Begin van de week met alleen maar ergernis

Oostenrijk, Gröbming

prinsesjes heerlijk geslapen. Niets gaat boven je eigen bed . Dan vandaag alles van de afgelopen 2 weken wat in de brievenbus was gevallen doornemen. De kranten waren snel klaar weg ermee , de reclame idem dito. Dan de echte post en dat heeft vanmorgen 4 uur lang telefoneren met Nederland gekost. Ik had enige weken geleden een papier gekregen aan mij gericht over fiscaal inwonerschap van de ING. Nou had ik geen idee wat ze bedoelen met deze kreet en omdat ik belasting betaal verplicht in Nederland dacht ik dan ben ik ook fiscaal inwoner. Maar ik moest dat bewijzen van de ING. Tja hoe doe je dat, er zat een lijst bij van soorten mensen en wat ze mee moeten sturen bv een student een bewijs van inschrijving van de instelling en een diplomaat een kopie van zijn paspoort en het was een hele lijst maar ik sta daan niet bij en ben geen van die mensen die er opstaan. Dan maar bellen. Dan zeggen ze bij de ING we mogen geen inhoudelijke dingen over het formulier zeggen van de belastingdienst. Dan maar bellen met de belastingdienst en nee daarvoor moet ik bij de ING zijn en op de site vroeg ik om fiscaal inwonerschap dan kreeg ik 1 zin te zien wat geen antwoord was dus daar had ik niets aan. Na heen en weer bellen besloot ik de belastingdienst te vragen naar waarvoor staat fiscaal inwonerschap en waar moet ik belasting betalen dus terug naar de kernvraag. Dat was eindelijk de goede vraag want ook al ben je fiscaal met betalen in Nederland dan is dat niet het fiscale inwonerschap want dat staat voor het adres waar je woont dus in mijn geval Oostenrijk. Geen idee waarom ze het zo noemen vraag dan om het adres. Heheheheheh was dat nou zo moeilijk om iets te verklaren waarvan iemand niet weet wat ze ermee bedoelen of willen weten. Dus het formulier opnieuw ingevuld maar nu goed en weg ermee. Nu barstende koppijn en ik geloof hartklachten. Laatste geen grapje.
Ik kon de afgelopen dagen niet internet bankieren want ze waren bezig met onderhoud bij de Oostenrijkse bank. Voor het gemak hebben ze alles betaald wat er pas na de eerste betaald worden kan en ook de dingen die ik nog niet wil betalen maar helaas pindakaas. Heb nu even geen geld. Tel daar bij dat ze een van de inkomens vanuit Nederland van de 15e naar de 25e hebben gezet. En ik dus een maand met 10 dagen meer heb. Dat kan allemaal zo maar.
We verder nog wat andere stress met de familie beneden hebben lees niet wij maar wel zij met instanties uit Nederland die ik mag proberen op te lossen en dan snap je dat ik even helemaal beu ben.
Fijne terugkomst vanuit Nederland leuker kunnen we het niet maken.
Het is erg slecht weer in Oostenrijk geweest gelukkig geen schade bij ons op een kleinigheid na die Jan alweer gerepareerd heeft. Er komt namelijk nog meer orkaanweer aan met extreem veel regen en er zijn al heel veel problemen door wat er al gevallen is dus veel Murabgangen en daar komen er zeker nog meer van. Vanmorgen op tv beelden gezien van de waterval in Gastein en je weet niet wat je ziet dat hebben ze daar nog nooit gezien zo enorm veel water en zo groots als het nu is. De Brenner was dicht door de Murabgangen . In Kärnten veel problemen door hoogwater en er komt nog meer. De gouden herfst is voorbij .
Jan weegt na de vakantie 62.9 kg dus dat is geloof ik niet echt meer geworden.
Alle was is gedaan en alweer in de kast, de stapels post doorgeworsteld, Jan heeft gestofzuigd want de katten hadden flink haren in die 14 dagen overal neergelaten. Ik met een rubbertrekker de bank en de kussens gedaan en 1 kussen waar Fiep altijd op ligt nat gemaakt en in de droger gedaan dan zijn de achtergebleven haren er ook af. De planten weer op hun plek gezet want die zet ik dan bij elkaar op de tafel bij weggaan. Nu eerst maar eens een lekkere bak koffie maken .
Dan toch maar eens de enquette op internet van Roan ingevuld en verstuurd en dan toch maar even gebeld. Ik voelde mijn boosheid weer omhoog komen dus ze mogen blij zijn dat ik pas vandaag bel. Ze hadden ondertussen zelf ook al geprobeerd om contact op te nemen maar ja ik ben alleen maar aan het bellen vandaag. Daarna met wetransfer (had ik nog nooit gebruikt) de fotos die ik gemaakt had opgestuurd nar hen. Geen idee of ze er wat mee kunnen ik zet voor de lol ze ook vandaag hier erop en als jullie het kunnen zien dan moet het bij hen toch ook lukken.
Ik heb ze van de summiere communicatie verteld die ze met ons onderhielden en dat ik op het laatst geen enkele zin had om zelf contact op te nemen en wij dus ook gewoon zijn weggegaan. Dat het bedrag wat we moesten betalen het bedrag was dat we als borg hadden staan en als dat niet zo zou zijn we het wel horen . Dan betaal ik alsnog bij maar niet het genoemde bedrag wat de medewerker had gezegd . Dat was zo veel dat we zelf info bij het gemeentehuis hebben gehaald. Zij horen een afspraak te maken over het vertrek en over hoe laat we wilden vertrekken. Zij horen bij de gasten na te vragen of er problemen zijn of alles naar wens is.
Zo nu mag de dag voor mij over zijn en de avond beginnen morgen een nieuwe dag. We hadden vanmiddag tussen de buien door wat zon en 17 graden maar nu begint de wind al aan te wakkeren.
Het pannetje is na een wasbeurt in de vaatwasser zonder andere dingen erin , het komt eruit hoe het erin ging dat was ook met koffie en theekoppen en de afgespoelde borden zaten dan vol met verdeeld vuil door de vaatwasser.
Er zijn bij de verschillende stukjes ook nieuwe fotos bij geplaatst die nog van de kapotte kaart kwamen of ingescande pretparkfotos en fotos van Diane.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat jullie weer heelhuids zijn thuisgekomen. Jammer dat je na de vakantie weer zo "aan het werk werd gezet".

Annemarieke 2018-10-30 10:30:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.