Drop, pepermunt en andere lekkers

Oostenrijk, Schladming

Mittwoch 14.September
Wat een super nazomer , weer zeer warm en zonnig vandaag. Theresa kwam ons geen dag zeggen dus ik dacht ah het nieuwe van naar de Kindergarten gaan is er af. Maar om half 9 was ze er en ik vraag haar moet je niet naar de Kindergarten? Nee Oma ik moet naar de Zahnarzt want ik kan niet meer eten. Ik met haar naar beneden want ik dacht dat komt toch niet door dat ze haar mond zaterdag gestoten heeft. Gek kind, ze moet naar de Kinderarzt voor de normale controle. Waar die het af en toe vandaan haalt. Even later Ingrid , Jan Jan snel snel kan je jouw auto wegzetten?? Huu heeft ze voor 2 kratten bier grond geregeld die ze vlakbij voor een huis hebben afgegraven. Komen ze dan storten. Nee we vervelen ons hier niet en we hebben altijd wat te doen, want die grond zal toch een beetje verdeeld moeten worden want we hebben al bergen van ons zelf liggen van het afgraven van de parkeerplekken.
Nu is Ingrid afval wegbrengen samen met Theresa en we wachten maar wanneer de grond komt.
Ik zie ineens dat het de 14. is dus de verjaardag van mijn vader als hij nog geleefd had. Ik zag hiervoor dat Annemarieke een nummer van Andre Hazes junior gedeeld had heel erg mooi als eerbetoon aan zijn vader.
Dikke pech hun vrachtwagen komt er niet in bij ons en/of over de brug. Zo snel is er niets te regelen want de grond moet morgen weg. Maar nog niet helemaal begrepen maar over 14 dagen hebben ze iets met een kleine auto.
Met zijn allen gegeten , lekker vlees van de grilplaat, salade, kleine gefrituurde Rösti,Kartoffelnsalade en suikermeloen.
Theresa en Ingrid gingen naar een vriendin van Ingrid en haar zoontje Jannis. Wij wilden eigenlijk nog de berg op maar er kwamen wat donkere wolken en het was al laat dus besloten we in Schladming naar de nieuw geopende snoepwinkel te gaan, echt Hollands met drop en pepermunt. Een grote zak met zelf geschept drop gekocht en Jan nam pepermunt. Daar gaan ze me vast vaker zien.
Met die hitte was het ook niet weg om op het terras bij Niedl te gaan zitten en ijs te eten. Nog een rondje gegaan en bij de Libro vond ik een Freundenbuch met paarden die zocht Ingrid dus even gebeld naar haar en het gekocht. Kreeg ik ook nog korting en was het maar 5 Euro.
Op ons gemakje naar huis gereden en even in Pruggern gekeken hoe de manege langs de Enns heet. Daar is maandag een Schnupperkurse minireiters. Maar wist niet zeker of het die manege was. Dus Theresa staat daar nu op de lijst er was nog een plaatsje. Ze moet haar fietshelmpje meebrengen.
Vanavond een poos tot Jannick thuis kwam bij Ingrid gezeten en tv kijken, stom programma Teenies bekommen Kinder of zo iets. Ik heb medelijden met veel van die kinderen en ik vraag me af wat die moeders van die kinderen erbij denken. Geen schoolafsluiting, geen werk en ze willen allemaal zo veel . Dan gaat het al niet goed en nemen ze er nog een kind bij. Als ze ouders hebben die hen willen helpen is het ook niet goed.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.