Jannick in de Christopforus 14

Oostenrijk, Kleinsölk

Zaterdag 23 april
Al vroeg onderweg om ons bestelde paasbrood en de paspoorten op te halen. Daarna is Jan begonnen aan het werken aan de vloer buiten. Schiet niet zo erg op want elk plankje moet worden afgetekend en op maat gezaagd worden. Daar Jan niet geregeld heeft dat hij de zaagruimte van Hannes kan gebruiken en Hannes er niet is want die is met boswerkzaamheden bezig, loopt het dus spaak want de grote balken kan Jan niet op de hand zagen. Afgezien dat Jannick dus voor Reini is gaan werken maar ook nog eens niet op het afgesproken tijdstip thuis gekomen is. Dus om 14.30 eens gaan bellen maar geen gehoor, kreeg een smsje terug " ben onderweg naar huis zit in de C14 vertel thuis wel"
Daar begreep ik al uit dat er problemen zijn geweest en dat Jannick dus in de Christophorus 14 of wel de reddings helicopter zat.
Eindelijk thuis gekomen vertelde hij dat ze met schoolkinderen op de Dachstein onderweg waren opgedeeld in 2 groepen Jannick en Reini allebei een groep en een leerkracht. Ze moesten fossielen fotograferen. Ze waren al bijna klaar toen Reini naar Jannick belde met kan je komen en je hebt je reddingstas nodig en je moet zelf maar kijken maar het is niet goed.Dus Jannick met zijn groep naar Reini en hij zei dat hij het gelijk al zag een scheenbeen van een 13 jarige die totaal eruit stak. Jannick heeft hulp verleend en heeft Reini de redding laten bellen en dan de telefoon aan zijn oor gehouden zodat hij kon communiceren. Het probleem de co pilot van de heli was uitgevallen bij de voorgaande redding en er moest overlegd worden met verschillende instanties of Jannick dan als co mocht meegaan. Dat was dus goed en Jannick is meegevlogen als co pilot (dat is ook de noodvalverpleger) Dus hij heeft de helicopter laten landen en daarna de arts geholpen. Voor het weg vliegen heeft hij dan ook de overal en de klimgordel enz. aangekregen dan de helm en mee naar Schwarzach want het ging om een kind. Die gaan meestal naar Schwarzach omdat daar een kinderkliniek is. En dan ook in de heli de arts geholpen.
Daarna is Jannick mee terug gevlogen en zijn ze op het dak van het ziekenhuis in Schladming geland om Jannick eruit te laten en daar stond Reini al te wachten met Jannicks auto.
Jannick heeft ook de helicopter mogen vliegen op de terug weg wat uiteraard helemaal tof was.

Allemaal heel erg leuk maar ik kan voorlopig nog geen gebruik maken van mijn geplande paradijsje . Daar baal ik heel erg van.
In de avond hadden we grote paasvuren achter ons huis, dat is hier een gebruik en hier mag het nog want in veel plaatsen mag het niet meer wegens het feinstauß. Het hield voor ons in dat we alle ramen dicht moesten houden want we werden uitgerookt.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.