Ik heb een auto

Oostenrijk, Reith

Dinsdag 7 september 2010
Sorry even geen tijd gehad om te schrijven, er is veel gebeurd.
Afgezien dat ik de afgelopen maanden gewerkt heb en ook daardoor weinig tijd had.
31 augustus is mijn studie weer begonnen , ik ben dus maturant.
Met onregelmatig rooster en lange dagen. dat is meestal de eerste maand zo. Afgelopen vrijdag en chemiepracticum is Salzburg.
Ik heb dus nu ook chemie en Italiaans erbij gekregen.
Dan was mijn moeder 2 weken in het ziekenhuis , 1 weekje in Schladming en 1 weekje in Salzburg. In Salzburg is ze geopereerd en met goed gevolg.
Ze moet as maandag opnieuw het ziekenhuis in Schladming in want ze heeft nog een tumor aan haar pancreas. Ze weet er verder nog niets van.
Toen ze van Schladming naar Salzburg werd overgebracht ben ik als haar Sänitater op de ambulance meegegaan.
dat vond ze erg fijn.
We moeten afwachten hoe het verder gaat.
Afgelopen zondag zou ik de Keltenberglauf doen in Hohentauern maar ik kreeg een uitnodiging om in Althofen aan een Sommerbiathlonwedstrijd mee te doen en ook om aan de prominentenrace deel te nemen. Ik kon zaterdag al aanreizen en onderdak en eten en zo was al geregeld.
(Haje ik kreeg er zelfs juice+ op mijn bord)
Dus een te gek weekend gehad ik ben op de brommer over de Sölkpas eerst naar katja in Murau en van daar naar Althofen. Zo,n 130 km vanaf ons.
zaterdags heb ik geholpen met het parcours en heb ik wapens gerepareerd.Ik werd constant gevraagd of ik wilde eten of drinken.
Zondag waren de wedstrijden.
De biathlonwedstrijd was op rolskies of skeelers en met laserwapens.
Ik heb alleen nog trainingsrolskies maar werd toch 2e , de nummer 1 had snelle wedstrijd rolskies die voor rolskiwedstrijden gebruikt worden. Die zijn niet te vergelijken met de trainingsskies in de biathlon.
maar dik tevreden want ik had geen enkele misser .
De prominentenrace ben ik eerste geworden en heb ook Mesotitsch die in de worldcup biathlon loopt verslagen. We hadden beide 2 schietfehlers maar ik was sneller.
Toen had Mesotitsch daarna autogramstunde en toen kwamen de meisjes ook naar mij toe voor een handtekening, ik vroeg ze voor de zekerheid jullie weten toch dat ik Mesotitsch niet ben?? maar dat wisten ze en ze wilden echt van mij de handtekening. Ik voelde me toen heel erg promi!
Ik had een voedselpakket gekregen en een waardebon waarmee ik in een zeer goed streekrestaurant mag gaan eten en dat ga ik samen met mijn ouders doen en dan komt de organisator en zo ook eten.
meso bood aan om als ik nog een dag bleef met hem terug kon rijden maar ik had de brommer bij me en toen bood hij aan om de bagage mee te nemen.
Promis zijn ook maar heel gewone mensen.
maandag ben ik samen met mijn moeder auto,s gaan bekijken want eigenlijk heb ik er van de winter wel eentje nodig.
We belandde uiteindelijk opnieuw in Liezen bij Vogl waar mijn ouders hun auto gekocht hebben en hij heeft verschillende auto,s en mogelijkheden voor me op papier gezet. Maar uiteindelijk viel ik op een Renault Clio. Mijn moeder vond dat ik eerst bij mijn eigen bank moest gaan praten en omdat ik mijn verzekeringen en een Bausparvertrag daar heb kon ik probleemloos binnen 10 minuten het geld gelijk meenemen.
Gelijk de garage gebeld dat de koop definitief is.
Vanmorgen ben ik alle rompslomp die het met zich mee brengt gaan afhandelen. eerst de garage betalen en papieren ophalen, dan naar de ÖMTC voor de verzekering, dan er tegenover voor de aanmelding , kon ik niet pinnen moest ik eerst naar een automaat, weer terug, dan naar de garage , auto opgehaald, weer naar de ÖMTC voor de autokeuring voor de verzekering en joepi toen was hij van mij en kon ik er mee rijden.
Ik ben nog voor mijn 2e sessie naar de tatoewinkel gegaan en dan naar Schladming voor mijn nachtdienst.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

7 september 2010 19:30 | Door: Annemarieke Mooi ding! Veel plezier ermee!

molenaar.ruesink 2017-10-04 20:36:57

8 september 2010 00:25 | Door: tante Christina Lieve Jannick, gefeliciteerd met je nieuwe Renault Clio,zo als je weer hebben wij een Lagune,als je weer eens een paar dagen over hebt en je komt naar Holland, kom dan toch zeker eens bij ons aan, natuurlijk kun je dan blijven slapen dat weet je wel. het lijkt me ook tot met zo'n lasergun te schieten,is lichter toch? Is alles verder goed met pa en ma, houden ze zich goed? Sterkte en veel gezondheid toegewenst.

molenaar.ruesink 2017-10-04 20:37:09

8 september 2010 13:51 | Door: Cherique mooie auto! rijd ie een beetje lekker?! ik denk het wel:P xxx mij

molenaar.ruesink 2017-10-04 20:37:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.