TATÜTATA die Polizei is da!

Oostenrijk, Schladming

Ik werd wakker van de wekker en dat viel niet mee want ik kon gisteravond niet slapen en ben opgestaan en ben tot 2 uur aan het zoeken geweest naar wat het voor Sabrina inhoudt en wat mogelijk is. Daar was ik moe genoeg van en viel alsnog als een blok in slaap. We moesten best opschieten.
Gisteravond hoosde het en vanmorgen was het ook regen regen en regen. Bij max van 15 graden vandaag. Bij Ingrid was de houtkachel aan.
Wij vertrokken naar Schladming naar het Congress waar eerst het voorprogramma Tatütata was. We kwamen als een van de eersten binnen en Theresa werd gelijk door een agente in de politieauto gezet en werd uitgelegd hoe ze de sirene en het blauwlicht kon aan doen wat ze dus ook deed. Ze mocht een vest aantrekken en er lag een oude en een nieuwe . Met de oude kom ik niet eens vooruit zo zwaar en ook al is een nieuwe comfortabeler en lichter nog altijd best aan het gewicht. Ze mocht met de snelheidscamera en ook even blazen en dat moesten wij dus ook doen. Een hele geruststelling we waren allemaal nuchter. Theresa mocht met een geweer maar dat wilde ze absoluut niet. Dan zijn we een politiepet gaan maken, knippen en plakken. Het werd steeds drukker en het was echt vol toen mocht Theresa van de dirigent op een stoel gaan staan en met een stopbord en megafoon heel hard roepen "stop Polizei" Daarna ging iedereen achter een aantal muzikanten van het orkest de zaal in en liepen we langs alle muzikanten met hun instrumenten die als een ere haag stonden opgesteld.
Er waren zoveel mensen en kinderen dat er stoelen moesten worden bijgezet, Dan begon het kinderconcert Kids and Cops in Concert. Dat concert was geweldig en het was allemaal muziek van Disney, programma met de muis, wiki en zo. Je werd tussen de muziekstukken bekend gemaakt met de groepen instrumenten en de afzondelijke instrumenten wat o zo leuk was. Dit soort dingen is veel te weinig op het land , in de grote steden is er veel cultureels voor kinderen . Theresa weet zeker dat een dwarsfluit wil leren spelen en dat ze geen agente wordt maar een dokteres. Ach er zijn slechtere keuzes.
We waren pas na twaalven weer thuis en dus maar pannenkoeken gebakken tot groot plezier van Theresa. We hebben haar wel gezegd dat ze vanavond echt weer in haar eigen bed gaat slapen. Ze mag morgen wel mee naar Salzburg.
Na het eten ging Theresa Scuala doen en na een poosje was het genoeg en wilde ze een video kijken , Sabrina was even bij ons want Mama moest snel naar de apotheek. Helaas voor Theresa was Mama snel terug en Opa en Oma moesten nog langs de huisarts. Het recept was geen probleem en Tamara had voor Jan een afspraak voor as vrijdag geregeld. Dus ja wel weer een drukke dag erbij en naar Liezen. Maar wel blij dat het zo snel allemaal gaat nu. Gelijk ook het recept bij de apotheek gehaald dan hoef ik daar niet extra voor de deur uit. Vanavond het restant pannenkoek gegeten wat ik geen straf vond. Geniet nu van mijn rust en ga zo nog even de spullen van Theresa beneden brengen. Ik ga denk ik ook lekker in bed tv kijken want een beetje rust heb ik nodig.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuke foto's!

Annemarieke 2018-07-16 00:03:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.