met haar naar de schoenmaker. Volgens Ingrid kosten de schoenen 800 Euro dus eigenlijk schandalig. Als de schoen weer goed is dan gaat het heel veel overtuiging kosten om Sabrina die weer aan te mogen trekken want ze is fobisch ervoor. Sabrina was vanmorgen om kwart voor 5 bij Meli en Jannick in bed gekropen en wilde alleen maar knuffelen en vasthouden. Ik heb zo medelijden met de kinderen.
Jannick zei dat Ingrid niets meer regelt voor de kinderen en alles maar laat dus Jannick heeft voor de kinderen tandarts afspraak in Rottenmann geregeld daar is sinds kort een speciale tandarts voor kinderen.Hij heeft al afspraken voor de schoenen voor beide kinderen geregeld want ook Theresa schijnt iets nodig te hebben. Ze strijkt al het geld op en doet er niets voor. Jannick vertelde dat de schoolfotos voor hem en Meli zijn want Ingrid vindt het niet nodig ze heeft nog fotos van een jaar geleden. Sabrina is een wereld van verschil met vorig jaar, kinderen veranderen altijd in een jaar. Ik heb een mapje gekregen met de fotos van de Erst Kommunion. Omdat niemand kon heb ik de fotos uitgezocht en besteld. Er zit 1 verkeerde foto bij en er zit een overschrijfpapiertje bij waar ze 2 Euro voor in rekening brengt. Die betaal ik dus niet , ik doe internet bankieren en heb er niet om gevraagd. Ik vind het schandalig dat ze daar geld voor durft te vragen. Fotos zijn niet bijzonder en de statiefotos zijn 5 Euro stuk en de normale foto afdrukjes vraagt ze 2 Euro voor kosten afdrukken 19 ct? Want dat heeft ze echt niet zelf gedaan. Dus 58 Euro fotos. We hebben de afspraak dat ik ze in scan en dat we de kosten delen.
Ik maakte eerst een jaarfilmpje maar vorig jaar een album voor Theresa´s verjaardag gemaakt . Ik denk dat ik dit jaar een album voor haar maak met de Erst Kommunion fotos voor haar. Ingrid heeft in alle jaren nog nooit een album of iets voor de kinderen gemaakt. Dat zou ze steeds doen en Theresa is bijna 9 en ik geloof niet dat het er ooit van komt. Theresa heb ik ook het album gegeven van het huwelijk van Ingrid en Jannick , ook het album van dat Jan 70 werd want die had Ingrid al weg gesmeten. Zo heeft Theresa iets van de afgelopen jaren en als Sabrina wat groter is dan wil ik dat voor haar ook doen. Ik heb uiteraard mijn eigen verzameling maar dat zijn geschreven dagboeken met fotos van mijn Pindat site.
Vervelen doen we ons nog steeds niet.
We hebben nu even tijd tot half 1 dan gaat Jan Theresa halen en dan daarna Sabrina om 1.
iedereen thuis en dan middageten, ik had zelfgemaakte minestronesoep, gebakken aardappeltjes en karbonade.
Sabrina was tegen de klippen op en zowel Opa als Oma moesten gezag laten gelden. Jij niet eten maar dan moet je toch blijven zitten. Toch een hapje onder dwang en dan hoor je hmmm van lekker. Even de Dirndl uit doen NEEEEEE, ik dat denk ik toch wel. Ingrid roept haar niet tot de orde maar ze zal er aan moeten wennen dat het hier in huis boven of beneden regels zijn en ook voor haar. Lang getelefoneerd met Jannick die zit op een Baustelle dus heeft hij tijd om te kleppen. Hij heeft al voor morgen een afspraak voor de schoen van Sabrina.
Jan gaat zo met Theresa mee want die heeft nog blokfluitles. Dan doet hij een wandeling als het droog is en komt samen met Theresa weer terug. Net met zijn allen een ijsje gegeten , even een rustpuntje met elkaar. Eind van de middag kwam Jannick thuis dus aan de koffie. Hij heeft ze mee naar beneden genomen en in bed gestopt . Meli kwam pas na half 8 thuis van haar werk.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.