Valentijn

Oostenrijk, Kleinsölk

Freitag 14 Februar

Een super mooie en zonnige dag. We kwamen gisteravond uit de bios en toen sneeuwde het en vanmorgen was alles weer super mooi wit maar vrij hoge temperaturen vandaag in de schaduw nog altijd 7 graden.
Gisteravond was het een super mooie film al was het maar om de muziek. Der Teufelsgeiger met David Garrett die een super rol speelde .

Niccolò Paganini ist im Jahr 1830 auf dem Höhepunkt seiner Karriere. Um seine Person ranken sich Geheimnisse und sein Manager Urbani tut alles, um die zirkulierenden Skandalgeschichten lebendig zu halten. Schließlich hat er starkes Interesse daran, seinen berühmten Klienten bestmöglich zu vermarkten. Einzig das Londoner Publikum muss noch gewonnen werden. Um Paganini zu seinem ersten Auftritt nach London zu bewegen, riskieren der britische Impresario John Watson und seine Geliebte Elisabeth Wells ihren gesamten Besitz.
Dem geschäftstüchtigen Urbani gelingt es schließlich, Paganini gegen seinen Willen in die englische Metropole zu bringen. Dank der Berichterstattung der Journalistin Ethel Langham scheint das Vorhaben von Erfolg gekrönt zu sein. Es kommt zu tumultartigen Menschenaufläufen vor seinem Hotel, so dass der Musiker und sein Manager bei Watson Unterschlupf suchen müssen. Hier findet Paganini schnell Gefallen an Charlotte, der schönen Tochter seines Gastgebers. Über die Musik finden sie und Paganini zueinander. Er verliebt sich in die junge Sängerin. Urbani befürchtet jedoch, seinen Einfluss auf seinen Schützling zu verlieren und beginnt, einen teuflischen Plan zu schmieden.

Al vroeg kwam Jannick koffie drinken en daarna snel wat administratie en toen kwam Theresa. Ze blijft tot morgen. Papa en mama vieren hun Jahrestag. Ze zijn oa naar de film „ Das finstere Tal“ staat bij ons ook nog op de lijst . Een film met Tobias Moretti in de hoofdrol. Ze gaan ook eten en nog wat uit.
Ze heeft lekker gespeeld en het eten was gezellig ze vond vooral de oreh areh heel erg lekker een gerecht van groene kool met gehakt en ei. Daarbij wat bami met kurbisolie en ze smikkelde.Om 13 uur ging ze voor haar middagslaapje nadat ze eerst de luier vol had, ze sliep tot half 3 .
Ze vindt het leuk om met mutsen te spelen dus ik had er een paar opgezocht en die zet ze dan op en gaat ze voor de spiegel staan . Ze kan heel lief zijn , Fiep lag achter de bank te slapen en dan maakt Theresa snurk geluiden en toen gaf ze haar slaapschaap en haar speentje aan Fiep.
Als ze er is kom je nergens toe hoewel ze niet lastig is maar je moet haar wel steeds in de gaten houden. Want niets is veilig voor haar en ze klimt overal op. Ze vindt het ook leuk om langlaufen , biatlon en slopestyle te kijken, echt een kind van haar vader.
Nu keutelt ze al de hele tijd met van alles en nog wat. Jan is werken

Jan was vandaag wat vroeger thuis en kon ook nog Theresa goede nacht wensen. Ze ging lekker slapen in onze slaapkamer en wij dus weer op de slaapbank in de huiskamer.
Helaas net toen ik diep in slaap was werd ik wakker van Theresa. Ze is niet helemaal fit en lekker en hoest ook steeds. Ze liet zich niet in slaap sussen dus maar tussen ons in genomen. Na een hele poos gefriemel aan mijn haar zijn we toch allemaal weer in slaap gevallen. Ik werd vandaag niet wakker van een Fiep die met zijn nageltjes over mijn rug krapt maar van een Theresa die boven op mijn hoofd was gaan zitten . Het was half 8 en opa zei dat ze al een kwartiertje wakker waren en ik nergens op reageerde tot dat ze boven op mijn hoofd ging zitten. Nog een poosje in bed gezeten met Kika tv. Ik ondertussen douchen en daarna opa. Ontbeten en bed opgeruimd. Kwam papa koffie drinken en Theresa ophalen en daarna alle zooi die ze altijd meebrengt.
Jan en ik zijn wat boodschappen gaan halen in Gröbming en het is prachtig mooi zonnig weer. Ik kon dan ook niet weerstaan om wat plantjes en bloembollen te kopen. Gezellig staan ze nu in de huiskamer , een voorjaarsbode.
Eind van de middag naar Rob in Ramsau , we gaan bij hem eten en weer eens bijpraten.
Mijn nicht Anja is gisteravond oma geworden van een mooie kleindochter met de naam Jade, een heel mooi kindje en wat een cadeau op 14 februari.
Niet zo heel veel tijd gehad om de Olympische spelen te volgen maar wel mee gekregen dat Nederland voor het eerst in de geschiedenis een medaille op shorttrack 1000m heeft gewonnen door Sjinkie Knegt (brons) helaas helemaal niet gezien.
De Oostenrijkse dames hebben ook gescoord op de super G met goud en brons helaas maar een stukje gezien. Wel wat kunstrijden heren gekeken en wat een verschrikkelijke verwijfde types zaten erbij. Ik vond zelf de Spanjaard heel goed, erg sterke strakke kur met mooie sprongen en het verplichte werk allemaal goed uitgevoerd, helaas was hij schijnbaar niet verwijfd genoeg en won een aziaat die tot 2x toe op zijn ….ging. Kan ik niet begrijpen. Vind het zo wie zo een raar wereldje. Ik mag tegenwoordig ook graag curling kijken vroeger vond ik het maar een …...sport maar sinds ik meer uitleg heb gekregen en er meer van snap is het vaak erg spannend een beetje als biljarten strategisch en veel denkwerk. Je bent nooit te oud om te leren.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

18 februari 2014 23:00 | Door: Annemarieke Heb jij ook het ijsdansen gezien? Dat vind ik echt mooi!

molenaar.ruesink 2017-11-30 19:39:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.