dan ook maar een poetsmaandag

Oostenrijk, Gröbming

Montag 3.Juli
Weer wat beter geslapen hoewel het inslapen toch wat moeilijk blijft.
Maar met frisse moed de nieuwe dag en week begonnen. Na een werkzondag ook maar een werkmaandag. Ingrid heeft zo´n keine kärcher gekocht en die geleend. Mijn badkamer ziet er weer pico bello uit. Daar is dat ding geweldig voor maar daarna geprobeerd of ik de oven ermee schoon krijg maar nee dat lukt niet. Ik heb wel mijn Microwelle ermee schoon gekregen tot in de hoekjes. Ik had vlekken in een schuifgordijn en die kunnen niet in de wasmachine want de boven en onderkanten van metaal die er niet afkunnen, Bij nader inzien heel onhandig. Met op het balkon van de grilplaat eten heeft het waarschijnlijk een keer flink gespetterd en het gordijn niet ver genoeg weg geschoven dus flinke gele vetvlekken en ook nog eens niet gelijk eruit gehaald. Het werd wel lichter ermee maar kreeg het niet echt eruit. Dus heeft Jan hem voor me eraf gehaald en de vlekken behandeld met Dusty (voor wie het niet kent het is van de Wibra en een wonderproduct tegen vet) Dan stukje bij beetje in de wasbak dus eerst de ene kant met het metaal dan de andere kant en zo ook de onderkant die ook heel zwart was . Ik denk dat de onderkant zo zwart was omdat de katten er steeds langs lopen. Nu hangt het te druipen op het balkon en ik denk dat ik morgen de andere er ook af neem want je merkt dat er van het verbouwen nog steeds bouwstof in zit. En ik denk als ik deze terug hang je pas echt kan zien dat de andere ook vuil zijn. Zo blijf je wel bezig. De wasmachine en de vaatwasmachine gereinigd .En de koffie machine ook.
Het is nog steeds somber donker en koud weer. Maar geen wind op dit moment.Buiten slechts 15 graden. Het is dus wel echt klusjes weer.
Jan heeft voor me gestofzuigd . Hij brengt ook altijd vuil naar beneden en dat was vanmorgen de aslade van de kachel want die hebben we gisteren aangehad. Die maak ik dan snel schoon voor Jan gaat stofzuigen anders ligt er gelijk weer as voor de kachel. Het ruitje schoonmaken staat ook nog op het programma. Ik denk dat ik eerst eten ga maken. Ik heb nog gemengde salade en ik heb gisteren meer aardappelen gekookt dus dat worden vandaag gebakken aardappeltjes erbij verder weet ik het nog niet even in de vriezer kijken.
Voor Jan nog even zijn werkpapieren ingescand en dan per mail verzonden.
Het werd dus vissticks en dat bleken ovenvissticks. Ik vond ze niet te eten. Ze waren gortdroog en als je de dikke harde krokante laag eraf haalde bleef er nauwelijks een hapje vis over. Het was dus geen goedkoop merk want het ze waren van Iglo. Je zat puur gebakken paneermeel te eten.
Ingrid had gevraagd of ik even op Sabrina wilde passen en haar hapjes wilde geven. Ze ging Theresa halen maar daar heerst Scharlach of wel roodvonk. Dat kan je verschillende keren krijgen want het kan van verschillende bacteriestammen komen. Vorig jaar hadden Theresa en ik het gekregen. Ingrid weg Theresa werkelijk uit haar dak maar geen enkele traan puur woede en eten wilde ze ook niet van mij. Dat schreeuwen hield ze vol tot Ingrid terug was. Maar ze wil gewoon haar zin hebben want toen te de poes zag stopte ze de poes uit zicht en ze gaat er weer mee verder. Ik heb Ingrid gezegd breng haar gewoon elke dag een half uurtje en dan ga je weg en al schreeuwt ze nog zo hard . Ze is 8 maanden en weet haar zin goed door te drijven. Ingrid is bang dat ze aanvallen door het schreeuwen krijgt maar je kan gewoon niet altijd haar zin doen.
Theresa kwam een mooie hanger brengen de ze op school had gemaakt van de bovenkant van Petflessen erg mooi geworden. Ingrid zei me tja jullie de bloemenslinger en ik kreeg de haai.
Gistervond zaten Ingrid en Jannick met Theresa te kleien aan tafel. Jannick stuurde me elke keer een foto als hij weer wat gemaakt had. Lachen want hij had er vroeger niets mee.
Ze had iets aan Opa gevraagd en ze steekt 2 vingers zo bij haar ogen en draait ze dan naar Jan. Dus Jan vraagt haar ook al wist hij het wel wat bedoel je daar mee. Nou Opa dat ik je in de gaten houdt. Ik bleef er zo wat in.
In de middag samen met Theresa even naar de MEZ. Het was in de middag erg mooi weer geworden met een 22 graden maar wel met veel wind.Ik had de koffieautomaat schoongemaakt en ontkalkt maar was vergeten een waterfilter te kopen. Moest ik 13 Euro betalen ipv de 10 Euro dat is een 30% duurder en dat zei ik daar ook . Zegt ze oh dat is al zo lang. Ik nou nee want ik koop ze altijd hier en altijd 10 Euro. Maar goed ik had hem nu nodig. Even op internet gekeken en de zaken waar het aangeboden werd dus nog steeds 9,99 Euro. Dus ze zijn me nu als klant kwijt belachelijk. Ik koop er ook altijd mijn speciale delonghi ontkalker en ook die is vrij duur. Dus we gaan wel een andere winkel zoeken en anders koop ik wel over internet want er zijn zaken die gratis bezorgen bij een bepaald bedrag. Ik hoef de deur er niet voor uit en bestel er gewoon meerdere. Ze klagen zo van de mensen kopen over internet en komen niet meer bij de plaatselijke onderneming maar daar vragen ze dan ook om.Als je per jaar 6 filters nodig hebt is dat 6x3 Euro wat ik meer betaal !!
Dan was er een aanbieding vandaag bij de NKD alle kortarmshirts 30% korting. Nu vond ik er een op het rek met mouwtjes tot de ellebogen en er hingen verder hemdjes (mouwloos) een soort t-shirts zonder mouwen en de gewone T-shirts en dan die tot de elleboog. Bij het betalen kreeg ik geen korting want het was geen korte mouw. Maar het zijn geen lange mouwen, Een beetje unfair om ze wel op het rek erbij te hangen en dan vol moeten betalen.
Misschien ben ik wel een verschrikkelijke zeurpiet.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.