1e dag ziekenhuis

Oostenrijk, Schladming

Montag 23.Mai
De dag begon nog mooi maar al snel verliep het. Rond het middaguur gewoon fris zwaar bewolkt en veel wind.
Ingrid moest naar de controle arts omdat ze nog Krank geschreven is dus heeft Jan Theresa naar de Kindergarten gebracht. Ik stik van de zenuwen .
Eerst daarna naar de bank om geld te halen voor de auto, kunnen we beide alleen 400 Euro opnemen ondanks dat er voldoende geld op de rekening staat (ING). Dus dat deel op de rekening gezet en dus moet Jan morgen opnieuw want ik heb nu geen tijd meer om er iets aan te veranderen. Altijd gedacht dat we meer mochten opnemen binnen Europa per dag. Deden we vroeger wel maar de laatste jaren niet veel in een keer op hoeven nemen.
Jan had alsnog het bonnetje gevonden van de houtplaten dus als hij de papieren van de auto en voor de nieuwe auto in Liezen gaat doen brengt hij gelijk de platen terug.
Doorgereden naar Schladming waar Jan mij afgezet heeft bij het ziekenhuis. Dan langs de opname aanmelding, vandaar naar de andere opname waar alle medische zaken worden gesproken, dan naar het lab. Bloedprikken dat was weer een uitdaging en zeer auwe.
Dan naar de afdeling waar ik Ingrid nog kort gezien heb omdat ze langs de afdeling was gegaan. Vrijwel gelijk kwam de aenathesist doorspreken, daar werd ik niet blijer van het wordt locale verdoving vanuit mijn oksel maar na hij heeft gezegd wat er allemaal door kan komen voel ik me dood ongelukkig al is het alleen al om het feit dat als ze de verdovingsvloeistof verkeerd zetten en het in het bloed komt je krampaanvallen krijgt. Dat de verdoving zetten pijnlijk is zoals bij de tandarts. Over de rest wat er mis kan gaan maar niet te spreken. Wil je dat eigenlijk allemaal weten? Ik geloof dat ik liever een struisvogel ben en wel ziet hoe en wat. Maakt dat ik nu nog nerveuzer ben wist niet dat dat kon nog nerveuzer.
Tja en de rest van de dag niets meer dus eigenlijk zijn dit zinloze opname dagen, begrijp niet dat ze de mensen niet in de avond er voor opnemen.
Net middageten gekregen, niet kunnen uitzoeken omdat het de 1. dag is. De soep was gewoon koud en heb ik niet gegeten. De afsluitdop zat los op het bakje dus dat was denk ik waarom het koud was. Een smaak en kleurloze Spätzel, een lekker stukje varkensvlees, en een heel klein beetje salade en een minicuul appeltje. Bijna hetzelfde als ik voor Jan heb klaargezet, maar dan een lekkere Spätzel, en bij het vlees een lekkere champignonroomsaus. Want Spätzel zonder iets en dan ook nog smakeloze , nee niets voor mij.
Omdat ik van alles vergeten was en ik Jan wilde bellen maar dacht kijk eerst of Ingrid nog hier is maar helaas . Vroeg de broeder wat ik nodig had en kreeg ik van hem de tandpasta en tandenborstel en hij heeft de tv voor mij gehaald en een koptelefoon voor me opgesnort . Normaal moet je die betalen maar ik dacht vraag Jan wel om mee te nemen. Voor de tv moet ik 3,50 per dag betalen. Maar internet is tegenwoordig vrij, de vorige keer moest ik nog een bedrag per dag betalen. Koptelefoon is geloof ik 10 euro. Hij boodt me ook aan om iets te halen tegen de nervositeit maar dat hoeft niet daar kan ik wel mee leven . Het is een aardige jongen/man .
Ach ze doen hun best hier en tot nu toe aardige mensen. Dan ben ik ook aardig.
Nu alles en iedereen in diepe rust en dan zit je hier en je bent nog niet ziek. Nog maar even genieten . Beetje pc klooien , vanmorgen nog een poosje buiten gezeten tot aan het eten. Straks een bakkie Latte Macciatto halen.
Lig hier met 4 andere kamergenoten, met eentje is het gezellig praten, komt uit Ramsau. Eentje nog niet gezien misschien geopereerd of zo. Een oude dame ligt de hele dag voor pampus. Eentje zegt niet veel ook een oude dame. Dus echt een oude dame kamer. Zie heel erg tegen morgen op maar we laten het maar gebeuren.
Jan komt nog na zijn werk voorbij dat is wel gezellig.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.