December maand

Nederland, Gouda

1 december
Om 13 uur zaten we in het Bleuland ziekenhuis. Ik had fors weeen en er werd besloten dat ik nog niet mocht bevallen. Dus aan een weeen remmend infuus. Ik voel me erg ziek van de medicijnen. Volstrekte bedrust zelfs niet uit bed om te plassen.

3 december
Mag nu uit alleen uit bed om te wassen en te plassen. Ik blijf aardig stabiel en het infuus staat nu op 4 ampullen van 84 ml. Alles verder goed.

8 december
Infuus afgebouwd naar 60ml.
Ik ben vandaag jarig en mag kiezen wat ik wil eten. Daar hoefde ik niet lang over na te denken lekker biefstuk.

12 december infuus helemaal afgebouwd en nu op de prepar tabletten.

14 december
Eindelijk naar huis. 14 dagen ziekenhuis is voldoende. Ik heb pluche beesten gekocht in het ziekenhuis om zelf te maken. Het nijlpaard is al klaar en ik ben nu eenkoala aan het maken. Ik heb van Willeke Kool een prachtige witte beer gekregen, ook nog sokjes en een speentje. Er is een echo gemaakt en je wordt een grote baby. Als ik het uitloop denken ze aan 8 pond. Omdat ik niet naar de wc kan stuurde Willeke een kaart. Ook een kaart van Stella gehad.
Ik kreeg ook een kaart van Randy, Malcolm en Kirsten. Op mijn verjaardag had ik zelfs een wijn bij het eten gekregen. Sint Nicolaas was ik in het ziekenhuis. Ik kreeg een glas met daarop 20 jaar Bleuland ziekenhuis en een gedicht. Kreeg veel bezoek in het ziekenhuis,Opa Nico , Oma Bep,Erna en Manfred met Mandy en Ramon,Stella, Willeke,Olivia en Job met Kirsten en Mirthe,Stephan en natuurlijk Randy , Malcolm en Kirsten.
In het ziekenhuis kwam ook het zusje van Marla op bezoek, ze werkt bij de Flair en heet Ingrid. Toevallig had ik de Flair maar ze lijkt niet op de foto die erin staat.

kamer 452-4 Mevr. molenaar
Sint gedichtje
Sint hoorde van zijn zwarte guit
De kleine van u wilde er te vroeg uit
maar dat gaat mooi niet door
daar zorgen ze hier wel voor
Sint heeft een cadeautje voor u
Alstublieft mevrouw ik moet verder nu

Mijn verjaardagsmenu was
Heldere boemkoolsoep
biefstuk met patat en andijviesalade
vlaflip
ijs en rode wijn

Dr Hellfrich heeft me gezegd de baby wordt zo groot kan je gelijk aanmelden voor de kleuterschool.

15 december
Ik mag niets doen dus het valt niet mee om thuis te zijn. Gisteren een album gekocht en zo veel asl mogelijk opgeschreven. Veel kon ik uit mijn agenda halen. Niet zo heel erg moeilijk om alles op te zoeken. Ik heb ook een babyalbum gekocht voor als je geboren bent. Martina belde vandaag om te vragen hoe het gaat met ons.

17 december
Vandaag kwam de hulp. Toch fijn om hulp te hebben . het lukt anders echt niet meer.
Martina belde me weer.Ook Tonie Klomp belde om te vragen of het ons goed gaat.
Ik heb eindelijk broderiestof gekocht om een dekje voor de wieg te maken. Een dure geschiedenis voor een klein stukje 44 gulden.
Ik heb ook een nieuw dekbedje voor in de wieg gekocht De andere heb ik in de reiswieg gedaan. Die staat nu ook klaar.

19 december
Vandaag is Malcolm jarig, hij is nu 13 jaar.
De baby is ingedaald en ik heb de hele dag weeen. Ik heb Jan maar gebeld en weet niet wat het gaat worden. Plonie onze hulp is er vast van overtuigd dat het vandaag komt. Ook Frederike Limburg denkt het. Het zou wel gek zijn als het vandaag op Malcolms verjaardag gebeurd.. malcolm is ook op de 35 weken geboren. Het is nu bijna 19 uur dus het kan nog.

20 december
Je zit nog steeds op je plaats. Vandaag op controle geweest en alles was goed.
Ik had Carla Verbruggen en ze zei als je nu wil komen laten ze je ook komen. Ze twijfelde over de datum en vroeg of er een vroege echo was gemaakt. Omdat je zo groot bent. Ook weer naar de dietiste mevr. Heerkens geweest, Ik was 900 gram afgevallen. Ik woog 79,7 kg.De baby maakt het me lastig erg moe en veel harde buiken en weeen.

21 december
Volgens mij heb je geen zin meer om je plek te verlaten. Ik denk dat je kerstmis in mijn buik viert. Ik heb gisteravond nog een dekbedhoesje van broderie gemaakt voor de wieg (als lokkertje) Ik heb mijn haar laten knippen, het gaat nu voor het eerst echt heel slecht zitten. Mijn vermoeidjheid is verschrikkelijk. Ik heb nog wat geboortekaartjes bijgekocht. Ze had er nog maar 8 dus ik hoop wel dat ik er nu voldoende heb. Ik heb een tegeltje met een moi gedicht gekocht. Het raakte me. Ik houd erg veel van de baby. Al weet ik nog maar zo weinig van je.

Lief kindje in mijn moederschoot
Ik kijk al naar je uit met groot verlangen
Want een zo mooi geschenk van God ontvangen
Maakt mijn geluk en blijdschap onvoorstelbaar groot

Jouw hartje hoorde ik kloppen
Dit grote wonder maakte me erg blij
Van nu af aan hoor je er immer bij
Mijn liefde voor jou is niet meer te stoppen

We moeten nu geduldig blijven wachten
tot je volgroeid bent tot een kostbaar mensenkind
Ik hoop en bid dat je liefde vindt van God
want hij geeft jou steeds nieuwe krachten

Zo zou het kunnen zijn, maar niet ieder kindje
wordt vreugdevol verwacht op deze aard
Omdat zijn komst zijn moeder onrust baart
Zij diep bedroeft is om het heengaan van haar vriendje

Als dan de twijfel toeslaat en je moed het heeft begeven
Je uitzicht donker is, je baby ongewenst
Verdriet en eenzaamheid je toekomst nog begrenst
Vertrouw op God en laat je kindje leven

Marijke Mastenbroek

25 december
Eindelijk de gebreide reiszak afgemaakt
Het ziet er best goed uit.

26 december
Vanaf 12 uur vannacht tot half 5 weeen gehad. En best behoorlijke. Het zet opnieuw niet door kost alleen mij heel veel energie. Ik voel me nog steeds niet lekker.

27 december
Vandaag op controle bloeddruk 120-70 Volgens dr. Gerritsen alles goed je zit muurvast in mijn bekken. Marla was er ook dus die loopt ook nog steeds. Het was 1 1/2 uur uitgelopen erg vervelend.
Vanmiddag kwam de verpleegster van de kraamzorg inspecteren. Een leuk mens en alles was in orde op alleen een kruikje was van een type die ze niet meer gebruiken.
Ik ben nog steeeds erg moe en mijn rug staat weer scheef. Ik hoop dat je niet meer zo lang op je laat wachten. vanmorgen weer hulp gehad. Ik was ruim een kilo aangekomen. Vast van het lkkere eten met de kerst.

28 december
Vandaag van Erna een hele berg kleertjes gekregen. Allemaal leuke en handige dingen. Weer een dag om. Je wilt vast een nieuwjaarskindje worden. Ik begin weer werkneigingen te krijgen dus misschien lukt het nog in het oude jaar,

30 december
Ik voel me al de hele dag niet lekker en in de avond kreeg ik weer weeen om de 5 minuten.

31 december
Rond 1 uur naar het ziekenhuis werd op de verloskamer gelegd. Ik had pas 1 cm ontsluiting. De weeen werden minder maar bleven komen. Ik kreeg een aparte kamer zodat ik kon rusten. De volgende morgen had ik 2 cm ontsluiting.Verder slechte weeen. Aan het eind van de ochtend maar weer naar huis gegaan. De hele dag blijf ik me ziek voelen met onregelmatige weeen.
Geen 1990 kindje dus. Was eigenlijk ook maar een slecht jaar met jouw komst in 1991 wordt het een super jaar in het vooruitzicht.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.